skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فعالان حوزه تجارت الکترونیکی: مخالفت با فناوری، مخالفت با شفافیت است

سمانه سمیع تحریریه

۱۱ تیر ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

فعالان حوزه تجارت الکترونیکی با اشاره به بسته شدن درگاه‌های پرداخت پلتفرم‌های طلا هشدار دادند برخی از فرصت جنگ هم برای کاسبی و حذف رقبای آنلاین سواستفاده می‌کنند و این ضربه به اعتماد عمومی نهایتا به انسجام اقتصادی و اجتماعی جامعه لطمه می‌زند.

به گزارش پیوست، سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران در ابتدای نشست خبری «انسداد ناگهانی درگاه‌های پرداخت پلتفرم‌های آنلاین طلا و تبعات آن برای کاربران و کسب‌وکارها» گفت: کسانی که با پلتفرم‌های فناوری مخالفت می‌کنند همان مخالفان شفافیت هستند.

آبایی در ادامه از تحول دیجیتال صحبت کرد و افزود: تحول دیجیتال خود را با رفتارها نشان می‌دهد نه با شعارها، پلتفرم‌ها مدل حکمرانی را تغییر می‌دهند و شرایط را به سمت شفافیت می‌برند. اما وضعیت فعلی نشان‌دهنده این موضوع است که گویا همه با شفافیت موافق نیستند. این در حالی است که حکمرانی مطلوب با شفافیت فاصله‌ای ندارد. پس بدون رودربایستی مقابله با پلتفرم‌‌ها مخالفت با شفافیت است. پلتفرم‌ها سبک زندگی افراد را تغییر می‌دهند و حقوق شهروندی را مهیا می‌کنند.
او در ادامه از مطالبه نشست امروز گفت و توضیح داد: مطالبه جلسه امروز بازگشایی درگاه‌های پلتفرم‌های آنلاین طلاست. اما وضعیت در تمام پلتفرم‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیکی ناراحت کننده است‌. پلتفرم‌های دارویی، تاکسی‌های اینترنتی و..‌. متاسفانه زور دست کسانی است که مخالف فناوری هستند و وقتی حوزه امنیت نمی‌تواند کار خود را به درستی انجام دهد، راهکارشان به محدود و مسدود کردن خلاصه می‌شود.

الفت‌نسب: پیشنهاد می‌دهیم اهمیت نمی‌دهند

رضا الفت‌نسب، رئیس اتحادیه کسب و کارهای مجازی هم در ادامه به تاریخچه‌ای از عملکرد اتحادیه و قوانین پلتفرم‌های طلا از سال ۹۷ پرداخت و گفت: ماه‌هاست با نهاد قانون‌گذار درگیریم و هر روز شرایط برای پلتفرم‌های آنلاین طلا سخت‌تر می‌شود. دستورالعملی که اتحادیه با همکاری واحدهای صنفی تهیه کرده بود، توسط هیات عالی نظارت مورد بررسی قرار نگرفت و فقط به ما گفتند شما فقط پیشنهاد دهنده هستید و به پیشنهاداتمان هم اهمیت ندادند.

او افزود: در جلسه دیروز هم نماینده بانک مرکزی گفت تصمیم بسته شدن درگاه‌ها توسط وزیر صمت، وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی گرفته شده و موضوع پلتفرم‌های آنلاین طلا برای تعیین تکلیف به شورای عالی امنیت ملی برده شده و آنها قصد دارند برای بسته ماندن درگاه‌ها مصوبه دریافت کنند. اتفاقی که عجیب نگران کننده است، این نگاه امنیتی به کسب‌وکارها حقیقتا منفی و مشکل‌آفرین است؛ اما با همه اینها درخواست موکد ما از آقایان این بود که درگاه‌ها باز شوند. مردم نگران هستند و کسب‌وکارها به چالش جدی برخورده‌اند.

طبق گفته الفت‌نسب هنوز نهادی که دستور بستن درگاه‌ها را صادر کرده، مشخص نیست و هیچ‌کس به آنها جواب مشخصی نداده است. او در این باره توضیح داد: باهرجا تماس گرفتیم، جواب این بود که از سمت ما نبوده است. اما در نهایت متوجه شدیم کار خود بانک مرکزی است که اعتبار کسب‌وکار و دارایی مردم را به مثابه کلید برقی می‌بیند که هر زمان بخواهد دکمه خاموش-روشن آن را بزند.

در واقع بانک مرکزی برای ترویج صندوق‌های طلا، پلتفرم‌ها را گروگان گرفته، اصلا بانک مرکزی مدت‌ها بود می‌خواست صندوق‌های طلا را پروموت کند و حالا جنگ را بهانه کردند که به هدفشان برسند.

رگولاتور دچار توهم کنترل شده است

سعید امیرخانی مدیر امور اتحادیه‌های کشوری اتاق اصناف ایران نیز گفت: تصمیمات ناگهانی نه‌تنها تامین‌کننده امنیت نیستند، بلکه فقط توهم کنترل را در رگولاتور ایجاد می‌کند. این اقدامات، انسجام انسجام اقتصادی و پس از آن انسجام اجتماعی کشور را از بین می‌برد.

و اینک کاسبان جنگ

نیما قاضی، رئیس انجمن تجارت الکترونیک، هم در این باره گفت: سهم پلتفرم‌های آنلاین طلا از کل بازار طلای آب‌شده حدود ۲ درصد است اما بازار سنتی طاقت همین میزان رقابت را ندارد.

پیش از این کاسب فیلترینگ و کاسب تحریم داشتیم حالا کاسب جنگ داریم که از شرایط جنگی به نفع کسب‌وکارها و گروه‌های خاص سواستفاده می‌کنند. این اقدام‌ها به اعتماد اجتماعی آسیب می‌زند. مگر چه چیزی جز اعتماد اجتماعی به عنوان سنگر آخر برای مردم مانده که آن را هم دریغ می‌کنند.

مصطفی اکرمی مدیرعامل پلتفرم میلی هم با اشاره به خدشه‌دار شدن اعتماد عمومی نسبت به پلتفرم‌های فروش طلا گفت: ۹۰ درصد کاربران ما زیر یک گرم طلا از میلی خریده‌اند و این یعنی کاربرانی که بسیاری از آنها توان مالی کمی دارند،۹۵ درصد کاربران ما زیر ۱ گرم طلا دارند و در بورس و سیستم بانکی راهکاری برایشان وجود ندارد. بدیهی است که بخواهند به پول خود برسند. اما نمی‌توانیم به کاربران ثابت کنیم که بانک مرکزی این محدودیت را ایجاد کرده است چون هیچ نامه قانونی به ما نرسیده و همه دستورات ناگهانی و شفاهی بوده.پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا، کسب‌وکارهایی کاملاً قانونی و بدون ابهام هستند. در سال‌های گذشته، شفافیت یکی از دلایل اصلی استقبال مردم از این پلتفرم‌ها بود. اما اقداماتی از این دست، به اعتماد عمومی لطمه زده است. ما حتی پس از پایان جنگ هم، با یک حمله ناجوانمردانه مواجه شدیم که این بار از داخل کشور صورت گرفت.

 اکرمی در پاسخ به پیوست درباره میزان تسویه با کاربرانی که در این مدت اصرار به دریافت مبلغ خود داشتند هم گفت: در دو هفته اخیر ما در میلی بیش از یک همت تسویه ریالی داشته‌ایم و تحویل طلا هم در این مدت با همه چالش‌ها انجام شده و به دست کاربران رسیده است.

https://pvst.ir/ll2
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو