skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

شیوه‌نامه تشکیل و نحوه عمل‌ کارگروه کاهش موانع کسب‌وکارهای مجازی ابلاغ شد

تحریریه پیوست

۲۸ آذر ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۵ دی ۱۳۹۹

معاونت حقوقی ریاست جمهوری با صدور بخشنامه‌ای، شیوه‌نامه تشکیل و نحوه عمل‌ کارگروه «کاهش موانع کسب‌وکارهای مجازی» را به کلیه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد.

این بخشنامه، پیرو مصوبه هیات وزیران که بهمن سال ۹۶ به منظور حمایت از کسب‌وکارهای قانونی در بستر فضای مجازی  تصویب شده بود، به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است. این مصوبه برای رفع موانع پیش روی کسب‌وکارهای نوپا و ایجاد سازوکار اجرایی مناسب برای ادامه، رونق و ایجاد وحدت رویه در دستگاه‌های اجرایی مرتبط در مدیریت مشکلات حقوقی ناشی از گسترش این نوع فعالیت‌ها تصویب شد. بر این اساس نیز کارگروه کاهش موانع کسب‌وکارهای مجازی شکل گرفت.

بر اساس متن این شیوه‌نامه که شامل ۱۳ ماده و دو تبصره است و در تاریخ ۱۱ مهر ۹۷ به تصویب این کارگروه رسیده، ریاست کارگروه با معاونت حقوقی ریاست جمهوری است و نمایندگانی از وزارتخانه‌های ارتباطات و فناروی اطلاعات، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، امور اقتصادی و دارایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در آن حضور دارند.

همچنین کمیته‌ای تخصصی متشکل از کارشناسان معرفی شده هریک از دستگاه‌های عضو کارگروه  تشکیل خواهد شد که درخواست رسیدگی و تجویز شکایت هریک از دستگاه‌های مشمول یا گزارش ارسالی هریک از دستگاه‌های اجرایی، ابتدا در کمیته مطرح می‌شود و در صورت عدم رفع اختلاف، موضوع در کارگروه جهت تصمیم‌گیری نهایی مطرح خواهد شد.

بر اساس ماده ۷ این شیوه‌نامه، چنانچه موضوع مورد اختلاف از طریق کمیته تخصصی حل و فصل نشود، هرکدام از دستگاه‌های دولتی که قصد شکایت از متصدیان کسب‌وکار و کارآفرینان موضوع شیوه‌نامه را داشته باشند باید مراتب را در قالب درخواست تجویز شکایت (متضمن مشخصات دقیق طرف شکایت، نامه دامنه مربوطه یا اپلیکیشن، تخلف مورد ادعا و ادله مربوط به آن) جهت طرح  وبررسی در کارگروه به رئیس کارگروه اعلام کنند. پس از بررسی ادله طرف شکایت و نماینده صنف مربوطه، چنانچه کارگروه تخلف موضوع شکایت را تایید کرد، اجازه طرح شکایت توسط دستگاه دولتی را به موجب تصمیم‌نامه خواهد داد.

همچنین دو ماده مهم این شیوه نامه به موضوع فیلترینگ سرویس‌های کسب‌وکارهای نوپا اختصاص پیدا کرده است آن گونه که در ماده ۱۲ این شیوه‌نامه آمده است، هیچکدام از دستگاه‌های اجرایی اجازه ندارند بدون طرح موضوع در کمیته تخصصی و کارگروه، تجویز طرح شکایت و درخواست پالایش (فیلترینگ) یا پاسخ به هراستعلام به منظور فیلترینگ اقدام کنند. مدیرانی که بدون گرفتن مجوز، شکایت را امضا کنند به هیات رسیدگی به تخلفات اداری جهت رسیدگی ارجاع خواهند شد.

همچنین در ماده ۱۳ این شیوه‌‌نامه تاکید شده که گزارش دستگاه‌های دولتی در مورد چگونگی پاسخ به استعلامات مراجع قضایی توسط دستگاه‌های اجرایی که منجر به فیلترینگ شده یا می‌شود نیز در این کارگروه بررسی خواهد شد.

پیش‌تر امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در گفت‌وگو با پیوست از تشکیل سومین جلسه این کارگروه خبر داده و گفته بود مصوبات و مکتوبات این جلسات از این پس از حالت محرمانه خارج  و به صورت عادی برگزار خواهد شد. پیگیری موضوع عدم برگزاری جلسات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (کمیته فیلترینگ) از دیگر مباحث مطرح شده در جلسه مذکور بوده که حالا به نظر می‌رسد با ماده۱۲ و  ۱۳ این شیوه نامه،  کارگروه کاهش موانع کسب‌وکار مجازی در تلاش است از فیلترینگ غیر اصولی کسب‌وکارهای نوپا جلوگیری کند.

متن کامل شیوه‌نامه تشکیل و نحوه عمل کارگروه کاهش موانع کسب‌وکارهای مجازی را اینجا بخوانید.

http://pvst.ir/5nz

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو