سرویس سرمایهگذاری خودکار صرافی بیتمکس موقتا متوقف شد
صرافی بیتکمس در اطلاعیهای اعلام کرد براساس دستور جدید بانک مرکزی سرویس سرمایهگذاری خودکار این…
۲۶ خرداد ۱۴۰۴
۵ خرداد ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
معاون قوانین مجلس در تفسیر خود از قانون بانک مرکزی و واژه رمزپول اعلام کرده است که «رمزپول» و «رمزداراییهای جهان رو» تعریف مجزایی از یکدیگر دارند و یکی نیستند.
به گزارش پیوست، طبق این تفسیر معاونت قوانین مجلس، قانون گذاری در مورد رمزپول را در حیطه انحصاری بانک مرکزی عنوان کردهاست اما در خصوص مرجع تصمیمگیری در مورد «رمزداراییهای جهان روا» اظهار نظری نکرده بود.
این تفسیر بنا به درخواست انجمن فینتک از قانون جدید بانک مرکزی و تعریف رمزپول و صلاحیت نهادهای مختلف در این خصوص صورت گرفته است.
براساس این سند، رمزپول منتشر شده به دست بانک مرکزی یکی از اشکال پول رایج کشور یا همان «ریال» است و داراییهایی مانند اوراق بهادار، ابزارهای مالی که در قانون بورس آمده و رمزارزهای جهانروا که به صورت رمزنگاری شده ایجاد شوند، مشمول تعریف «رمزپول» نیستند.
این درحالی است که در سند بانک مرکزی، رمزپول به عنوان نوعی پول رقومی رمزنگاری شده عنوان شده است و تاکید شده رمزپول شامل پول دیجیتال بانک مرکزی نیست. اما مصوبه کمیسون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی رمزپول را نوعی پول رقومی رمزنگاری شده تعریف میکند که با محوریت بانک مرکزی ایجاد شود.
البته در نظامنامه رمزارز تاکید شده است اگر این داراییها به شکل ابزار پرداخت مورد استفاده قرار بگیرند، تنظیمگری آنها وظیفه بانک مرکزی است.