skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

احراز هویت ثبت‌احوال و سیم‌کارت، آنلاین انجام نمی‌شود

تحریریه پیوست

۴ شهریور ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

احراز هویت در دو حوزه ثبت احوال و سیم کارت به هیچ عنوان آنلاین نخواهد شد، از همین رو فروش آنلاین سیم‌کارت ممنوع است.

به گزارش پیوست، رضا باقری اصل، دبیرکارگروه تعامل پذیری در جلسه پانزدهم این کارگروه در این مورد گفت: «با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای پیاده‌سازی احراز هویت آنلاین در بورس‌ و سایر بخش‌های کشور احراز هویت در دو بخش ثبت‌احوال و فروش سیم‌کارت به عنوان احراز هویت پایه‌ای شناخته شده است و امکان احراز هویت آنلاین در این دو بخش وجود نخواهد داشت.»

رضا باقری اصل ادامه داد: «در صورتی می‌توان در بخش‌های مختلف از جمله بورس امکان احراز هویت آنلاین را پیاده‌سازی کرد که در بخش‌های پایه‌ای یکبار احراز هویت به صورت فیزیکی صورت گرفته باشد.»

او از همین رو تاکید کرد که فروش سیم‌کارت آنلاین ممنوع است و فقط از طریق کارت هوشمند ملی صورت خواهد گرفت. او دلیل این امر را ارائه سرویس‌های احراز هویت از طریق سیم‌کارت عنوان کرد.

یکی از راهکارهایی که در این جلسه برای برطرف مشکل فروش آنلاین سیم‌کارت مطرح شد، فروش سیم‌کارت موبایل با کمک احراز هویت بیومتریک بود. دستورالعمل اولیه این مدل احراز هویت برای فروش سیم‌کارت در جلسه کارگروه مطرح و مقرر شد تا با هماهنگی اپراتورهای موبایل کشور زیرساخت مورد نیاز برای این فرایند فراهم شود. طبق برنامه‌ زمانبندی ارائه شده این طرح باید به صورت پایلوت در سه شهر قزوین، سمنان و زنجان تا آذر ماه اجرایی شود و پس از اجرای آن در کل کشور پیاده‌سازی شود.

در این جلسه براساس درخواست هیات مقررات زدایی و تسهیل فضای کسب و کار، وزارت صنعت معدن و تجارت و سازمان تامین اجتماعی مقرر شد تا امکان دسترسی به سرویس اطلاعات هویتی شرکت‌ها از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات فراهم شود.

همچنین در صورتی که شرکت‌های غیرفعال، داده مربوط به مدیرعامل و اعضای هیات مدیره خود را در پایگاه ثبت شرکت‌ها بروزرسانی یا اظهار نکرده باشند، دستگاه‌های اجرایی بهره‌بردار از سرویس اطلاعات هویتی شرکت‌ها در صورت عدم برگشت داده مشخصات هویتی اشخاص حقوقی، ادامه فرایند ارائه خدمات خود را موکول به تکمیل اطلاعات مربوط در پایگاه اشخاص حقوقی خواهند کرد.

از سوی دیگر در این جلسه مقرر شد تا به منظور پیشگیری از جعل و تضییع حقوق وارث یا وارثان متوفیان، سازمان ثبت احوال نسبت به ایجاد سرویسی برای قوه قضائیه که به ارائه مشخصات وراث هر متوفی کمک می‌کند، ظرف مدت سه ماه آینده اقدام و در اختیار قوه قضائیه قرار گیرد. همچنین درخواست سازمان بورس اوراق بهادار برای دسترسی سازمان به سرویس اصالت آرای قضایی تایید و مقرر شد تا براساس شناسه یکتا آرای قضایی صحت سنجی گواهی وراثت ارائه شده به ارکان بورس انجام شود.

رئیس کارگروه تعامل پذیری در ابتدای این جلسه اعلام کرد که ۲۵ پایگاه اطلاع رسانی کشور به صورت دقیق هنوز شناسنامه خدمات خود را مشخص نکرده‌اند و همین امر موجب شده تا دستگاه‌‌های مختلف هنگام درخواست سرویس از یک پایگاه اطلاعات حدود و ثغور سرویس را ندانند.

او تاکید کرد که حکمرانی داده طی سال آینده به صورت کامل تغییر خواهد کرد و اگر دستگاه‌ها اقدامی برای مشارکت داده‌‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی‌اشان با سایر دستگاه‌ها انجام ندهند حاکمیت آنان بر آن پایگاه اطلاعاتی لغو می‌شود و حاکمرانی پایگاه‌های اصلی کشور در اختیار یک مرکز واحد قرار خواهد گرفت. طبق گفته باقری اصل تا سال آینده حکمرانی داده به نفع مردم تغییر خواهد کرد. او اعلام کرد در جلسه آتی کارگروه تعامل پذیری عملکرد ۱۵ جلسه کارگروه تعامل‌پذیری به صورت کامل ارائه خواهد شد.

http://pvst.ir/8j8

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو