بانکها داراییهای نامشهود را به عنوان وثیقه میپذیرند
۳۵ نوع دارایی نامشهود از جمله مالکیت فکری، نرمافزار، نشان تجاری و مجوزها برای نخستینبار…
۵ مرداد ۱۴۰۴
۵ مرداد ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گزارش مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۳ شرکت هایوب نشان میدهد که این شرکت زیان خالص بهثبت رسانده است. درآمد این شرکت در این بازه زمانی با افت ۴۰ درصد به حدود یک هزار و ۵۴۵ میلیارد تومان رسید.
بهگزاش پیوست، مشکلات مالی مربوط به توسعه فیبر نوری و بدهیهای مالیاتی از عمده دلایل روند فعلی شرکت عنوان شده است. ایمان میری، مدیرعامل این شرکت چندین بار نسبت به ورشکستگی این شرکت و زیانده بودن آن هشدار داده بود.
مدیرعامل هایوب در اردیبهشت سال جاری طی نامهای به بورس با اشاره به اوضاع وخیم مالی این شرکت و پرداخت نشدن مطالباتش از سوی دولت، درخواست کرد به منظور جلوگیری از زیان سهامداران، تعلیق نماد شرکت که از ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ اجرا شده بود تداوم یابد. از آن زمان تاکنون تعیلق نماد معاملاتی این شرکت همچنان ادامه دارد.
طبق گفته مدیرعامل هایوب یکی از علل این شرایط پرداخت نشدن مابهالتفاوت تعدیل نرخ ارز در قراردادهای ارائه خدمات اینترنت پرسرعت به روستاییان (USO) از سمت وزارت ارتباطات پس از گذشت ۶ سال مطرح شده است. همچنین اشاره شده که مالیاتهای سنگین و شرایط اقتصادی موجود از دیگر دلایل بهوجود آمدن این شرایط است.
مجموع درآمد عملیاتی شرکت هایوب در سال ۱۴۰۴ بیش از یک هزار و ۵۴۵ میلیارد و ۵۶۲ میلیون اعلام شده است. درآمد این شرکت در سال مالی ۱۴۰۲ بالغبر ۲ هزار و ۵۸۴ میلیارد تومان بود.
هایوب در سال ۱۴۰۳ با کاهش ۵۰ درصدی به سود خالص تقریبا ۲۵۰ میلیارد تومانی رسید در حالی که میزان سود خالص بهثبت رسیده برای سال مالی ۱۴۰۲ این شرکت بیش از یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود.
یکی دیگر از نکات برجسته در گزارش مالی شرکت هایوب، افزایش هزینههای عمومی همراه با کاهش درآمدهاست. هزینههای بخش فروش، اداری و عمومی این شرکت در ۱۴۰۳ بهنسبت ۱۴۰۲ بیش از ۲ برابر شده است. میزان هزینه صرف شده برای این قسمت در ۱۴۰۳ نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان و در ۱۴۰۲ کمتر از ۲۹۰ میلیارد تومان بود.
هایوب در گزارش سال ۱۴۰۳ این شرکت افزایش هزینههای عمومی را عمدتا ناشی از جرائم مالیات عملکرد، ارزش افزوده، تکلیفی، حقوق سنوات سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ اعلام کرد.
هایوب سود مصوب به هر سهم در پایان سال مالی ۱۴۰۳ را ۳۵ ریال مشخص کرد. سود در نظر گرفته شده ۸۱ درصد کمتر از سود سهام ۱۸۳ ریالی متعلق به سهام سال ۱۴۰۲ است.
یکی از مسائل اساسی شرکت هایوب چالش مالیاتی و بدهی از وزارت ارتباطات است. اواخر خرداد سال جاری بود که هایوب اعلام کرد پرداخت مطالبه ۶۱۸ میلیارد تومانی این شرکت از وزارت ارتباطات از سمت دادگستری ابلاغ شده است. سازمان امور مالیاتی و شرکت هایوب برای پرداخت اقساطی بدهی مالیاتی به توافق رسیدند. چندی پیشتر سازمان امور مالیاتی به هایوب یک هفته مهلت داده بود تا نسبت به حل و فصل این موضوع اقدام کند. هایوب نیز در پاسخ به این نامه از پیگیری این جریان و انتظار برای مشخص شدن شیوه پرداخت و اقساط خبر داده بود.
هایوب در سالی که گذشت(۱۴۰۳) از بخش خدمات پروانه UNSP بیش از ۱۱۴ میلیارد تومان درآمد کسب کرد. درآمد این شرکت از این بخش در سال ۱۴۰۲ کمتر از ۶۰ میلیارد تومان بود.
این شرکت تا پایان اسفندماه سال ۱۴۰۳ از بخش قراردادهای وزارت ارتباطات حدود ۱۱۸ میلیارد تومان درآمدزایی کرده است. این در شرایطی است که تا پایان سال ۱۴۰۲ درآمد حاصل از این بخش بیش اط ۵۰۰ میلیارد تومان بود.
درآمدهای بخش خدمات IT و فروش تجهیزات مشترکین در بازه زمانی مورد بحث بهترتیب و بهصورت تقریبی ۲۲۲ میلیارد و ۵۴ میلیارد تومان است.