دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۵ تیر ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
اپل طرح اتومبیلهای خودران خود را محرمانه اعلام کرده است و با وجود اینکه میزان سرمایهگذاریاش در بخش تحقیق و توسعه را ۳ درصد افزایش داده اما همچنان علاقهای به افشای برنامههایش برای تولید اتومبیلهای خودران ندارد. سیاست این شرکت در قبال تولید اتومبیلهای خودران درست برخلاف سیاست رقابتیش در این زمینه است.
به گزارش پیوست هزینه اپل برای تحقیق و توسعه طی ۱۲ ماه گذشته به ۶ درصد رسیدهاست این در حالیاست که طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ این شرکت فقط ۳ درصد از درآمد خود را به تحقیق و توسعه (R&D) اختصال میداد. افزایش هزینه برای بخش تحقیق و توسعه این شرکت به دلیل برنامهریزی و تحقیق برای تولید خودروهای خودگردان بوده است. طرحی که تا کنون سعی شده است در سکوت خبری پیش رود.
یکی از واژههایی که بیشتر از هر واژه دیگری در مورد برنامه اتومبیلهای خودران اپل مطرح میشود «محرمانه» است. اپل بر خلاف بسیاری از رقیبانش، در مورد آزمایش اتومبیلهای خودران خود در کالیفرنیا، کاملا ساکت است. البته این اولین باری نیست که این شرکت در سکوت خبری از محصول جدید خود رونمایی خواهد کرد پیش از این نیز اپل برای معرفی محصولات جدید خود سیاست سکوت تا زمان رونمایی و ارائه آن به بازارهای جهانی را پیش میگرفت، اما اتومبیلهای بدون راننده؛ گوشیهای هوشمند یا عینکهای واقعیتافزوده نیستند. فناوریهای نوظهور، بهویژه دستهای از فناوریها که قابلیت نجات زندگی انسانها را دارند و در عین حال پتانسیل آسیب زدن نیز به همراه آنها وجود دارد ، باید به طور عمومی مورد بحث قرار بگیرند و روندشان شفاف باشد.
صنعت اتومبیلهای بدون راننده به عنوان یک کل، روش کار مشخصی نداشته است؛ اما رگولاتورها سعی کردهاند شرکتها را به شفافتر عمل کردن در این زمینه وادار کنند. شرکتهای تسلا، آلفابت، Waymo، اوبر و سایرین روی این فناوری به صورت آشکار و با ارائه گزارشهای نسبتا جزیی، کار میکنند. ایدهها و میزان پیشرفتشان مشخص است. اما تصمیمهای اپل در مورد پروژه هیچگاه بیشتر از جملههای کلی در مصاحبه تلویزیونی تیم کوک در سال ۲۰۱۷ نبوده است. او پس از این مصاحبه اعلام کرد که اپل به فناوری اتومبیلهای خودران علاقهمند است و در حال سرمایهگذاری روی پروژهای بزرگ در این زمینه است. کوک در ادامه اشاره کرده بود: «نمیخواهم بیشتر از این توضیح بدهم».
شاید یکی از دلایل این سکوت، روش کلی اپل در مورد محصولاتش باشد یا عقب ماندنش از دیگر همتایان باعث شده تا این شرکت در این زمینه سکوت کند. گرازشهای رگولاتوری کالیفرنیا نشان میدهند که اتومبیلهای آزمایشی اپل، نسبت به نمونههای دیگر شرکتها، نیاز به مداخله انسانی بیشتری از سوی رانندهها دارد. البته این بحث مطرح است که آیا این شاخص، معیار خوبی در اندازهگیری پیشرفت است یا نه. اما مساله این است که اطلاعات عمومی چندانی در مورد ماشینهای بدون راننده، وجود ندارد. البته که اتومبیل، تلفن هوشمند نیست و اپل به گونهای رفتار میکند که انگار این دو شبیه همدیگرند.
از سوی دیگر، تفاوت اپل با دیگر شرکتها این است که قدرتش ناشی از نگاه مردم به این شرکت است. قدرتی که باعث میشود اپل تلفنهای هوشمند خود را بفروشد و در نگاه مردم، بهترین شرکت آمریکایی باشد.
اتومبیلهای بدون راننده تا سالها در جادهها حضور نخواهند داشت، اما خطمشیها و نگاه مردم در حال شکل گرفتن است. مردم به این اتومبیلها مشکوک هستند و مشارکت بیشتر شرکتها در اطلاعرسانی میتواند بر این مساله تاثیر بگذارد. اتومبیلهای بدون راننده این پتانسیل را دارند که ماهیت شهرها را متحول کنند، بر وضعیت نیروی کار و محیط زیست تاثیر بگذارند، و نیاز به تغییر در قوانین را ایجاد کنند.