skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به منتقدان اینماد پاسخ داد

تحریریه پیوست

۲۸ مرداد ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

بسیاری از صاحبان کسب و کار الکترونیکی معتقد هستند دریافت ای‌نماد دیگر ضرورتی ندارد و می‌توان دریافت درگاه پرداخت را با روش‌های دیگر تسهیل کرد. حال مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در نوشتاری به الزام دریافت نماد الکترونیکی پرداخته‌ است و معتقد است انجام برخی از فرآیندها در سامانه اینماد دوباره کاری در سامانه‌های دیگر را کاهش می‌دهد و موجب اعتمادسازی می‌شود.

براساس این نوشته سامانه نماد اعتماد الکترونیکی طبق ماده ۳۳ قانون تجارت الکترونیکی ماده یک و ماده سه اساسنامه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وظیفه ساماندهی و نظارت بر کسب وکارهای الکترونیکی را عهده دار است و متقاضیان باید با مراجعه به سامانه اطلاعات هویتی خود به همراه دامنه کسب وکار را ثبت و پس از ارزیابی وب سایت نماد خود را دریافت کنند سپس در صورت نیاز با مراجعه به بانک و درخواست درگاه، اطلاعات وب سایت از طریق وب سرویس فراخوانی شده و می‌توانند درگاه خود را دریافت کنند. این فرآیند، چرخه‌ای منطقی میان دستگاه‌های حاکمیتی است که علاوه بر احراز اطلاعات در سامانه اینماد، دوباره کاری در سامانه‌های دیگر نظیر سامانه‌های بانک، ساماندهی و ایرانیان اصناف را کاهش می دهد.
این چرخه در پاسخ به ماده ۱۰ برنامه جامع توسعه تجارت الکترونیکی کشور به تکلیف وزارت بازرگانی و بانک مرکزی در تدوین و اجرای نظام پرداخت کشور ایجاد شده است.

در ادامه این نوشته آمده است که از جمله شروطی که کسب وکار متقاضی درگاه پرداخت باید به بانک ارائه دهد مجوز اینماد است. این وابستگی، بخشی از فرآیند شفاف‌سازی چرخه کسب وکار الکترونیکی است که طی آن شاخص‌های الزامی یک کسب وکار با هدف حمایت از حقوق مصرف کننده (ماده ۳۳ قانون تجارت الکترونیکی) توسط اینماد از متقاضی گرفته می‌شود. ثبت اطلاعات هویتی و مشخصات کسب وکار در سامانه اینماد به منزله درخواست معرفی کسب وکار قانونمند و مورد تایید به اکوسیستم تجارت الکترونیکی است.

همچنین با امکان ارسال اطلاعات از طریق سامانه اینماد، الزامی به گرفتن مجدد اطلاعات توسط بانک یا psp نیست زیرا این اطلاعات به صورت احراز شده از طریق وب سرویس قابل ارسال است. از این رو با یک بار ثبت اطلاعات در سامانه اینماد و ارسال آن به بانک، گام‌های لازم برای دریافت درگاه پرداخت کوتاه‌تر می شود.

طبق این نوشتار کسب و کارها برای اینکه در اکوسیستم دیده شوند اقدام به دریافت درگاه پرداخت می‌کنند چون می‌خواهند از طریق شناخت و اعتمادی که لازمه هر معامله در این فضا است، جایگاه مشخصی برای خود به لحاظ اعتبار و اعتماد ایجاد کنند و اگر خریداری از کسب وکار نوپا شکایت داشته باشد باید به طریقی حق از دست رفته خود را به دست آورد به همین خاطر ضرورت ساماندهی این فضا معنی پیدا می‌کند زیرا هم کسب وکار با ارزیابی‌های انجام شده متوجه خطوط قرمز حاکمیت می شود و هم مصرف کننده با خیالی آسوده‌تر اقدام به خرید می‌کند.
ساماندهی نیز فرآیندی است که مشارکت کلیه دستگاه‌های نظارتی و تخصصی را می طلبد و زمانی این ساماندهی به تکامل می‌رسد که کلیه دستگاه‌های ذیربط اهتمام جدی برای احصای آن داشته باشند

نبود اطلاعات شفاف در مورد کسب وکارهای ذیل هر فین تک‌ نیز موضوع بحث‌برانگیز در این سال‌ها بود که مرکز توسعه تجارت معتقد است بدون شفافیت و بدون اطلاعات یعنی عدم رعایت حداقل‌ها و استانداردهای کسب وکار الکترونیکی که خود مانعی برای تحقق ماده ۳۳ قانون تجارت الکترونیکی است و به همین دلیل دستگاه‌های نظارتی نمی‌توانند نظارت صحیحی از فعالیت این دسته از کسب وکارهای الکترونیکی داشته باشند و عملا امکان نظارت و پایش مستمر وجود نخواهد داشت.

http://pvst.ir/5dc

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو