انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۲ آبان ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۸ بهمن ۱۳۹۸
بیش از ۲ میلیارد تراکنش طی مهرماه گذشته به ارزش بیش از ۲۵۳ هزار میلیارد تومان در شاپرک پردازش شده است.
به گزارش پیوست طبق آمار منتشر شده از سوی شاپرک تعداد تراکنشهای انجام شده روی شاپرک در مهرماه گذشته نسبت به ماه ماقبل از آن ۱.۶۰ درصد کاهش یافت اما از نظر تعداد ۱.۱۸ درصد افزایش یافته است.
طبق این گزارش تعداد ابزار پذیرش اینترنتی در مهرماه ۹۸ نسبت به شهریور ماه ۳.۱۳ درصد رشد کرده است. بر این اساس طی مهرماه گذشته یک میلیون و ۶۹ هزار و ۵۱۰ ابزار پذیرش اینترنتی فعال بوده است که این رقم در شهریورماه معادل یک میلیون و ۳۷ هزار و ۵۱۰ ابزار بوده است. در همین دوره زمانی ابزار پذیرش موبایلی نیز ۱.۴۰ درصد افزایش یافته است.
تعداد کارتخوانهای فروشگاهی فعال طبق گزارش شاپرک در مهرماه به حدود ۷ میلیون و ۷۴۷ هزار و ۴۵ دستگاه میرسد که نسبت به ماه قبل از آن ۱.۲۸ درصد رشد را تجربه کرده است.
بر همین اساس تعداد ابزارهای شاپرکی در مجموع نسبت به شهریور ماه ۱.۴۹ درصد رشد کرده است. با اینکه مقایسه آمار رشد کارتخوانهای فروشگاهی در مقایسه با سایر ابزارهای پذیرش کمتر بوده است اما مقایسه آمار نشان میدهد که همچنان کارتخوانهای فروشگاهی سهم از بازار بیشتری را به خود اختصاص دادهاند و در مجموع میتوان گفت در مهرماه گذشته ۷۷.۰۲ درصد تراکنشها از طریق کارتخوان فروشگاهی انجام شده است. البته این رقم در مقایسه با ماه قبل به صورت نامحسوسی کاهش داشته است. در مقابل سهم از بازار ابزار پذیرش اینترنتی در مهرماه بیشتر از شهریور ماه بوده است. این آمار نشان میدهد که ۱۰.۶۳ درصد دارندگان کارت برای انجام تراکنشهای خود از ابزارهای اینترنتی استفاده کردهاند.
با وجود گسترش اینترنت در میان مردم و اقبال مردم به استفاده از موبایل اما همواره استفاده از کارتخوان در صدر استفاده از سایر ابزارهای پرداخت قرار داشته است.
همانطور که در نمودار مشخص است کارتخوان فروشگاهی با سهم ۸۷.۶۹ درصدی بیشترین تعداد تراکنش را در بین سایر ابزارهای پذیرش به خود اختصاص داده و ابزار پذیرش موبایلی و ابزار پذیرش اینترنتی به ترتیب در رتبههای بعدی قرار میگیرند. طبق برآوردهای شاپرک دلیل تفاوت زیاد میان تراکنشهای انجام شده روی کارتخوان در مقایسه با سایر ابزارهای پذیرش وجود محدودیت روی ابزار پذیرش موبایلی است. همچنین تعداد بالای دستگاههای کارتخوان فروشگاهی و فراگیر بودن این ابزار در تمامی فروشگاههای کشور را نیز نباید نادیده گرفت.
بر همین اساس متوسط تراکنش هر ابزار پذیرش شاپرکی در مهرماه گذشته ۲۲۵ تراکنش است که این تعداد نسبت به مقدار مشابه در ماه گذشته کاهش داشته است.
گزارش شاپرک نشان میدهد از تراکنشهای انجام شده روی این شبکه ۹۱.۹۱ درصد تراکنشها موفق بوده است و تعداد تراکنشهای ناموفق روی این شبکه به ۱۹۹ میلیون تراکنش میرسد.
در شکل بالا سهم بازار هر کدام از شرکتهای PSP از نظر تعداد تراکنشها مشخص شده است. طبق این نمودار بهپرداخت ملت و پرداخت الکترونیکی سامان بیشترین سهم را در بازار دارند و پس از این شرکتها تجارت الکترونیک پارسیان و آسان پرداخت پرشین و سکارت اعبتاری ایران کیش و سداد به ترتیب در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.