صداوسیما از فیلیمو شکایت کرد؛ رئیس صداوسیما اطلاعی ندارد
سازمان صداوسیما از فیلیمو به دلیل پخش چند سریال شکایت کرده است؛ اما به نظر…
۱۴ آذر ۱۴۰۳
بر اساس گزارش سالانه صرافی آنلاین بیتستان:
۷ مهر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۹ مهر ۱۳۹۹
اندازه بازار مبادلات رمزارز در ایران شفاف نیست و آمار دقیقی از آن وجود ندارد. اما طبق دادهکاویهای انجام شده پس از قطعی سراسری اینترنت در آبان ۹۸ و کاهش نرخ ۱۰ درصدی سختی شبکه بیتکوین، اندازه بازار استخراج رمزارز در ایران را حداقل روزانه ۱۰ میلیون دلار برآورد میشود.
به گزارش پیوست، طبق برآورد تحلیلی صرافی آنلاین بیتستان، با گذشت یک سال از پاییز ۹۸، طرفداران رمزارز در ایران بسیار زیاد شده است. با اندازهگیری حجم معاملات صرافی بیتستان و بررسی حجم معاملات سایر صرافیهای آنلاین، اندازه بازار معاملات روزانه رمزارزها در ایران در کمترین حالت بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.
بر اساس این گزارش، با توجه به محدودیتهای بانکی موجود در ایران، تنها ۲۰ درصد از حجم معاملات رمزارزی در ایران روی پلتفرمهای ایرانی انجام میشود و مابقی این مبادلات باتوجه به ماهیت نگهداری و انتقال غیرمتمرکز رمزارزها و نیز قرارگیری در دسته مبادلات بیشتر از مقدار مجاز برای کد ملی، در سیستم یکارچه پولی بانکی ایران، خارج از این چارچوب قرار میگیرند. از همین رو در مقایسه حجم برآورد شده، سهم بازار فعلی صرافی آنلاین بیتستان از بازار رمزارز ایران کمتر از ۵ هزارم درصد برآورد میشود. این در حالی است که بهطور تقریبی هر ۳ ماه یکبار حجم و مقدار معاملات رمزارزی در این سیستم دوبرابر اندازه قبلی میشود.
طبق این گزارش درحال حاضر کاربران صرافی آنلاین مبادلات رمزارز بیتستان حدود ۱۰ هزار نفر است که از این تعداد بیش از نیمی از آنها احراز هویت شدهاند. در این میان حدود ۷۸ درصد کاربران آقا و حدود ۲۲ درصد آنها خانم هستند. بازه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال حدود ۴۵ درصد از کاربران این صرافی را تشکیل میدهند. نکته جالب آنکه حدود ۳۰ درصد از کاربران این مجموعه را افراد ۱۸ تا ۲۴ سال و کمتر از ۵ درصد از آنها را کاربران بالای ۶۵ سال تشکیل میدهند.
صرافی آنلاین بیتستان تا کنون ۲۱ هزار و ۵۰ تراکنش را ثبت کرده که ۷۱/۵ درصد از کل این تعداد تراکنش، خرید از این صرافی بوده و ۲۸/۵ درصد از کل تراکنشها فروش به این صرافی بوده است.
بیشترین تراکنشها در طول شبانهروز در بازه زمانی ۱۱ صبح تا ۳ بعدازظهر اتفاق میافتد و بازه زمانی ۴ تا ۶ بامداد، شاهد کمترین میزان تراکنشها هستیم.
همچنین بررسی تعداد تراکنشها در طول روزهای ماه میلادی نشان میدهد که با آغاز هر ماه، تعداد تراکنشها افزایش یافته و رفته رفته تا پایان ماه از این میزان کاسته میشود.
بررسی آمار مبادلات صورتگرفته صرافی آنلاین بیتستان نشان میدهد که بیتکوین با حدود ۵ هزار معامله و ۳۴/۸۸ درصد، بیشترین سهم از میزان مبادلات رمزارزی را به خود اختصاص داده است.
طبق برآوردهای صرافی آنلاین بیتستان، فعالان تمام بخشهای اقتصادی، دیر یا زود باید چشم انتظار «دیجیتالی شدن» امور و کسبوکارهای خود باشند. از همین رو پیشنهاد میشود تا هرچه زودتر پا به این عرصه بگذارند. چرا که عقب نماندن از قافله دیجیتال ضررهای جبرانناپذیری در بر خواهد داشت و از طرفی پیشگامبودن در این عرصه میتواند فرصتهای بسیار جذابی را پیش پای کسبوکارهای نوآور بگذارد.
طبق بررسیهای صورت گرفته، سیر تحول شبکه جهانی اینترنت در طول زمان نشان میدهد «اعتبار جمعی» در دنیای حال حاضر اینترنت اهمیت ویژهتر و پررنگتری پیدا کرده است. در نتیجه «تایید همگانی»، «قراردادهای مالی»، «تایید جمعی تراکنشهای شبکههای بلاکچینی» و مکانیزمهای اجماع بهعنوان کلیدی برای حرکت به سمت نسل بعدی دنیای وب شناخته میشوند.
اهمیت بلاکچین را در عصر حاضر بهقدری افزایش یافته است که آن را باید بهعنوان اصلیترین رکن چهارمین انقلاب صنعتی جهان دانست. غیرقابل کنترل بودن سیستم بلاکچین توسط دولتها، امنیت بالا، راحتی انتقال و احراز هویت قابل اعتماد، از اصلیترین دلایل این تیم برای دادن این عنوان به فناوری بلاکچین است. علاوه بر بلاکچین، واقعیت افزوده، 5G، اینترنت اشیا، پرینترهای سه بعدی و تکنولوژیهایی از قبیل ماشینهای خودران و گجتهای پوشیدنی از جمله مهمترین پایههای انقلاب صنعتی چهارم عنوان شدهاند.
آنطور که در این گزارش صرافی آنلاین بیتسان آمده است، وابستگی دنیای امروز به نقل و انتقالات مالی و همچنین لزوم استقلال بیشتر این فرآیندها از دولتها و بانکها، جهان را به سمت استفاده از ارزهایی سوق داده که در کنترل نظامهای اقتصادی و دولتها نباشند. یکی از معروفترین این ارزها همان بیتکوین معروف است که امکان ارتباط مالی فرد به فرد را بدون نیاز به دخالت و نظارت شبکههای بانکی و دولتی با سرعت و امنیت بالا فراهم میکند و در این گزارش نیز از آن نام برده شده است.
بر اساس این گزارش، تغییروتحولات در دنیای وب و همچنین نظام بانکی و مالی جهانی، پروژهای با عنوان دیفای «Finance Decentralized» برای انجام تعاملات مالی غیرمتمرکز و بدون واسطه ایجاد شده که با رشد و گسترش سریعش از یک پروژه، به یک اکوسیستم متشکل از صدها پروژه تبدیل شده است.
بر اساس این گزارش و به نقل از گزارش جهانی سایت UNCTAD در سال ۲۰۱۷، ۶/۹ درصد از اقتصاد آمریکا معادل ۳/۱ تریلیون دلار را اقتصاد دیجیتال شکل داده است. این رقم از رشد ۶۷ درصدی اقتصاد دیجیتال در آمریکا بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ خبر میدهد. این درحالی است که سهم شرکت آمازون از این ۳/۱ تریلیون دلار حدود ۴۰ درصد بوده و شرکت علیبابا در چین بیش از ۶۰ درصد از اقتصاد خردهفروشی این کشور را در اختیار گرفته است.
این گزارش پس از پرداختن به تغییر و تحولات دنیای وب، معرفی انقلاب صنعتی چهارم، تکنولوژیهای روز و همچنین معرفی اقتصاد دیجیتال و میزان رشد سریع آن در جهان، به اهمیت فناوری بلاکچین در اقتصاد دیجیتال میپردازد و در ادامه برخی از بزرگترین شرکتهایی که در این زمینه فعالیت میکنند را معرفی میکند.
در ادامه نیز با معرفی رمزارزها بهعنوان جدیدترین سیستم دارایی، در نموداری مزیتهای این ثروت دیجیتالی نسبت به پول نقد و همچنین طلا به نمایش گذاشته شده است.
مزیتهای ارزهای دیجیتالی باعث شده تا افراد زیادی به آن علاقهمند شوند و همچنین بیشتر کسبوکارهای بلاکچینی نیز تمرکز خود را روی خدمات مالی گذاشتهاند. بخشی از این کسبکارها به ارائه خدمات تحت عنوان صرافیهای آنلاین روی آوردهاند. صرافیهای آنلاین یکی از بسترهای امنی است که برای انتقال داراییهای دیجیتال شکل گرفته است.