انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۳۰ مهر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۸ دقیقه
کافه سینرژی با هدف همافزایی میان اجزای اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری کشور و ارائه خدماتی از جمله برگزاری جلسات کاری، برگزاری رویدادهای تخصصی، برگزاری دورههای آموزشی، مشاوره و شبکهسازی با چهرههای اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی کشور شروع به کار کرد.
به گزارش پیوست، حامد ساجدی مدیرعامل شرکت شناسا، در ابتدای این رویداد و پس از خوشآمد گویی به مهمانان به بیان نقشهای تعریف شده برای مخاطبان کافه سینرژی پرداخت. ساجدی توضیح داد برای تزریق خلاقیت و نوآوری به جامعه و صنایع اقتصادی دو بال نیاز است. یکی استفاده از افرادی است که تجربه بالایی داشته و سالهاست در فضای واقعی کسبوکار فعالیت دارند و دیگری کسانی که وجه اصلی آنها خلاقیت، جسارت و نوگرایی است. به گفته او مبنای کافه سینرژی بر اساس این همافزایی شکل گرفته است. بر همین اساس ۲ نوع عضویت برای کاربران کافه سینرژی در نظر گرفته شده است. نوع اول رهیارها هستند که میتوانند دانش،تجربه و اندوخته سالها فعالیت خود را در اختیار یک تحول جدی قرار دهند. نوع دوم نیز رهجویان هستند. افرد خلاق و خبرهای که تشنه نوآوری بوده اما شاید بدون همراهی رهیاران نتوانند به درستی مسیر پیش روی خود را طی کنند. او معتقد است کافه سینرژی فضایی برای اتصال رهجویان به رهیاران است.
سینرژی شتابدهنده نیست
حمیدرضا علوی، معاون رشد و شتابدهی شناسا و مدیرعامل شتابدهنده تریگآپ پس از افتتاح رسمی کافه سینرژی، به معرفی این کافه و اعلام اهداف تاسیس آن پرداخت. او صحبتهایش را با اشاره به وضعیت فعلی اکوسیستم استارتآپی کشور آغاز کرد. به گفته علوی اکوسیستم استارتآپی کشور دچار آفت بیتجربگی شده است. او در این خصوص گفت: «در اکوسیستم استارتآپی ایران، کارآفرینی سن پایینی دارد و افراد بیتجربهای که استاد و راهنمایی در کنار خود نداشتهاند، منش استادانه ندارند و مانند شاگردانی بیتجربه دست به اشتباهاتی میزنند.»
به عقیده علوی، یکی از راهکارهایی که میتوان این تجربه را از افراد کارشناس و دارای تجربه به افراد خبره اما بیتجربه انتقال داد ایجاد یک فضایی برای همافزایی میان اجزای اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری کشور است.
مدیرعامل شتابدهنده تریگآپ، در ادامه صحبتهایش از ارتباط نداشتن کسبوکارهای سنتی با بدنه جامعه استارتآپی کشور ابراز نارضایتی کرد و این مورد را نیز یکی دیگر از دلایل بیتجربه و بیاستاد ماندن اکوسیستم استارتآپی عنوان کرد. او در این خصوص توضیح داد: «فضای استارتآپی ما برای موفقیت غیر از پول به توسعه تعاملات و شبکهسازی نیاز دارد. ایونتها و رویدادهای ما یک روزه یا چند ساعته تمام میشود و فضای آن از بین میرود. باید شرایطی ایجاد کنیم تا این فضا همیشه در دسترس این اکوسیستم باشد.»
معاون رشد و شتابدهی شناسا، ارتباطات قویای که این مجموعه در طول سالهای فعالیت خود با بدنه کسبوکاری و تاجران کشور ایجاد کرده است را دلیلی برای اقدام به ایجاد این فضا توصیف کرد. او در این خصوص توضیح داد: «شناسا در سالهای فعالیت خود شبکه ارتباطی قویای را شکل داده است. از جمله ارتباطی که حدود ۲ سال پیش با اتاق بازرگانی ایران شکل گرفت تا تجار باتجربه اتاق بازرگانی با اکوسیستم استارتآپی کشور آشنا شوند.» علوی افزود: «مجموعه شناسا در حوزه سلامت نیز شرکای بسیار قویای دارد و در حوزه آموزش نیز با همکاری کتابخانه ملی ایران رویدادها و فرآیندهایی را به جریان انداختهایم.»
علوی در پایان صحبتهایش با اشاره به این موضوع که کافه سینرژی، فضای کار اشتراکی، شتابدهنده و یا کافه عمومی نیست، اضافه کرد: «کافه سینرژی یک کافه خصوصی برای اعضا و فعالین اکوسیستم نوآوری و استارتآپی کشور و مخاطبین آن است. اینجا محفلی برای مدیران باتجربه و کارآفرین با هدف ایجاد همافزایی میان اجزای اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری کشور است. کافه سینرژی میتواند نقش تهسیلگر در انتقال دانش و تجربه به نسل جوان این اکوسیستم ایفا کند.»
به گفته علوی، تیمهای استارتآپی که دنبال رشد سریع هستند، مربیان و اساتید کارآفرینی، مربیان استارتآپی، فریلنسرها، شرکتهای دانشبنیان، افراد مستعد و خلاق، اساتید دانشگاه، مدیران شرکتها و صنایع فعال و افرادی از این دست میتوانند در کافه سینرژی عضو شده و از فضای همافزایی ایجاد شده بهرهمند شوند.
آنطور که علوی عنوان کرد در این کافه قرار است رویدادهایی برای ایجاد همافزایی افراد باتجربه در حوزه کسبوکار و کارآفرینان جوان و جامعه استارتآپی برگزار شود. علاوه بر آن جلسات مشاوره و مربیگری، ورکشاپهای تا ۴۰ نفر و جلسات انتقال تجربه نیز جزوی از برنامههای پیش روی این کافه خصوصی هستند.
در ادامه، مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد، پیش از آغاز صحبتهای اصلی خود، به هلدینگ فناپ اشاره کرد که کار خود را به عنوان اولین استارتآپ ایران در سال ۱۳۸۵ در محل فعلی کافه سینرژی آغاز کرده بود و اکنون نقش بسیار مهمی در افزایش پیچیدگی اقتصادی کشور دارد. او معتقد است اگر از این مکان به شکل فعلی هم استفاده نمیشد، به دلیل شکلگیری مجموعه فناپ در این محل، نهایتا به موزه استارتآپ کشور تبدیل میشد.
مدیرعامل بانک پاسارگاد، صحبتهای خود را به بحث پیچیدگی اقتصادی کشورها و عوامل تاثیرگذار روی آن اختصاص داد. قاسمی افزایش وابستگی کشورهای دیگر به تولیدات داخلی و کاهش وابستگی کشور به تولیدات خارجی را از اصلیترین عوامل تعیین کننده میزان پیچیدگی اقتصادی کشور دانست و عنوان کرد: «در حال حاضر پیچیدگی اقتصادی ما از کشورهای درجه اول اروپایی فاصله بسیار زیادی دارد اما در مقایسه با دیگر کشورهایی که تحریم هستند مانند کوبا، پیچیدگی اقتصادی ایران وضعیت بهتری دارد.»
مدیرعامل بانک پاسارگاد یکی از ویژگیهای استارتآپها را بالا بردن درجه پیچیدگی اقتصاد ملی دانست و صحبتهای اولیه خود را این چنین به افتتاح کافه سینرژی مرتبط کرد. او ادامه داد: «اگر دانش و فنی در انحصار ما باشد، میزان وابستگی کشورهای دیگر به ما بالا میرود و این میتواند پیچیدگی اقتصادی ما را نیز بالا ببرد.»
به عقیده قاسمی، پیشتازی و نوآوری دائمی باید از ویژگیهای اصلی هر استارتآپ و شرکت دانشبنیانی باشد. او در این خصوص توضیح داد: «نگاه دانشبنیانی باید آیندهنگر باشد. شرکت دانشبنیان نباید با تولید یک محصول کار خود را تمام شده بداند بلکه باید به دنبال ایجاد محصول بعدی باشد.»
مدیرعامل بانک پاسارگاد اعلام کرد، از همان ابتدا که گروه مالی پاسارگاد راهاندازی شد، قصد داشتیم در بالا بردن پیچیدگی اقتصادی کشور نقش داشته باشیم. او از هلدینگ فناپ به عنوان یک مجموعه نوشکفته و قابل اعتماد در کشور یاد کرد که در حوزه فعالیتش کشور را از وابستگی به کشورهای خارجی بینیاز کرده است.
قاسمی با اشاره به حملات گسترده باجگیران در آبانماه سال گذشته به بانکهای کشور اعلام کرد که بانک پاسارگاد با کمک مجموعه فناپ و مجموعه ابرآروان توانست در مقابل این حملات ایستادگی کند. به گفته او فناوری CDN ابرآروان تا پیش از آن از سمت سازمانها و ارگانها موضوع بیارزشی به نظر میرسید و کسی به آنها توجهی نمیکرد اما پس از حملات باجگیران و مشخص شدن اهمیت این مساله، ابرآروان و خدماتش جدی گرفته شد.
قاسمی از این ماجرا یاد کرد تا اهمیت فرهنگسازی در مورد توجه به جامعه استارتآپی کشور را متذکر شود. او معتقد است نوآوری، پیشتازی و آیندهنگری، اساس تفکر دانشبنیانی است و مجموعه کافه سینرژی نیز در این مسیر قدم برداشته است.
فرزاد کمالی، مدیر روابطعمومی و رویدادهای شتابدهنده تریگآپ که با افتتاح کافه سینرژی به مدیریت این مجموعه منصوب شده است، در خصوص آینده فعالیتهای این کافه و جامعه مخاطبینش به پیوست گفت: «امیدواریم تا در کافه سینرژی میان مدیران صنایع مختلف، افراد باتجربه و مربیان استارتآپی بهعنوان رهیار و استارتآپها و کسبوکارهای نوپا به عنوان رهجو همافزایی خوبی ایجاد کنیم تا موجب رشد و پیشرفت اکوسیستم استارتآپی کشور باشیم.»
کمالی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور و محدودیتهایی که وجود دارد، در مورد برنامههای کافه برای ایجاد این همافزایی توضیح داد: «کرونا باعث شد تا در برنامههای ما مشکلاتی به وجود بیاید. اکنون ما باید بهگونهای فعالیت خود را پیش ببریم تا مشکلی برای سلامتی مخاطبین ما به وجود نیاید.» او ادامه داد: «به احتمال زیاد برنامههای ما بهصورت ترکیبی برگزار خواهد شد. به این شکل که کلیت مراسم آنلاین و تا یک ظرفیت مشخصی بهصورت حضوری برگزار میشود.» او ادامه داد: «بخاطر شرایط کرونایی بیشتر کارگاهها، نشستها و برنامههای در نظر گرفته شده همگی بهصورت آنلاین برگزار خواهند شد.»
مدیر کافه سینرژی در خصوص نحوه عضویت جامعه مخاطب این مجموعه عنوان کرد: «افراد پس از ثبتنام، گریدبندی شده و هرکدام در دستهبندی مشخصی قرار میگیرند که در سایت کافهسینرژی قابل مشاهده خواهد بود.» به گفته کمالی، اعضای جامعه استارتآپی، از طریق وبسایت و یا بهصورت حضوری امکان عضویت در این کافه را خواهند داشت. او با اشاره به این موضوع که ثبت نام در این مجموعه و استفاده از فضای آن کاملا رایگان است اعلام کرد: «احتمالا برای اعضا کیف پولی را در نظر بگیریم تا برای استفاده از کافیشاپ و یا شرکت در رویدادها و کارگاههای آموزشی غیر رایگان از آن کیف پول استفاده کنند.»
کمالی اعلام کرد اگر در این فضا تیم و یا مجموعه استارتآپی شکل بگیرد، میتواند از خدمات شتابدهنده تریگآپ و مجموعه سرمایهگذاری شناسا که هر دو متعلق به بانک پاسارگاد هستند استفاده کند.