وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۲۳ آذر ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۸ بهمن ۱۳۹۸
اتاق بازرگانی تهران به صورت مستقیم طی نامههایی به مقامات رسمی کشور هزینههای وارد شده به کشور از منظر قطعی اینترنت را اعلام کرده است.
فرزین فردیس عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اعلام این مطلب در اولین نشست از سلسله نشستهای ما مسئولیم که با همکاری ززین پال برگزار شد گفت: «این نامهها به صورت خاص برای وزیر کشور، وزیرارتباطات، دبیر شورای عالی امنیت ملی و دبیر شورای عالی فضای مجازی ارسال شده است.»
او با اشاره به اینکه دو دسته از افراد طرفدار قطعی اینترنت هستند گفت: «دسته اول افرادی هستند که کل پدیده را سهلانگارانه تحلیل میکنند و دسته دوم افراد متخصصی هستند که از این پدیده کاسبی میکنند. به نظر من وقتی میفهمیم که کسی از این ماجرا کاسبی میکند، آن را معرفی کنیم تا این افراد را بشناسیم.»
او تاکید کرد که هر کدام از ما در زمان شرکت در جلسات وقتی میخواهیم مضرات قطعی اینترنت را به مسئولان اعلام کنیم سودی که موافقان از قطعی اینترنت میبرند را نیز باید برای مسئولان روشن کنیم.
فردیس با اشاره به تاثیر قطعی اینترنت بر کسب و کارهای خانگی گفت: «تعداد زیادی کسبوکار از شبکههای اجتماعی کسب درآمد میکنند که با قطع آن، درآمد این افراد از بین میرود و به این طریق آنها به سیل ناراضیان اجتماعی اضافه میشوند. همین موضوع امنیت را زیر سوال میبرد.»
امید هاشمی عضو اتاق بازرگانی نیز در این نشست گفت: «بیشترین موضوعی که پس از قطعی اینترنت دیده شد تاثیر قطعی اینترنت بر کسب وکارهای خانگی یا کسب و کارهای حوزه فناوری است این در حالی است که کسب و کارهای سنتیتر در این مقطع زمانی بسیار آسیب دیدند.»
او گفت: «بسیاری از آنها نتوانستند برای پیگیری سفارش خود با طرف خارجی در ارتباط باشند یا نتوانستند کالای خود را پیگیری کنند.»
هاشمی با اشاره به توقف پروژههای تحول دیجیتالی که در بخش تجارت سنتی در حال انجام بود گفت: «بسیاری از کسب و کارها در حال تغییر مدل کسب وکار خود بودند تا بتوانند از فضاهای ابری برای کسبوکارهای خود بهره برند یا سیستمهای حسابداری خود را کنترل کنند اما قطع اینترنت موجب شد که انجام بسیاری از آن پروژهها متوقف شود.»
او ادامه داد: «توقف این پروژهها علاوه بر اینکه کسب و کارهای دیجیتالی را تحت تاثیر میگذارد روی کسب و کارهای سنتیتر نیز تاثیر گذار است.»
همچنین مدیرعامل زرین پال نیز در این نشست درباره تاثیرات قطع اینترنت گفت: «بیشترین تاثیری که قطع اینترنت به همراه داشت، ناامیدی منابع انسانی شرکتها است.»
مصطفی امیری گفت: «تقریبا ۷۰ هزار کسب و کار از ۱۵۰ هزار کسب و کار الکترونیکی فعال در کشور به صورت جدی آسیب دیدهاند همین امر موجب مهاجرت نیروی انسانی به خارج از کشور میشود.»
همبنیانگذار زرین پال اعلام کرد: «در حدود ۳۰۰ هزار کسبوکار که عمدتا کسبوکار ۳ الی ۴ نفره بودند، در شرف کوچکتر شدهاند.»
مصطفی نقیپورفر به صورت جدی با اعلام آمار در زمینه قطعی اینترنت مخالفت کرد و گفت: «اگر قطعی اینترنت حتی روی یک نفر هم تاثیر گذاشته باشد باید مدنظر قرار گیرد. از اینکه اعلام کنیم این میزان ضرر کردیم یا این تعداد کسب وکار ضرر کردهاند در نهایت میتوان نتیجه گرفت که برای حفظ امنیت این میزان ضرر اشکال ندارد اما واقعیت این است که اگر حتی یک نفر هم ضرر کند باید حقش مدنظر قرار گیرد. این حق فردی است. موضوع آزادی فردی مطرح است.»
او افزود: «بهعنوان کسی که هنوز از ضربه مالی و اعتباری قطع اینترنت ریکاور نشده است، چند سوال را میخواهم مطرح کنم که آیا این دوستان اعتقادی به حقالناس دارند؟ آیا مهاجرت افراد متخصص برای آنها مهم است؟ به نظر من هر نوع قطع اینترنت خیانت به جمهوریت و اسلام است. امنیت میتوانست بر قرار شود و ابزار آن نیز وحود دارد و نیازی به مشت آهنین نبود. از نظر من امنیت با قطع اینترنت به وجود نمیآید. میدانم که امنیت لازم است ولی این کار کاملا ضدامنیتی بود.»
آرین افشار مدیرعامل فینووا نیز با اشاره به اینکه از زمان قطعی اینترنت تاکنون دو استارتآپ فینووا از کشور خارج شدهاند، گفت: «مهاجرت موضوع مهمی است که باید بسیار به آن پرداخته شود. به نظر من اخیرا انتخابها بسیار کورکورانه شده است و اصلا به کسبوکارها فکری نمیشود. اوضاع بسیار ناامیدکننده است و این حجم از ناامیدی در جامعه و در سطع دانشگاهی قابل جبران نیست.»
عادل طالبی دبیر انجمن کسبوکارهای اینترنتی نیز با اشاره به بیانیه این انجمن به قطعی اینترنت گفت: «ما نباید به ضرر و زیانی که در مدت قطع اینترنت افتاد، بسنده کنیم چرا که این ضرر و زیانها ادامه دارد. برای مثال فروش ما نصف شده است و ۵۰ درصد کمتر از قبل میفروشیم و بعید میدانم تا سه ماه آینده نیز این ضررها جبران شود.»
او با اشاره به مساله مهاجرت گفت: «اقدام به مهاجرت در بسیاری از نیروهای انسانی بسیار به چشم میخورد. اگر نصف افراد کلیدی شرکت من از کشور خارج شوند، چگونه میتوانم آن را جبران کنم. در نتیجه میخواهم بگویم که زیانهای قطعی اینترنت در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت ادامه دارد.»
عطا خلیقی مدیرعامل اتاقک نیز با اشاره به اینکه مهمترین موضوعی که بعد از قطعی اینترنت به چشم میخورد، گفت: «بین ۱۰ تا ۳۰ درصد ترافیک کسبوکارها هنوز برنگشته است.»
ناصر غانمزاده مدیرعامل نیو نیز با اشاره به اینکه در نیو کاهش ترافیک را هم در اپ و وبسایت و هم در شبکههای اجتماعی خود احساس کردهاند، گفت: «مهمترین موضوع این اتفاق از بین رفتن امید در سطح کارآفرین است که دیگر به توسعه کسبوکار فکر نمیکنند. همچنین بدتر از ناامیدی، ترسی است که ایجاد شده است. همچنین سرمایهگذاری روی استارتآپها که در کل با ریسک بالایی روبهرو بود، در حال حاضر به مشکل بزرگی تبدیل شده است چراکه دیگر با این اوضاع سرمایهگذاری روی استارتآپها حماقت است.»