skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

مجلس با واگذاری فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ به وزارت ارتباطات مخالفت کرد

تحریریه پیوست

۷ اسفند ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۰

 

یکشنبه گذشته و در جریان بررسی بودجه سال ۹۸ مجددا نمایندگان در صحن علنی مجلس به طرح پیشنهادی واگذاری فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ صدا وسیما به وزارت ارتباطات رای ندادند و آن را خلاف اصل ۱۱۰ قانون اساسی دانستند. اصل۱۱۰ قانون اساسی وظایف و اختیارات رهبری را مشخص کرده است. پیش از این نیز این پیشنهاد از سوی کمیسیون تلفیق رد شده بود.

قاسم میرزایی نیکو، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور درگفت‌وگو با پیوست ضمن تایید این خبر گفت: «در ابتدا این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق مطرح شد؛ اما جوسازی‌هایی صورت گرفت که این موضوع در حوزه اختیارات رهبری است. در صحن علنی مجلس نیز من به سخنگوی کمیسیون تلفیق اصرار کردم که مستندات خود را در این زمینه ارائه کنند؛ اما کسی پاسخگو نبود، به همین خاطر  نمایندگان به این پیشنهاد رای ندادند.»
میرزایی نیکو در پاسخ به این سوال که با رد شدن این پیشنهاد سرنوشت تعهدات بین المللی ایران به ITU‌ برای آزادسازی این باند‌های فرکانسی در جهت توسعه بخش تلکام کشور چه خواهد شد، بیان کرد: «یکی از معضلات کشور ما این است که همواره برخی در برابر تعهدات بین‌المللی مانع ایجاد می‌کنند. زمانی برای آنکه پخش برنامه‌های صداوسیما به صورت آنالوگ بود فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ در اختیار این سازمان قرار داشت؛ اما با توجه به تعهدات بین‌المللی ایران مقرر شد که سیستم آنالوگ این سازمان برای پخش برنامه‌ها به دیجیتال تبدیل شود در نهایت با رخ دادن این اتفاق در سال‌های گذشته دیگر این فرکانس برای صدا و سیما کارایی ندارد. با این حال نزدیک به ۱۰ سال است که صدا و سیما حاضر نیست این فرکانس‌ها را آزاد کند.»
او در ادامه افزود:‌«وقتی این فرکانس‌ها برای صدا و سیما کارایی ندارد باید آن را در اختیار اپراتورها قرار دهد. قرار گرفتن این فرکانس‌ها برای توسعه زیرساخت‌های شبکه تلفن‌همراه می‌تواند حداقل هزار و ۵۰۰ میلیارد درآمد در سال ایجاد کند و این به نفع کشور خواهد بود.» او ابزار امیدواری کرد که دولت از اختیارات خود استفاده و  آزادسازی باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ را به سرانجام برساند.

پیش از این لطف‌الله سیاهکلی، معاون سابق رئیس سازمان صداوسیما در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرده بود که صدا‌وسیما صاحب باندهای فرکانسی ۶۰۰تا۷۰۰ است. او گفته بود که هزینه‌ای که صداوسیما برای مدیریت فرکانس انجام می‌دهد بسیار بالاست و آزادسازی آن به راحتی امکان‌پذیر نیست.  سیاهکلی در این گفت‌وگو تاکید کرده بود که خالی کردن باند‌های فرکانسی مورد نظر وزارت ارتباطات خسارت جبران ناپذیری به صدا و سیما وارد می‌کند و مشخص هم نیست که این خسارت را چه کسی پرداخت می‌کند.

در همین زمینه اما حسین فلاح جوشقانی،‌ معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز درگفت‌وگو با پیوست اعلام کرده بود که باندهای فرکانسی جزو منابع ملی و بیت‌المال است و هیچ بخشی نمی‌تواند خود را صاحب این باند‌های فرکانسی معرفی کند. فلاح همچنین تاکید کرده بود که این باندهای فرکانسی برای پخش همگانی بیش از نیاز صداوسیماست و تخلیه آن هزینه‌ای برای این سازمان ندارد.

باندهای فرکانسی ۶۰۰ تا ۸۰۰ بهترین گزینه برای توسعه زیرساخت‌های شبکه تلفن‌همراه در بخش اینترنت اشیاء و ورود به نسل پنجم تلفن‌همراه (5G) است. این باندهای فرکانسی به دلیل پوشش همگانی که ایجاد می‌کنند هزینه‌های اپراتورها را برای توسعه شبکه به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند و نتیجه، کاهش قیمت تمام شده اینترنت و افزایش کیفیت آن است. طی سال‌های گذشته وزارت ارتباطات بارها برای آزاد سازی این باندهای فرکانسی با سازمان صدا و سیما مذاکره کرده تا بتواند آنان را در اختیار اپراتورها قرار دهد اما تاکنون این مذاکرات به نتیجه نرسیده‌اند.

http://pvst.ir/5t5

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو