مدیرعامل طاقچه: با بخش خصوصی شفاف باشید
مدیرعامل طاقچه از افت تعداد کاربران این پلتفرم در روزهای ابتدایی جنگ ۱۲روزه خبر داد…
۱۷ تیر ۱۴۰۴
۱۷ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
به گفته محمدرضا فرحی، بنیانگذار بیمهبازار، این کسبوکار در روزهای جنگ ۱۲روزه و در پی اختلال و قطعی در اینترنت بینالملل دچار افت فروش شده اما در راستای اجرای مسئولیت اجتماعی خود خسارت کاربرانی را که به دلیل جنگ به خودروهایشان آسیب رسیده پرداخت کرده است.
به گزارش پیوست، فرحی در ابتدا مشکلات روزهای جنگ ۱۲روزه را به دو بخش عمومی و تخصصی حوزه بیمه تقسیم کرد. او با در نظر گرفتن قطعی اینترنت در حوزه مشکلات عمومی گفت: «بخشی از مشتریان بیمهبازار به دلیل اختلال در سرویس جستوجوی گوگل نتوانستند به خدمات دسترسی یابند و این موضوع بیمهبازار را با افت فروش چشمگیری روبهرو کرد.»
به گفته فرحی، نقدینگی و مدیریت آن یکی از موضوعات پرچالش این کسبوکار بوده است. او درباره این چالشها گفت: «بخشی از نقدینگی بیمهبازار در بانک پاسارگاد بود و بانک پاسارگاد نیز دچار اختلال شد. از سویی دیگر قسمتی از نقدینگی ما در بازار سرمایه قرار داشت که البته این بازار نیز در روزهای جنگ تعطیل شد. اما بیمهبازار تلاش کرد منابع نقدینگی خود را به هر شکلی که بود فعال کند و مانند روال همیشگی حقوق کارکنانش را بپردازد.»
محمدرضا فرحی در ادامه به توضیح مشکلاتی که به صورت اختصاصی اینشورتکها و فعالان صنعت بیمه را به خود مشغول کرده بود پرداخت: «در روزهای جنگ سفرهای اضطراری ناگهانی بسیاری برای مردم پیش آمده بود؛ در این راستا افراد بسیاری بودند که شاید ماهها از یک خودرو استفاده نکرده بودند یا خودرویی داشتند که بیمه آن به پایان رسیده بود و در نتیجه این سفرهای ناگهانی خواستار بیمه این وسایل نقلیه بودند به این ترتیب بیمهبازار با حجم بالایی از درخواست بیمه برای خودروهایی مواجه شد که بیمه فعال نداشتند. برای پاسخگویی به حجم بالای تقاضا توانستیم تیمهای صدور را با رعایت استانداردهای بیمهبازار به صورت شیفتبندی با وجود دورکاری تمام کارکنان فعال کنیم و حداکثر نیم ساعت پس از ثبت درخواست بیمهنامهها را صادر کردیم.»
محمدرضا فرحی در مورد ایفای مسئولیت اجتماعی در بیمهبازار توضیح داد این کسبوکار از محل درآمد خود پرداخت خسارت خودروهای کاربرانی را که به دلیل جنگ دچار آسیبدیدگی شده بودند بر عهده گرفته است.
به گفته فرحی پرداخت خسارت جنگی در صنعت بیمه موضوعی تعریف نشده است اما بیمهبازار با کارشناسی خسارات جنگی خودروهای کاربران بیمهبازار این خسارت را به صورت فوری به کاربران خود پرداخت کرده است.
او در ادامه اقدامات بیمهبازار در راستای مسئولیت اجتماعی اضافه کرد: «بخشی از خدمات بیمهبازار به صورت BNPL به فروش میرسد. برای اقساط این نوع از خدمات نیز مهلت یکماهه در نظر گرفتیم و در این فرصت از دریافت جریمه چشمپوشی کردیم.»
فرحی در ادامه درباره مشکلاتی که بیمهبازار در طول جنگ با آنها روبهرو بود گفت: «بیمهبازار با حدود ۲۰ شرکت بیمه همکاری میکند اما شرکتهای بیمه در طول جنگ ۱۲روزه مانند همیشه پاسخگو نبودند زیرا شرکتهای بیمه، نسبتاً شرکتهای سنتی هستند و زیرساختهای فنی لازم را برای دورکاری ندارند در نتیجه دفاتر مرکزی بسیاری از آنها تعطیل شد و امکان صدور در مقاطعی وجود نداشت اما با مذاکره و دریافت دسترسی ویژه توانستیم صدورهایی را که مربوط به کاربران بیمهبازار بود دریافت کنیم. در مواردی هم که شرکت بیمه اصلاً پاسخگو نبود طی گفتوگو با شرکتهای بیمه توانستیم در هر صورتی که بود بیمهنامه را دریافت کنیم.»
فرحی درباره تاثیراتی که اقدامات بخش دولتی بر استارتآپها گذاشت توضیح داد: «نمره بالایی به این تصمیمات نمیدهم. اقدامات دولت در شرایط جنگی که آمادگی آن را نداشتیم با فوریت و عجولانه انجام شد و تا حدی به جای حل مشکل صورتمساله را پاک کرد که البته در این وضعیت قابل درک است اما این اقدامات در نهایت به مردم و کسبوکارها آسیب رساند.»
او همچنین از اعمال این اقدامات بدون هیچگونه هماهنگی و اطلاعرسانی قبلی انتقاد کرد و خاطرنشان کرد که در این وضعیت باید پنجره واحد تعامل کسبوکارها و مردم گشوده باشد در حالی که تصمیمات در زمان جنگ به صورت جزیرهای اعمال شد. او همچنین از غیبت سخنگوی رسانهای که در شرایط جنگی میتواند نقش موثری در بهبود شرایط داشته باشد نیز انتقاد کرد.
او درباره کیفیت اینترنت ملی برای ارائه خدمات گفت: «در طول جنگ ۱۲روزه مشخص شد سرمایهگذاری بزرگی که روی اینترنت ملی صورت گرفت مشخصاً کاربردی نداشته است و اگر زمانی اختلالی در اینترنت بینالملل پیش آید بهتبع دشواریهای بسیاری نیز برای همه پیش خواهد آمد زیرا دنیای امروز دنیای فناوری است و بخش زیادی از کار مردم از طریق سرویسهایی انجام میشود که نمونه خوب داخلی آن وجود ندارد. در نتیجه اینترنت ملی هم به کسبوکارها آسیب فراوانی زد و هم برای مردم مشکلات بسیاری ایجاد کرد.»
فرحی درباره آمادگی بیمهبازار در صورت وقوع دوباره جنگ توضیح داد برخی از مشکلات از حوزه کنترل این کسبوکار خارج است. برای مثال اگر اینترنت ملی شود یا شرکت بیمه اصلاً در دسترس نباشد بیمهبازار کار زیادی از دستش برنخواهد آمد.
او در ادامه بیان کرد بیمهبازار همه تلاش خود را برای مقابله با شرایط جنگی و «نااطمینانی» میکند و امیدوار است مجبور به تعدیل نیروهای خود نباشد اما او با ابراز نگرانی از ادامه روند بلاتکلیفی تاکید کرد این وضعیت ممکن است به تعدیل نیروی گسترده در کسبوکارها حتی در لایه دانشی بینجامد که در طولانیمدت امنیت شغلی حداقلی را از بین میبرد.
محمدرضا فرحی، بنیانگذار بیمهبازار، در آخر درباره انتظارات بخش خصوصی از دولت گفت تنها در نظر گرفتن تسهیلات مالی نمیتواند کمککننده باشد و دولت باید تصمیم کلانی بگیرد تا جامعه را از وضعیت «نااطمینانی» خارج کند زیرا این شرایط بدترین سم برای اقتصاد یک کشور است.