درآمد عملیاتی شرکت عصر دادههای آسیاتک در یک سال مالی ۵۰ درصد افزایش یافت
درآمد شرکت عصر دادههای آسیاتک از بخش ارائه خدمات سرور ابری تا پایان دیماه ۱۴۰۳،…
۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تصمیمسازان دولتی و فعالین بخش خصوصی معتقدند شکاف جنسیتی میان زنان و مردان در حوزه ICT کمتر بوده و ایران در این زمینه با کشورهای توسعهیافته اختلافی فاحش ندارد. اما بنا به گفته برخی از حاضران در این نشست بیشتر فارغ التحصیلهای زن ایرانی در بازار کار فناوری اطلاعات و ارتباطات جذب نمیشوند.
به گزارش پیوست، امروز (۳ اردیبهشتماه) آیین رسمی روز جهانی دختران و فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با تاکید بر اینکه فناوری اطلاعات از هوشمندسازی در فرایندهای تولید تا کاربردهای موجود آن در پزشکی و سایر بخشها، یکی از حوزههای بزرگ جهان را تشکیل میدهد، گفت: سهم دانشجویان دختر در مقطع کارشناسی حدود ۶۰ درصد و روندی افزایشی، اما در مابقی مقطعها مسیری کاهشی را طی میکند. امیدواریم سهم زنان در حوزه فناوری اطلاعات، مدیریت و سایر بخشها افزایش یافته و بتوانیم زنان مدیر، قدرتمند و تاثیرگذار بیشتری داشته باشیم.
صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران، مهمترین مسیر توسعه قرن حاضر را تحولات دیجیتال دانست ادامه داد: تنها زمانی میتوان تحولات دیجیتال را فراگیر و پایدار دانست که تمام گروههای جامعه به ویژه دختران جوان در متن آن حضور داشته باشند. ما معتقدیم توانمندسازی دیجیتال دختران نه اقدامی نمادین، بلکه سنگبنای آیندهای عادلانه و رقابتپذیر برای کشور است. امسال شاهد پیشنهاد رسمی نشان دختر دیجیتال سال، طرحی ابتکاری که توسط کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی مطرح شده هستیم. این طرح میتواند الگویی الهامبخش برای شناسایی و معرفی دختران پیشگام در فضای دیجیتال کشور باشد. آرزو دارم این حرکت آغازگر مسیرهای نو برای تحقق عدالت دیجیتال جنسیتی در کشور باشد.
مشکات اسدی، مدیرعامل گروه کسبوکارهای نوین آن، با اشاره به اینکه میانگین جهانی سهم زنان از حضور در بازار فناوری اطلاعات ۳۳ درصد، در اتحادیه اروپا ۳۰ درصد و در ایران ۱۶ درصد است، گفت: همچنین سهم زنان C-LEVEL حوزه ICT در جهان ۱۹ درصد، در اروپا ۱۱ درصد و در ایران ۱۰ درصد است و بر همین اساس تفاوت فاحشی میان ایران و اروپا وجود ندارد. با این حال بر اساس آمار موجود به نظر میرسد بسیاری از زنان فارغالتحصیل حوزه ICT جذب بازار کار این رشته نمیشوند.
پروین داداندیش، رئیس امور زنان و خانواده وزارت کشور، با اشاره بر اینکه تحولات سریع تکنولوژی موجب اهمیت سرعت در این مسیر شده است، گفت: بر اساس آمار مجمع جهانی اقتصاد تا سال ۲۰۲۷ حدود ۸۵ میلیون شغل از بین خواهد رفت و ۹۷ میلیون شغل فناور محور به وجود خواهد آمد. بسیاری از مشاغل از بین رفته نیز زنانه است و بر این اساس نیاز است به آموزش در این حوزه اهمیت بیشتری داده شود. ما برای ایجاد زیرساختهای آموزش IT به دختران برنامهریزی کردهایم. امروزه ۱۹ درصد مدیران و هیات مدیران IT کشور زن هستند. امید است حضور زنان در این حوزه با همکاریهای مناسب افزایش یابد.
غلامحسین محمدی، سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، با اشاره به اینکه بر اساس آمار گفته میشود اگر از هر 10 نفر 6 نفر به فناوریهای نوین اقتصاد دیجیتال و ICT مجهز نشوند، ممکن است شغل خود را از دست دهند گفت: امروزه حدود 18 میلیون زن در سن اشتغال اما بیکار در ایران وجود دارد. زنان به دلیل اینکه دسترسی راحتتری به سواد دیجیتال دارند میتوانند پیشگام این حوزه باشند. بر اساس آمار و دینامیک بازار، زنان میتوانند تا سال ۲۰۳۰با استفاده از یادگیری سواد دیجیتال حدود ۵۰درصد بازار اشغال ایران را در دست خود گیرند.
زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده، با تاکید بر اینکه دولت بیش از هرکس به اهمیت حضور زنان حوزه ICT واقف است، گفت: امروزه زنان در حوزه دیجیتال، دیجیتال مارکتینگ و عرضه خود در پلتفرمهای جهانی ضعف داشته و این هنر در آنها نادیده گرفته میشود. در اصل ۱۵ برنامه هفتم توسعه تکلیف به برداشتن موانع رشد و شکوفایی زنان شده است. بر این اساس ما وظیفه از بین بردن این موانع را داریم و راهحل از بین بردن آن را گفتوگوی موثر میان حاکمیت و زنان فعال این حوزه میدانیم.