آیا شرایط فنی دسترسی پلیس به دوربین کسبوکارها فراهم است؟ فیبر نرسیده، نرمافزار هست
«پلیس به تصاویر ضبط شده دوربینهای مغازهها دسترسی خواهد داشت.» انتشار این خبر با واکنشهای…
۲۳ مهر ۱۴۰۳
۱۹ آذر ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
وزیر ارتباطات و فناروی اطلاعات خواستار برنامهریزی شهرداری تهران برای افزایش خانههای هوشمند شد.
به گزارش پیوست، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در افتتاحیه دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی شهر هوشمند، به شهرداری و شورای شهر پیشنهاد کرد تا طی یک دوره تعیین شده تعداد خانههای هوشمند شهری را افزایش دهد.
جهرمی گفت: «لازم نیست برای اجرایی شدن این طرح شهرداری هزینه کند فقط کافیست اعلام کند اگر ساختمان هوشمند طراحی شود تخفیف به افراد داده میشود.»
او با تقدیر از سازمان فاوای شهرداری در آغاز حرکت به سمت هوشمندی گفت: «جمعآوری دادههای شهری و استفاده از آن به منظور توسعه شهر هوشمند باید مورد توجه قرار گیرد، هر چند در شرایط فعلی دادههای هوشمند جمعآوری میشود اما متاسفانه از این دادهها برای مدیریت شهری بهره گرفته نمیشود. جهرمی با تاکید بر دادههای باز شهری گفت این دادهها باید در اختیار همه شرکتها و فعالان این حوزه قرار گیرد نه اینکه فقط در گروهی خاص قرار گیرد و اقتصاد رانتی ایجاد شود.»
در این مراسم پیروز حناچی، شهردار تهران، نیز گفت: «با هم میتوانیم مشکلات تهران را حل کنیم. امروزه حرکت به سمت شهر هوشمند انتخاب نیست بلکه الزام است. متاسفانه در اداره شهر کمتر سراغ مشارکت مردم رفتیم در حالیکه شهر هوشمند شهری است که بر مبنای توسعه روزافزون مشارکت ذینفعان و بر مبنای فعالیت بخش عمومی و بخش خصوصی است. اکنون نزدیک به ۳۰۰ هزار واحد خرد صنفی تجاری در تهران وجود دارد. توسعه خدمات دیجیتال بر خدمات خرد تجاری هم تاثیر میگذارد و اگر این همکاری صورت نگیرد میتواند به عنوان یک تهدید ظاهر شود.»
او افزود: «رسیدن به این مهم شامل پنج مرحله برنامهریزی، ترویج، آگاهسازی و همراهی ذینفعان، هوشمندسازی پایلوت، توسعه محدود هوشمندسازی در شهر، توسعه فراگیر و یکپارچهسازی است که با کمک همکاران بخش نخست را به اتمام رسانده و گامهایی هم در مراحل دوم و سوم برداشتیم.
محمد فرجود، مدیر عامل سازمان فاوای شهرداری تهران، دیگر سخنران مراسم افتتاحیه دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی شهر هوشمند بود که گفت: «شهر هوشمند تنها در فناوری اطلاعات خلاصه نمیشود و مسیر تحول فرهنگی و زیرساختی را برای ارتقای زندگی شهروندان، پیش رو داریم. تشریح برنامه تهران هوشمند، اعمال راهبردهای آن و ضرورت شفافیت و تصمیمگیری از مهمترین اقدامات مدیریت شهری در مسیر هوشمندسازی است.»
فرجود با معرفی سامانه «باهم» به عنوان پلتفرمی برای اشتراک شهروندان در اداره شهر، گفت: «مهمترین رکن هوشمندی، مشارکت شهروندان در مدیریت شهری است.»
محسن هاشمی رفسنجانی، رییس شورای شهر تهران، نیز در مراسم افتتاحیه همایش شهر هوشمند گفت: «یکی از راهحلهای مبارزه با فساد و شفافسازی مقوله هوشمندسازی است که امیدواریم علاوه بر این موضوع باعث توسعه اقتصادی و رونق کسبوکار در شهر تهران نیز شود.»
او افزود: «شهر هوشمند در واقع نوع فعالیتی است که قرار است با مردم داشته باشیم و همه باید دست به دست هم دهیم تا شهر تهران هوشمند شود، البته در حال حاضر فعالیتهایی پیرامون هوشمندسازی در این شهر شکل گرفته است.»
هاشمی با بیان اینکه هماکنون حدود ۱۷۰ سامانه برای مدیریت شهری توسط شهرداری ایجاد شده، گفت: «با مفاهیمی که در حوزه شهر هوشمند در دنیا مطرح است فاصله داریم و باید به صورت جدی روی مباحث مورد نظر کار کنیم تا این پروژه از حالت شعار خارج شده و وارد مرحله عمل شود.»
در حاشیه این مراسم، تفاهمنامه همکاری میان شهرداری تهران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور گسترش خدمات الکترونیکی شهری، امضا شد.