skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیر پارک فناوری گلستان ارتش: هوش مصنوعی قدرت نظامی را تحت تاثیر قرار می‌دهد

۳۱ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

ارتش با شرکت‌های دانش‌بنیان درحال کاربردی‌سازی هوش‌مصنوعی در این حوزه است. مدیر پارک فناوری و نوآوری گلستان ارتش گفت که ما در مراحل ایجاد زیست‌بوم نوآوری در ارتش هستیم و پارک علم و‌ فناوری‌  و صندوق پژوهش و‌ فناوری در ارتش درحال ایجاد است. به گفته حمیدرضا زارعی، هوش مصنوعی معاملات دفاعی را دگرگون کرده است و‌ توان رزم ما را افزایش داده است.

به گزارش پیوست، حمیدرضا زارعی، مدیر پارک فناوری و نوآوری گلستان ارتش جمهوری اسلامی ایران در «رویداد کاربرد هوش مصنوعی در تجهیزات بدون سرنشین دفاعی» که در صندوق‌ نوآوری و شکوفایی برگزار شد، گفت: هوش مصنوعی معاملات دفاعی را دگرگون کرده است و‌ توان رزم ما را افزایش داده است.

به گفته زارعی، چیزی که قبل‌تر قابل تصور هم‌ نبود، امروزه به واسطه هوش مصنوعی قابل پیاده‌سازی است. در حوزه‌های نوینی مثل رادار هوشمند، پهباد، ربات‌های زمینی و غیره درحال رشد هستیم و‌ این موارد می‌توانند معادلات قدرت نظامی و دفاعی ما را تحت تاثیر قرار دهند.

مدیر پارک فناوری و نوآوری گلستان گفت: استفاده از الگوریتم یادگیری تصویری و‌ عمیق، ضمن اینکه می‌تواند تجهیزات قدیمی ما را کارآمدتر کند می‌تواند سلاح‌های جدیدی را اضافه کند.

او‌ تاکید کرد: ارتش از مدت‌ها قبل نوآور بوده است و سازمان تحقیقات و خودکفایی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی در اوایل جنگ ایجاد شد و‌ ابتکارات مختلفی را انجام داده است. حوزه نوآوری رها نشد و‌ امروز شاهد فعالیت نیروهای مسلح هستیم. ما در مراحل ایجاد زیست‌بوم نوآوری در ارتش هستیم و پارک علم و‌ فناوری‌ و صندوق پژوهش و‌ فناوری در ارتش درحال ایجاد است.

او ادامه داد: ما در دانشگاه‌‌های نیروهای چهارگانه ارتش مراکز رشد را داریم که درحال حاضر شرکت‌هایی در این مراکز حضور دارند و مورد حمایت قرار گرفته‌اند. هدف این رویداد ایجاد فضای گفتگو بین نیروهای مسلح و‌ شرکت‌‌های دانش بنیان است.

محمد صادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری
محمد صادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری

محمد صادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری در این رویداد گفت: عرصه دفاع عرصه دانش‌بنیان است؛ در واقع عامل فناوری یک عامل تعیین‌کننده در قدرت بازدارندگی کشور است و فناوری‌های نوظهور در این حوزه اهمیت زیادی دارند.

خیاطیان تاکید کرد: امروزه ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان به قدری رشد کرده که بخش تقاضا ایجاد شده است و درحال حاضر نیروهای مسلح درحال اعتماد و تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان هستند. اکوسیستم صنایع دفاعی نیز در این حوزه رشد خوبی یافته است.

رئیس صندوق نوآوری توضیح داد: اکوسیستم صنایع دفاعی نیز به خوبی شکل گرفته است. صندوق نوآوری و پارک فناوری ارتش‌ ایجاد شده است و به زودی فناوری و‌ حوزه دانش‌بنیان ارتش نیز ایجاد می‌شود.

او ادامه داد: این جنس رویداد‌ها سعی می‌کند توانمندی شرکت دانش‌بنیان را رشد دهد. در این رویدادها تقاضا رشد می‌کند و شرکت‌ها هم نیازها را می‌سنجند.

او اضافه کرد: ما سمت کاربردی‌سازی هوش مصنوعی هستیم؛ این به معنای این نیست که به بخش‌های زیرساختی کمک نمی‌کنیم، بلکه‌ اولویت ما کاربردی‌سازی هوش مصنوعی است.

محمد مهدی‌نژاد، معاون علوم، تحقیقات و‌فناوری ستاد کل نیروهای مسلح
محمد مهدی‌نژاد، معاون علوم، تحقیقات و‌فناوری ستاد کل نیروهای مسلح

محمد مهدی‌نژاد، معاون علوم، تحقیقات و‌فناوری ستاد کل نیروهای مسلح در این رویداد گفت: جهت‌گیری نیروهای مسلح در درجه اول استفاده‌ از شبکه‌های همکار است. طرح جهاد علمی با ۱۷۰ دانشگاه، پارک و‌ غیره انجام شده است و طی ۲ سال گذشته ۴۵۰ میلیارد تومان بابت قراردادها هزینه کرده‌ایم. نیروهای مسلح در واقع ۵ وزارتخانه است و حداقل پنج یا ۶ صندوق نیاز دارد.

معاون علوم، تحقیقات و‌فناوری ستاد کل نیروهای مسلح اشاره کرد: بالای ۶۰ درصد اعتبارات تحقیق و‌ توسعه ما در شبکه همکار هزینه می‌شود. ما شرکت‌های دانش‌بنیان را زیرمجموعه خودمان نیاوردیم زیرا آنها فعالیت‌های دیگری دارند و باید موازی فعالیت کنند. ما در نیروهای مسلح اولویت‌مان امنیت و‌ بعد اقتصاد است؛ زیرا دفع شر و‌ دشمن بیشترین اهمیت را دارد. اولویت اول اقتدار و بعد اقتصاد است.

به گفته او، صنعت میکروالکترونیک زیرساخت رشد همه حوزه‌ها مثل هوش‌مصنوعی است. قطعا ظرفیت نیاز داریم و نیروی مسلح باید بخشی از این ظرفیت را ایجاد کند. نیروی انسانی همچنان اهمیت بالایی دارد اما در شرایطی که در حوزه راهبری و علمی توان داشته باشند.

https://pvst.ir/kvz

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو