skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

عضو شورای عالی فضای مجازی: مدیریت سازمان ملی هوش مصنوعی برعهده رئیس جمهور است

۳ خرداد ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

سند ملی هوش مصنوعی در آبان سال ۱۴۰۲ تصویب شد. به گفته عضو شورای عالی فضای مجازی ما در سطح ملی مشکل داده‌های قابل اعتماد داریم. سند ملی هوش مصنوعی محصول سه سال کار مشترک با معاون وقت علمی رئیس‌جمهوری بود. برخی از ایجاد تشکیلات جدید می‌ترسند اما هوش مصنوعی نظام حکمرانی را تغییر می‌دهد و باید آن را پذیرفت. 

به گزارش پیوست، سید سعیدرضا عاملی، عضو شورای عالی فضای مجازی در همایش ملی هوش مصنوعی ارتباطات انسان_ماشین و آینده گفت: ما در سطح ملی مشکل داده‌های قابل اعتماد نداریم. سند ملی هوش مصنوعی را در آبان ماه سال ۱۴۰۲ تصویب کردیم که این سند محصول سه سال کار مشترک با معاون وقت علمی رئیس‌جمهوری بود. این سند با ۱۵ جلد به مطالعه تطبیقی با جهان پرداخت. این سند، یک سند منسجم است و ۷ ماده دارد و نظام ارزش‌ها را تعیین کرده است؛ یعنی در حوزه سیاست‌ها، ۷ هدف را دنبال کرده و ۱۰ حوزه اولویت‌گذاری شده است.

عضو شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: طبق ماده ۷، شورای راهبری برای سند ملی هوش مصنوعی وجود دارد که رئیس آن، رئیس جمهور است و اگر ایشان نتوانند، معاون اول مسئولیت انجام امور را دارند. ۶ وزیر و اعضای حقیقی و حقوقی عضو این شورای هستند.

او درباره تاثیر هوش مصنوعی بر نظام حکمرانی توضیح داد: برخی از ایجاد تشکیلات جدید می‌ترسند اما هوش‌مصنوعی نظام حکمرانی را تغییر می‌دهد. مدیریت سازمان ملی هوش‌مصنوعی برعهده رئیس جمهور است. هوش مصنوعی نظام حکمرانی را تغییر می‌دهد. با وجود هوش‌مصنوعی به این همه وزیر نیاز نداریم. در چنین شرایطی رئیس جمهور کشور باید رئیس‌جمهور هوش مصنوعی کشور باشد.

به گفته او، تا سال ۲۰۲۵، ۲۷ درصد مشاغل در اروپا خودکار می‌شوند اما در ایران وضع خوبی وجود ندارد. ایران در شاخص ارائه مقاله علمی رتبه ۱۳ تا ۱۷، شاخص آمادگی رتبه ۱۰۹ و شاخص شبکه عصبی رتبه ۶ را در جهان دارد.

عاملی درباره تاثیرات هوش مصنوعی در شغل گفت: هوش‌مصنوعی تا سال ۲۰۲۵، ۸۹ میلیون شغل جدید ایجاد می‌کند و‌ ۸۵ شغل به این واسطه می‌میرد. هوش مصنوعی یک فرافناوری است که همه عرصه‌ها را تغییر می‌دهد و ما دیگر نیازی به این همه وزیر نخواهیم داشت.

عضو شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد که داده‌های هوش مصنوعی از مغز انسان بالاتر است. در هوش مصنوعی تمام حافظه فعلیت دارد و همین نکته است که هوش مصنوعی را از هوش انسانی تفکیک می‌کند.

عقب‌ماندگی در همه شاخص‌های هوش مصنوعی

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات در این همایش گفت: توانایی محاسباتی مغز انسان از هوش‌مصنوعی کمتر است. مغز انسان در مواجه با جامعه شبکه‌ای دچار عقب‌ماندگی است. اگر به ظرفیت هوش مصنوعی تجهیز نباشیم در جهان عقب می‌مانیم.

به گفته جهرمی، یکی از مولفه‌های قدرت در جهان همین موضوع است؛ زیرا سه محور اجرا، نوآوری و سرمایه‌گذاری از شاخص‌های اصلی این حوزه است. در شاخص نیروی انسانی ایالات متحده رتبه ۱۵، ترکیه ۳۰ و ایران جایگاه ۶۵ را دارد. همچنین در حوزه نوآوری و‌ تولید علم رتبه ۱۵ و رتبه ۷۵ را شاخص استراتژی دولتی و‌ حکومتی داریم که این شاخص بدترین رتبه ما است. او گفت که جامعه از حکومت در پذیرش هوش مصنوع پذیرش بهتری دارد؛ مثلا عربستان رتبه اول را دارد.

او درباره وضعیت هوش مصنوعی در ایران تاکید کرد: در هیچ‌کدام از شاخص‌ها وضعیت خوبی نداریم و ما آینده را باختیم زیرا برنامه‌‌ریزی برای آینده نکردیم. در کشور فقط پروژه ارائه می‌شود اما در عمل وضعیت خوب نیست. سند ملی هوش‌مصنوعی قرار است چشم‌انداز ایجاد کند مثلاً می‌گویند می‌خواهند تا سال ۱۴۱۲ جزء ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی باشیم اما با حرف و شعار نمی‌شود رتبه ۱۰ شد. به نظر می‌رسد اهداف بزرگ را می‌نویسند که به کمتر برسیم اما ما معتقدیم سنگ بزرگ به معنی نزدن است. ما امیدواریم درنهایت این موضوه به نتیحه برسد.

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در نظام حکمرانی داده گفت: دولت مشتری و حکمران هوش مصنوعی است. دولت باید ابرپروژه تعیین کند. سازمان ملی هوش مصنوعی هنوز ایجاد نشده، منحل شده است اگر مشکل فردی وجود دارد باید مدیر عوض شود نه اینکه کل سازمان منحل شود. بسیاری از کشورها وزارتخانه و سازمان برای هوش مصنوعی دارند اما در ایران، سازمان هوش مصنوعی منحل شد.

طبق گفته جهرمی، سند ملی هوش مصنوعی تمرکز ندارد و این موضوع ایراد مهمی است‌. اگر چالش‌های سند برطرف شود در این شرایط می‌توان امیداور بود که به ترکیه ۳ تا ۵ سال نزدیک شویم و با امارات ۱۰ سال فاصله سرمایه‌گذاری نزدیک‌تر شود.

در ادامه همایش علی ربیعی، رئیس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات گفت: سهم اشتغال ما در مجموعه فرایند ارتباطات کمتر از یک درصد است. مجموعه سرمایه این بازار یک میلیارد دلار است.

همچنین در این همایش مسعود کوثری، عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: ۶ هزار شغل درحال نابودی و تعویض است؛ ما در درحال ورود به مرحله جدیدی هستیم. باید خطوط علم را از نو تعریف کنیم تا در مسیر جهان باشیم. ممکن است هوش مصنوعی نتایج جانبی داشته باشد که باید با آن کنار بیاییم. هوش‌مصنوعی از ما جلوتر رفته و‌ مثل سایر رسانه‌ها (مانند ماهواره و اینترنت) فرصت تحلیل و مقابله با ترس نیست.

https://pvst.ir/l7v

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو