۶۰ درصد حمایتهای صندوق نوآوری از شرکتهای دانشبنیان مستقر در تهران است
۵۰ درصد شرکتهای دانشبنيان در تهرانها حضور دارند و ۶۰ درصد خدمات صندوق نوآوری و…
۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات رویداد 5G_AIoT را مقدمهای برای رسیدن به اهداف اقتصاد دیجیتالیِ ایران میداند و معتقد است هوشمندسازی بدون همجهت کردن بخشهای مختلف سازمانها و صنایع ممکن نیست. رویداد 5G_AIoT پانزدهم و شانزدهم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف استانداردسازی اینترنت اشیا و هوشمندسازی تجهیزات صنعتی برگزار میشود.
به گزارش پیوست، لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری «نقش تنظیمگری در توسعه اقتصاد دیجیتال» درباره رویداد 5G_AIoT گفت: با اخبار ناترازیهایی که در کشور میشنویم، صحبت از هوشمندسازی حرف تازهای نیست. اینترنت اشیا یکی از همان فناوریهایی است که میتواند به صرفهجویی و بهینهسازی انرژی کمک کند. به همین خاطر روی موضوع فایوجی و اینترنت اشیا متمرکز شدهایم و حالا این موضوعات ابعادی جهانی پیدا کردهاند.
محمدی ادامه داد: این رویداد با هدف آشنایی متولیان و مجریان با موضوعات تنظیمگری فناوری های نوین از جمله نسل های جدید شبکه های اختصاصی از جمله 5G، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در صنایع و هم افزایی اقدامات برای توسعه و نفوذ این فناوری ها و افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد کشور برنامه ریزی شده است و ما این رویداد را مقدمهای برای ادامه این مسیر میدانیم.
محمدی درباره جزئیات این رویداد گفت: در بخش نمایشگاهی این رویداد، شرکتها، سازمانها و افراد فعال اتوماسیون صنعتی حضور دارند و حدود ۶۰ تا ۷۰ شرکت در بخش نمایشگاهی این رویداد حضور داشته و توانمندیهای خود را به عرصه نمایش میگذارند. ما در تلاشیم که خبرگان حوزه هوشمندسازی در این روزها و در پنلهای این رویداد حضور داشته باشند. ما میخواهیم طبق برنامههای هوشمندسازی برنامه هفتم روند را به شکل اصولی پیش ببریم.
طبق گفته محمدی اما هوشمندسازی بدون همراستا کردن بخشهای مختلف ممکن نیست. او در این باره تشریح کرد: از سال گذشته تحقیقات و مطالعات خود را در این باره آغاز کردهایم و به هوشمندسازی از جنبههای مختلفی پرداختهایم. توجه ویژه به بخش خصوصی داریم و توانمندیهای شرکتها را شناسایی کردهایم همین تحقیقات و برررسی نمونههای خارجی به ما نشان داد هوشمندسازی بدون همراستاسازی بخشهای مختلف ممکن نیست.
محمدی همچنین به موضوع موازیکاریها در مراکز هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: مرکز هوش مصنوعی از سال ۱۳۹۹ درحال حال فعالیت است و ما باید حواسمان به موازیکاریهای این حوزه باشد. در واقع برای بهرهمند شدن کشور از این فناوری باید بخشهای مختلف با یکدیگر هماهنگ شوند. گرچه هوشمند سازی و اینترنت اشیا در سالهای گذشته به ترندی جهانی تبدیل شده است اما بیش از اینها موضوع همکاری مهم است.
محمدی همچنین در مورد تاریخچه پژوهشگاه وزارت ارتباطات هم گفت این پژوهشگاه از سال ۱۳۴۹ با قانون مجلس با همکاری دولتهای ایران و ژاپن با هدف تامین نیازهایی از جمله حوزه نیروی انسانی متخصص تاسیس شد. با توجه به ماموریتهای وزارت ارتباطات، جدای از نقش ذاتی پژوهش در حوزه فاوا، پژوهشگاه نقشهای متعددی را برعهده گرفته است. وزارت ارتباطات متولی حوزههای زیر ساخت ارتباطی است بر این اساس بایستی نیاز سنجیهای مرتبط با این حوزه از سوی پژوهشگاه انجام شود.
فرامرز رستگاردبیر و نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران هم در ادامه این نشست در خصوص بخش نمایشگاهی رویداد 5G_AIoT عنوان کرد: صنعت در گذشته محدود به کارخانهها و صنایع بود، اما امروز همه بخش ها قابلیت صنعتی شدن دارندو مشکل فعلی ما کمبود نیروهای متخصص در بخشهایی مثل اینترنت اشیا است. وقتی از هوشمندسازی و اینترنت اشیا حرف می زنیم باید کار جدی انجام شود اما اکنون این حوزهها در کشور به صورت پایلوت ارائه می شود.
کسری جمشید نژاد رییس گروه مطالعاتی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم در این نشست با مقدمهای از اهمیت انقلاب صنعتی چهارم گفت: وظیفه سازمان تنظیم مقررات، کمک به تسهیل ورود فناوری است و این سازمان درحال حرکت به سمت رگولاتوری نسل پنجم است تا مردم بتوانند از فناوریهای نسل نوین بهره بیشتری ببرند.
جمشیدنژاد ادامه داد: برنامه هفتم توسعه، به هوشمندسازی توجه ویژهای کرده است و ما به دنبال شناسایی نیازهای صنایع هستیم و سازمان تنظیم مقررات وظیفه خود میداند که در زمینه فناوریهای نوین بخصوص هوش مصنوعی، نقش تسهیلگری را اجرا کند.