مدیرعامل تپسی: اگر تپسی نتواند، هیچ پلتفرم دیگری توان مقابله با انحصارطلبی اسنپ را نخواهد داشت
تپسی به رای شورای رقابت و همزمانی شکایت ازکیوام و زودکس از رویههای ضدرقابتی اسنپ…
۴ آذر ۱۴۰۳
رضا تقیپور نماینده تهران در مجلس یازدهم در گفتگو با پیوست:
۲۶ خرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
نمایندگان مجلس یازدهم به دنبال تشکیل کمیسیون دائمی «فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال» در مجلس هستند. پیش از این برخی از نمایندگان در نامهای پیشنهاد راهاندازی کمیسیون ویژه «فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال» را به هیات رئیسه مجلس ارائه داده بودند که به گفته نماینده تهران کمیسیون ویژه محدودیتهای بسیاری در تهیه طرح و تصمیمگیریهای مربوط به فناوری اطلاعات دارد.
رضا تقیپور، وزیر اسبق ارتباطات که حالا به عنوان نماینده تهران وارد مجلس یازدهم شده در مورد جزییات این خبر به پیوست گفت: «در ابتدا پیشنهاد تشکیل کمیسیون ویژه فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال را با امضای ۲۰ نماینده به هیات رئیسه ارائه دادیم؛ اما ما به صورت جدی دنبال این هستیم تا کمیسیون دائمی «فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال» در مجلس تشکیل شود.» او ادامه داد: «البته این موضوع نیازمند تغییر در ساختار مجلس است و برای تشکیل کمیسیون دائمی فضای مجازی باید طرحی نوشته شود.»
به گفته تقیپور پس از تشکیل رسمی کمیسیونها در مجلس یازدهم، این طرح در کمیسیون صنایع و معادن به عنوان کمیسیون اصلی و در کمیسیون آییننامه داخلی مجلس به عنوان کمیسیون فرعی بررسی میشود. او همچنین تاکید کرد: «پس از اتمام بررسی کمیسیونها، این طرح در صحن علنی مطرح میشود و اگر نمایندگان به آن رای دادند، به عنوان کمیسیون چهاردهم به کمیسیونهای موجود در مجلس افزوده میشود.» براساس گفتههای تقیپور تشکیل کمیسیون دائمی فضای مجازی فرآیندی است که دوماه به طول میانجامد.
نماینده تهران همچنین در مورد تفاوت کمیسیون ویژه و دائمی بیان کرد: «کمیسیون ویژه موقتی است و در تهیه طرحها و لوایح محدودیتهای بیشتری دارد و تصمیماتی که در این کمیسیون گرفته میشود، به استحکامی و ثبات کمیسیون دائمی نیست.در صورتی که برای مسائل مربوط به فناوری اطلاعات نیاز به کمیسیون دائمی داریم.»
اوایل خردادماه نمایندگان مجلس دوره یازدهم در نامهای پیشنهاد تشکیل کمیسیون «فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال» را به هیات رئیسه ارائه دادند. علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس با استقبال از این پیشنهاد نمایندگان درمورد آخرین وضعیت این نامه به پیوست اعلام کرد که این نامه در دبیرخانه است و هنوز برای بررسی در اختیار هیات رئیسه قرار نگرفته است. پیش از این و در مجلس دهم هم نمایندگان تلاش کردند تا کمیسیون فضای مجازی راهاندازی کنند که این تلاش بینتیجه ماند و در مجلس دهم فراکسیون فضای مجازی اعلام موجودیت کرد.