هوش مصنوعی سازگار با محیط زیست با توسعه مراکز داده سبز، امکانپذیر است
برای دستیابی به مقیاسپذیری پایدار در حوزه هوش مصنوعی، توسعه و استقرار مراکز داده سبز،…
۲۹ فروردین ۱۴۰۴
در مراسم امضای تفاهمنامه میان سازمان فناوری اطلاعات و ثبت احوال
طبق گفته رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، حکمرانی داده از موارد مورد تاکید دولت چهاردهم است. او اشاره کرد که با تحقق این مهم، شاهد شفافیت بر اساس دادهها و تقسیم عادلانه ثروث و خدمت در جامعه خواهیم بود و و این موارد به توسعه دولت الکترونیک و دولت هوشمند گره خورده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران، رئیس این سازمان در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان فناوری اطلاعات ایران و سازمان ثبت احوال با تاکید بر لزوم حکمرانی داده گفت: تا زمانی که ارتباط پایگاههای داده برقرار نشود و شفافیت بر اساس داده شکل نگیرد، نمی توان شاهد توزیع عادلانه ثروت و خدمت در جامعه باشیم. معاون وزیر ارتباطات با اشاره به تاکید وزارت ارتباطات بر ارائه خدمات با کیفیت به مردم، اظهار کرد: اقدامات جدیدی نیز در دستور کار است که از جمله آنها میتوان به نرمافزار جامع «ایران من» اشاره کرد که بستری برای ارائه تمام خدمات دولت خواهد بود و امکان نظارت واحد بر سرویسها را مهیا میکند و در نهایت به رضایتبندی حداکثری مردم از حکمرانی داده منجر خواهد شد.
محمد محسن صدر، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به تحولات اساسی رخ داده در سازمان ثبت احوال، روند هوشمندسازی و ارایه سروس های الکترونیک در این سازمان را کاملا مشهود دانست. او همچنین اشاره کرد که با این روند، سرویسهای مختلف با سهولت بیشتری در دسترس کاربران قرار میگیرد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران همچنین یادآور شد که در این سالها تا خد خوبی در زمینه دولت الکترونیک رشد اتفاق افتاده و به سمت اجرای دولت هوشمند گام برداشته شده است.
صدر در ادامه گفت: در واقع در برنامه هفتم تکلیف داریم که به سمتی حرکت کنیم تا سالانه ۲۰ درصد خدمات دستگاههای اجرایی هوشمند ارائه شود.
سازمان ثبت احوال را یکی از دستگاههای پیشرو در ارائه خدمات هوشمند و الکترونیک برشمرد و افزود: در حال حاضر تعداد کاربران پنجره واحد دولت هوشمند از ۶۲ میلیون نفر عبور کرده که از این میان حدود هفت میلیون کاربر طی دوران فعالیت دولت چهاردهم به این تعداد افزوده شده که میتوان گفت تقریبا هیچ درگاهدادهای با این میزان کاربر در کشور نداریم و این پنجره بستری مناسب برای ارائه خدمات تمامی دستگاهها محسوب میشود.
او همچنین به ارائه خدمات بر اساس موقعیت مکانی کاربران (GNAF) اشاره کرد و گفت: از سوی ریاست محترم جمهور و وزیر محترم ارتباطات نیز تاکید بسیاری برای ارائه این خدمات و تکمیل سریعتر این طرح وجود دارد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در ادامه از طرح «ابر دولت» یاد کرد و افزود: در این قالب شاهد میزبانی سرویسهای مختلف دستگاهها خواهیم بود چراکه برخی از دستگاه ها تخصص و زیرساخت لازم برای میزبانی سیستم های خود را ندارند و با تحقق این مهم، بحث امنیت اطلاعات نیز بطور متمرکز و جدیتری در دستور کار قرار میگیرد.
صدر با اشاره به تفاهمنامه امضا شده با سازمان ثبت احوال گفت: احراز هویت به شکل یکپارچه از طریق پنجره دولت هوشمند صورت خواهد گرفت و در این زمینه همکاری با سازمان ثبت احوال تاثیر بسزایی خواهد داشت.
صدر در ادامه افزود : امکان ارایه خدمات در پنجره دولت هوشمند بر اساس موقعیت مکانی افراد فراهم شده است و در حال حاضر کاربران خدمات دستگاههای محل سکونت را بسیار آسانتر دریافت می کنند.