مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۲ تیر ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
تحریم آمریکا علیه هوآوی، سود شرکت سامسونگ را به نصف کاهش داد. به گزارش پیوست، این تحریمها باعث شده تا سامسونگ به عنوان بزرگترین تولیدکننده چیپ حافظه در جهان، اصلیترین مشتری خود را از دست بدهد و به این ترتیب انتظار میرود، پیشبینی این شرکت برای سود عملیاتی سه ماهه دوم امسال به حدود نصف کاهش پیدا کند.
براساس گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت سامسونگ روز جمعه آتی قرار است گزارش اولیه سود عملیاتی خود در سه ماهه دوم امسال را منتشر کند و بنابر اطلاعات موجود، اشباع شدن بازار از چیپ حافظه به دلیل عدم امکان فروش آن به هوآوی منجر به کاهش شدید سود این شرکت خواهد شد.
به گفته تحیلیگران این پیش بینی میتواند کمترین سود سه ماهه برای این غول کرهای در سه سال گذشته باشد و با توجه به اشباع بازار از چیپ حافظه، چشمانداز نزدیکی برای بهبود شرایط دیده نمیشود.
شرکت سامسونگ به عنوان بزرگترین تولیدکننده گوشی هوشمند در جهان، در عین حال بزرگترین تولیدکننده چیپ حافظه DRAM و NAND است. از سوی دیگر هوآوی به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ گوشی همراه، بزرگترین مشتری چیپهای تولیدی سامسونگ محسوب میشود؛ اما وقتی دولت آمریکا شرکت هوآوی را “خطری علیه امنیت ملی” خواند و تحریمهای تجاری را علیه آن وضع کرد، سامسونگ نیز فروش محصولات خود به این شرکت را متوقف کرد.
جی کیم، تحلیلگر موسسه سرمایهگذاری و سهام سانگسانگین در این مورد میگوید: «میزان مصرف این چیپها توسط هوآوی در آینده عاملی تعیین کننده در قیمت آن خواهد بود. زیرا وقتی مشتری چندانی برای جایگزینی هوآوی وجود نداشته باشد، سامسونگ مجبور به کاهش قیمت فروش خود خواهد بود.»
از سوی دیگر هرچند عدم امکان فروش به هوآوی به صنعت نیمههادیهای سامسونگ ضربه میزند؛ اما بخش گوشیهای هوشمند این شرکت از تحریم هوآوی سود برده و انتظار میرود ۴۰درصد از سهم بازار هوآوی نهایتا به سامسونگ برسد. با این وجود تسط شرکت هوآوی بر چین به عنوان بزرگترین بازار گوشی هوشمند در جهان باعث میشود این شرکت بتواند جایگاه جهانی خود در فروش را حفظ کند.
البته تولید چیپست سودآورترین صنعت سامسونگ است و تا دو سوم کل درآمد این شرکت را تشکیل میدهد و اشباع بازار و کاهش تقاضای مراکز پایگاه دادهای برای این محصول باعث کاهش قیمت جهانی آن شده است.
به گفته تحلیلگران با توجه به شرایط بازار، فروش موجود انبار بازار سامسونگ تا نیمه اول سال ۲۰۲۰ طول خواهد کشید و از سوی دیگر موسسه ترندفورس (TrendForce) در گزارش خود میزان کاهش قیمت DRAM در سه ماهه منتهی به ژوئن را ۲۵درصد اعلام و پیش بینی کرده است قیمتها در سه ماهه جولای تا سپتامبر سال جاری میلادی ۱۵ تا ۲۰ درصد دیگر نیز کاهش پیدا کند.
بر اساس گزارش موسسه رفینیتیو اسمارت استیمیت (Refinitiv SmartEstimate) که با استفاده از پیشبینی ۲۹ تحلیلگر تهیه شده و با توجه به سابقه دقت بالا، اعتباری قابل توجهی دارد. شرکت سامسونگ احتمالا روز جمعه هفته جاری کاهشی ۶۰ درصدی را در سود عملیاتی سه ماهه آوریل تا ژوئن خود به میزان ۵.۱۴ میلیارد دلار، اعلام خواهد کرد. این سود در سه ماهه قبلی سال جاری میلادی برابر ۱۲.۷۶ میلیارد دلار بود.
گزارش قطعی سود این دوره در اواخر ماه جاری میلادی منتشر خواهد شد این در حالی است که قیمت سهام سامسونگ در همین مدت سه ماهه ۵.۳ درصد افزایش داشت.