فروش کل شرکتهای دانشبنیان از ۲ هزار همت عبور کرد
سال گذشته ۵۲۳ هزار نفر به واسطه شرکتهای دانشبنيان مشغول به کار شدند. به گفته…
۳۱ فروردین ۱۴۰۴
۳۰ فروردین ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
نیمی از درخواستهای صدور مجوز که در درگاه ملی مجوزها در سال گذشته ثبت شده است منجر به صدور مجوز شده است.
به گزارش پیوست، بیش از یک میلیون و ۵۴۶ هزار درخواست صدور مجوز روی درگاه ملی صدور مجوزها در سال ۱۴۰۳ ثبت شد که از این تعداد ۷۴۳ هزار و ۵۳۵ مجوز صادر شده است.
جامعه رسمی حسابداران با تعداد کل درخواستی ۵۸۱ و صدور ۲۱۳ مجوز و رد و انصراف و ابطال ۳۶۸ مجوز بهترین روند صدور را از سوی درگاه صدور ملی مجوزها داشته است. نکته جالب در آمار صدور مجوز در درگاه ملی مجوزها آمار شورای عالی کارشناسان دادگستری است. این شورا در سال گذشته هیچ مجوزی صادر نکرده است اما در صدر دستگاههای پاسخگو قرار گرفته است.
کمترین درخواست برای صدور مجوز برای اتاق تعاون است که ۱۰ درخواست برای صدور مجوز به این اتاق ارائه شده است که بدترین عملکرد در صدور مجوز را نیز همین نهاد به خود اختصاص داده است و هیچ مجوزی از سوی اتاق تعاون در سال گذشته صادر نشده است. پس از نهاد کمترین میزان درخواست برای صدور مجوز در اختیار سازمان اداری و استخدامی با ۱۵ درخواست صدور مجوز است.
طبق گزارش عملکرد یک ساله درگاه ملی مجوزها، جامعه حسابداران ایران، سازمان انرژی اتمی، سازمان محیط زیست و سازمان اداری و استخدامی کشور بهترین سازمانها و دستگاههایی هستند که توانستهاند در زمان مقرر مجوزهای لازم را صادر کنند.
طبق این گزارش اتاق تعاون ایران و قوه قضائیه ضعیفترین عملکرد در صدور مجوزهای کسب و کاری را به خود اختصاص دادهاند. اتاق تعاون ایران که هیچ مجوزی صادر نکرده است اما ۱۰ درخواست برای صدور مجوز به این اتاق ارسال شده است و قوه قضائیه نیز فقط ۱۲۷ مجوز صادر کرده است این در حالی است که تعداد کل درخواستهایی که برای صدور مجوز به این نهاد ارسال شده است ۵ هزار و ۴۰۸ عدد بوده است.
جدول منتشر شده نشان میدهد که بخش خصوصی عملکرد مناسبی در صدور مجوز نداشته است، علاوه بر اینکه اتاق تعاون ایران در انتهای جدول قرار دارد، اتاق بازرگانی، سازمان نظام صنفی رایانهای نیز به انتهاب جدول نزدیکند.
وضعیت عملکرد شهرداریها نیز در درگاه ملی مجوزها چندان درخشان نیست علاوه بر اینکه به نظر میرسد فقط کلانشهرها به درگاه ملی مجوزها نصب شدهاند و هنوز اتصال سایر شهرداریها به این درگاه نهایی نشده است این شهرداریها نیز از نظر عملکردی در انتهای جدول قرار دارند.
اسکندر مومنی وزیر کشور در بهمنماه ۱۴۰۳ خبر از آمادگی زیرساختهای مورد نظر برای اتصال ۱۵۰۰ شهرداری به سامانه داده بود اما هنوز این اتصال نهایی نشده است.
مجوزهایی که از طریق درگاه ملی صدور مجوزها توسط شهرداری کلانشهرها صادر شده است ۳۰ مورد بوده است. ۳۰ مجوز مذکور از بین ۸۸ درخواست مجوز صادر شده است که تعداد ۳۷ مجوز با تاخیر در دست بررسی قرار گرفتهاند و تعداد ۲۱ مجوز بدون تاخیر مورد بررسی درگاه ملی صدور مجوزها بودهاند.
بانک مرکزی نیز در سال گذشته ۳۷ مورد مجوز صادر کرده است این در حالی است که تعداد کل درخواستها برای صدور مجوز هزار و ۷۵ درخواست بوده است. طبق اعلام درگاه ملی مجوزها ۸۳۷ درخواست در گروه درخواستهای ردشده یا انصراف از درخواست یا ابطال شده قرار گرفته است.