skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

جنگ ترامپ با اپلیکیشن‌های چینی به خط پایان می‌رسد

۳۱ شهریور ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

جنگ ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با اپلیکیشن‌های چینی به نظر می‌رسد به تدریج به خط پایان خود نزدیک می‌شود و ترامپ به صورت موقت با فعالیت برخی از آنها موافقت کرده است. ممنوعیت وی‌چت موقتا متوقف و با قرارداد اوراکل و والمارت برای خرید تیک‌تاک نیز موافقت شده ‌است.

به گزارش پیوست، دونالد ترامپ، مدت‌ها است که وی‌چت و تیک‌تاک را به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی معرفی کرده و به دنبال ممنوعیت این اپلیکیشن‌ها در آمریکا است. براساس ضرب‌العجل ترامپ برای تیک‌تاک باید فعالیت‌های این شرکت‌ در کشورش به شرکتی آمریکایی فروخته شود. اگرچه به نظر می‌رسد پس از مدت‌ها کشمکش ممکن است ماجرای تیک‌تاک و وی‌چت به سرانجامی برسد، اما به نحوی که شاید پیش از این قابل پیش‌بینی نبود.

روز شنبه ترامپ در جمع خبرنگاران اعلام کرد که برنامه شرکت اوراکل برای تیک‌تاک را تایید می‌کند؛ رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که این نهاد تازه «تیک‌تاک جهان» نامیده می‌شود و احتمالا یک دفتر اصلی در تگزاس خواهد داشت. همچنین این معامله حداقل ۲۵ هزار شغل ایجاد می‌کند و ۵ میلیارد دلار بودجه آموزشی برای مردم‌ آمریکا به همراه خواهد داشت.

با اینکه حالا معامله تیک‌تاک به تایید دونالد ترامپ رسیده و به عبارتی قرار است تهدید امنیتی تیک‌تاک را رفع کند؛ اما آیا این همان معامله‌ای است که از ابتدا مد نظر دولت آمریکا بود؟ ترامپ پیشتر تاکید داشت که شاخه آمریکایی تیک‌تاک باید به طور کامل از بایت‌دنس؛ شرکت مادر تیک‌تاک خریداری شده و به یک شرکت آمریکایی فروخته شود. از همان ابتدای کار شرکت‌های بزرگ آمریکایی از جمله شرکت مادر گوگل یعنی الفابت، والمارت، مایکروسافت و اوراکل برای خرید تیک‌تاک پا پیش گذاشتند و تا همین چندی پیش مایکروسافت یکی از گزینه‌های اصلی برای خرید تیک‌تاک محسوب می‌شد.

براساس پیش‌بینی‌ها با خرید تیک‌تاک توسط آمریکا، این معامله حداقل ۲۵ هزار شغل ایجاد می‌کند و ۵ میلیارد دلار بودجه آموزشی برای مردم‌ این کشور به همراه خواهد داشت

اما مسئله‌ای همچون تیک‌تاک را نمی‌توان فقط یک معامله تجاری بی دردسر دانست. دولت چین‌ نیز بیکار ننشست و در پاسخ به اجبار‌ آمریکا در این زمینه، قوانین صادراتی خود را پس از ۱۲ سال تغییر داد. براساس این قوانین تازه بایت‌دنس باید برای فروش تیک‌تاک و الگوریتم آن از دولت چین مجوز دریافت کند. فرایندی که حتی برفرض موافقت دولت نیز برای تکمیل آن به زمانی بیشتر از ضرب‌العجل تعیین شده وقت نیاز بود.

در نتیجه همین تغییرات شرکت بایت‌دنس اعلام کرد که الگوریتم تیک‌تاک فروشی نیست و همین خبر باعث شد تردیدها درمورد امکان معامله تیک‌تاک با شرکتی آمریکایی بیشتر شود. اما روز پنجشنبه گذشته شرکت اوراکل اعلام کرد که به توافقی با بایت‌دنس دست پیدا کرده که درصورت موافقت ترامپ با شرایط شرکت بایت‌دنس مغایرتی نخواهد داشت.

بر اساس این قرارداد شرکت بایت‌دنس مالک تیک‌تاک باقی می‌ماند و الگوریتم آنرا در اختیار خواهد داشت و البته اوراکل و والمارت ۲۰ درصد از سهام تیک‌تاک را خریداری خواهند کرد. همچنین شرکت اوراکل به کد منبع تیک‌تاک دسترسی خواهد داشت و می‌تواند هرگونه تغییر انجام گرفته را ارزیابی کند.

به این ترتیب می‌توان پیش‌بینی کرد که معامله اوراکل با تیک‌تاک به بحث تیک‌تاک در آمریکا پایان خواهد داد و این شرکت جانی دوباره خواهد گرفت. اما در همین حال که ماجرای تیک‌تاک رو به پایان است، پرونده‌ای در کالیفرنیای شمالی برای سرویس وی‌چت باز شده است. قرار براین بود که نیمه شب یکشنبه وی‌چت در آمریکا ممنوع و از روی فروشگاه نرم‌افزاری اپل و گوگل حذف شود. اما لورل بیلر، قاضی منطقه کالیفرنیای شمالی شنبه شب موقتا ممنوعیت این اپلیکیشن را براساس پرونده‌ای شکایت از سوی کاربران وی‌چت متوقف کرد. براساس این رای اجرای دستور دولت ترامپ برای ممنوعیت وی‌چت و تیک‌تاک موقتا متوقف خواهد شد.

شکایت کاربران از دولت ترامپ ماه پیش پس از اعلام وزارت بازرگانی انجام گرفت. شاکیان یا همان کاربران وی‌چت عقیده دارند که این خدمت «جایگاهی است برای جامعه چینی زبان آمریکا و تنها ابزار ارتباط آنها با جامعه خود محسوب می‌شود.»

اگر دستور ممنوعیت وی‌چت اجرایی می‌شد، این برنامه از فروشگاه‌های اپلیکیشن حذف و دیگر امکان دسترسی کاربران جدید به این خدمات وجود نداشت. همچنین براساس این دستور شرکت‌های آمریکایی نیز قادر نخواهند بود از زیرساخت وی‌چت پشتیبانی کنند در نتیجه خدمات وی‌چت را نیز به طور کلی ضعیف خواهد کرد.

با اینکه شاید رای بیلر تنها باعث وقفه موقتی در اجرای دستور دولت شود؛ اما حداقل وی‌چت برای برنامه‌ریزی زمان بیشتری خواهد داشت. به گفته بیلر دولت نشان داده که فعالیت‌های دولت چین باعث نگرانی‌های امنیتی برای آمریکا خواهد شد اگرچه مشخص نیست که آیا ممنوعیت وی‌چت این نگرانی‌ها را برطرف می‌کند یا خیر. حالا باید دید که رای نهایی دادگاه وی‌چت را از این مخمصه رها می‌کند؟

منبع: bloomberg

http://pvst.ir/8n8

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو