انتقاد کمیسیون تامین تجهیزات نصر از تامین ارز کالاهای فاوا
طبق بیانیه کمیسیون تامین تجهیزات و کالای فاوا سازمان نصر تهران، بانک مرکزی روال خاصی…
۲۴ مهر ۱۴۰۳
۱۳ شهریور ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
پنل «آینده فینتک در ایران» با بررسی این موضوع که آیا میتوان به آینده فینتک خوشبین بود در نخستین کنفرانس فینتک ایران برگزار شد. در این پنل که با مدیریت محرک محمودی، همبنیانگذار ماهنامه پیوست برگزار شد، میثم رجبی، مدیرعامل شرکت رادین اعلام کرد سختگیریها و قانونگذاریهایی که در این عرصه برای کسبوکارهای نوپا صورت میگیرد از روی بیدانشی است.
به گزارش پیوست، صادق فرامرزی، مدیر عامل شرکت فرابوم در پاسخ به این سوال محمودی که آیا به آینده فین تک در ایران خوشبین است گفت: «در حالحاضر کم و کاستیهایی وجود دارد و آینده نامعلومی در انتظار فینتک است؛ اما با همه این مسائل حوزه فینتک مسیر رو به رشد خود را در ایران طی خواهد کرد.» او در ادامه از الزام فینتکها به داشتن مدل تجاری، صندوقهای VC و تلاش برای به دست آوردن پول بیشتر سخن گفت.
در ادامه این پنل، علی بدیعی، مدیر عامل فینوتک، آینده و تاثیرگذاری فینتکها را علت اصلی سرمایهگذاری خود در این حوزه دانست و گفت: «سرمایهگذاری و ایجاد زیر ساخت باعث تسهیل نوآوری خواهد شد و تاکیدی بر الزام وجود آنها در آینده است.»
در ادامه این پنل علی عزیزی، مدیر کسبوکار فینتک شرکت فناپ، به نقشه راهی که توسط این شرکت برای فینتک طراحی شده اشاره کرد و گفت: «مسالهای که وجود دارد این است که شرکتهایی که قبلا در فینتک فعالیتی نداشتهاند، وارد فینتک شدهاند و تجربه کاربری راحتی برای مردم فراهم کردهاند. این موضوع باعث شده که اعتماد مردم به این شرکتها بیشتر از بانکها باشد. در حالیکه بانکها و شرکتهایی مانند پیاسپیها درگیر مشکلاتی مانند رگولاتوری هستند.»
مهدی عبادی، دبیر انجمن فینتک هم در این پنل در پاسخ به سوال مهرک محمودی درباره آینده فینتک در ایران و مشکلاتی که در این عرصه وجود دارد گفت: «من به آینده فینتک خوشبین نیستم، چراکه خوشبینی درصد قابل توجهی از سادهلوحی را دارد، ولی به آن امیدوار هستم و آن را انتخاب کردهایم.» او در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از نبود فضای کاری در حوزه فینتک گفت: «اگر به اندازه همان پولی که یک نفر از ایران برد و در کازینوهای خارجی خرج کرد فینتکها اجازه کار داشتند نتیجه غیر این چیزی میشد که الان با آن روبهرو هستیم.»
در ادامه میثم رجبی، مدیر عامل رادین از بیدانشیها در این حوزه سخن گفت و اعلام کرد: «عمدتا سختگیریها و قانونگذاریهایی که در این عرصه برای کسبوکارهای نوپا صورت میگیرد از روی بیدانشی است که باعث به خطر افتادن حیات فینتکها خواهد شد. وقتی با سیاستگذار سادهلوح مواجهایم باید بپذیریم که ما همه مجرم هستیم و در این شرایط نمیتوان به راحتی سرمایهگذاری کرد و به نتیجه رسید.» به گفته او در حوزه پرداخت استارتآپها وضعیت بهتری دارند زیرا با یکدیگر متحد هستند و این امر برای پیشبرد اهداف آینده برای باقی استارتآپها ضروری است.» او تاکید کرد فینتکها میتوانند برای بقا و جنگیدن به هم کمک کنند و در یک بازه زمانی خودشان را به سیاستگذار تحمیل کنند.
علی عزیزی مدیر کسبوکار فینتک فناپ نیز در این پنل از رشد اعتماد مردم به حوزه فینتک خبر داد و گفت: «به علت تسهیلاتی که فعالان در حوزه تکنولوژیهای مرتبط با این حوزه ایجاد کردند اعتماد مردمی شکل گرفته و این درحالی است که پیاسپیها و بانکها درگیر مشکلات قانونگذاری هستند.»