بایدن کارخانههای نیمهرسانا را از بازبینیهای محیطزیستی مستثنی کرد
جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، روز جمعه قانونی را به امضا رساند که براساس آن…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
۵ مهر ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
مدیرعامل شرکت ایرانیاننت،(مجری اجرای اتصال فیبرنوری به منازل) در گفت و گو با پیوست در خصوص آخرین وضعیت اجرای تهعدات پروانه اپراتورچهارم فیبرنوری اعلام میکند که با خروج شرکت MTN آفریقای جنوبی که تصمیم به سرمایهگذاری در این پروژه را داشت در حال مذاکره با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای پیدا کردن یک راه حل مناسب است.
محسن باقری چناری، مدیرعامل ایرانیان نت، با اعلام اینکه تنها راه نجات پروانه اپراتور چهارم کاهش تعهدات آن است، میگوید:« راهحل نهایی برای خروج از شرایطی که اپراتور چهارم با آن روبه رو است را به رگولاتوری پیشنهاد دادهایم و این پیشنهاد هم کاهش تعهدات سنگین پروانه این اپراتور است. پروانهای که از ابتدا به اپراتور چهارم داده شد همخوانی با شرایط موجود کشور نداشت. تمام کشورهای اروپایی مدتزمان نصب تا راهاندازی در شبکه فیبرنوری را حداقل سه سال در نظر میگیرند. از سوی دیگر میزان پورتهای فیبرنوریکشورهایی مانند آلمان، فرانسه، لوکزامبورگ و هلند بیش از یک میلیون پورت نیست اما در ایران برای اپراتور فیبرنوری راهاندازی ۶.۸ میلیون پورت (در ۸سال اول کار) در نظر گرفته شده است؛ این یعنی تعهدات خیلی منطبق بر واقعیت کشور نیست. بنابراین راه نجات پروانه اپراتور چهارم منطقیسازی تعهدات اجرایی پروانه است.»
براساس اظهارات او در سال ۹۰ و براساس انجام کارهای مطالعاتی این پروژه برای بهرهبرداری نیاز به شش میلیارد دلار سرمایهگذاری داشت و این در حالی است که از زمان ارایه پروانه اپراتور چهارم به ایرانیان نت (سال ۹۱) تاکنون تنها ۲۰۰میلیارد تومان جمع کل سرمایهگذاری نقدی سهامداران در این پروژه بوده است.
باقری چناری در ادامه میافزاید: « در شرایط فعلی اقتصادی کشور کمترین قیمت واگذاری هر پورت فیبرنوری ۶۵۰ دلار هزینه به دنبال دارد. این پروژه نیاز به سرمایه دارد. با توجه به تحریمها سرمایهگذار خارجی که نمیتواند وارد این طرح شود و در داخل کشور هم معمولاً چنین سرمایهای وجود ندارد. همچنین هیچ بانکی نیز به دلیل دیر بازده بودن سود شبکه فیبرنوری حاضر به حمایت از پروژه نیست. پس تا این پروانه منطقی نشود نمیتوان کاری پیش برد.» او تاکید میکند که منطقی سازی تعهدات پروانه باعث تشویق سرمایهگذاری در این طرح و اجرای اتصال فیبرنوری به منازل میشود.
متن کامل این مصاحبه پیوست را میتوانید اینجا بخوانید.