مدلهای کوچک زبانی، آینده بزرگ هوش مصنوعی هستند
مدلهای زبانی کوچک با وجود اندازه به ظاهر کوچکشان، میتوانند نقشی کلیدی در دسترسپذیرتر کردن،…
۲۱ فروردین ۱۴۰۴
۱۸ فروردین ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
سامسونگ الکترونیکس طبق پیشبینیها قرار است در گزارش مالی سهماهه نخست سال خود، که روز سهشنبه منتشر میشود، کاهش ۲۱ درصدی سود عملیاتی را پیشبینی کند. این افت سود بیشتر ناشی از کاهش فروش تراشههای هوش مصنوعی و ادامه زیاندهی در بخش تولید قراردادی تراشههاست.
به گزارش پیوست به نقل از رویترز، این در شرایطی است که غول کرهای پس از درگذشت ناگهانی یکی از مدیران عامل خود، هان جونگ-هی، در پایان ماه مارس، در حال بازسازی ساختار مدیریتی است.
سامسونگ از اواسط سال گذشته با کاهش سودآوری بخش تراشهها دست و پنجه نرم میکند و در رقابت با شرکت رقیب اسکیهاینکس در بخش هوش مصنوعی شکست خورده است. اسکی هاینکس در حال حاضر تامینکننده اصلی تراشههای پیشرفته حافظه برای شرکت انویدیا است. در نتیجه ضعف سامسونگ در بازار تراشهها، این شرکت بیشتر به مشتریان چینی که به دنبال محصولات کمتر پیشرفته و غیرمشمول محدودیتهای صادراتی آمریکا هستند، وابسته شده است.
بر اساس برآورد شرکت سرمایهگذاری NH Investment & Securities، در سهماهه اول سال، تقاضا برای تراشههای هوش مصنوعی از سوی مشتریان چینی به دلیل پیشخریدهای قبلی و نگرانی از تحریمهای جدید آمریکا کاهش یافته است. تحلیلگران معتقدند سهم تراشههای HBM (حافظه با پهنای باند بالا) در کل صادرات دیرم (DRAM) سامسونگ در این دوره کمی کاهش یافته و همین امر سودآوری این بخش را متاثر کرده است.
انتظار میرود سود عملیاتی سامسونگ در دوره ژانویه تا مارس به ۵.۲ تریلیون وون (معادل ۳.۶۲ میلیارد دلار) برسد؛ این در حالی است که این شرکت در دوره مشابه سال گذشته ۶.۶ تریلیون وون سود گزارش کرده بود.
سامسونگ در حال کار بر روی نسخه بازطراحیشدهای از تراشههای پیشرفته HBM است تا آن را در اختیار مشتریان کلیدی از جمله انویدیا قرار دهد. با این حال تمرکز بالای این شرکت بر تراشههای کالایی، آسیبپذیری سودآوریاش را در برابر نوسانات قیمتها افزایش داده است. بر اساس دادههای شرکت تحقیقاتی TrendForce، قیمت برخی از تراشههای DRAM در سهماهه اول سال نسبت به سال قبل حدود ۲۵ درصد و قیمت تراشههای NAND حدود ۵۰ درصد کاهش داشته است.
در همین حال، پیشبینی میشود که شرکت اسکی هاینیکس به لطف تقاضای قوی برای تراشههای هوش مصنوعی، عملکرد بهتری نسبت به سامسونگ داشته باشد و سودش بیش از دو برابر شود. در کنار این چالشها، انتظار میرود که تعرفههای متقابل دونالد ترامپ برای واردات کالاها به آمریکا نیز هزینه تولیدات سامسونگ در بخشهایی مانند تلفنهای هوشمند، تلویزیون، لپتاپ و لوازم خانگی را افزایش دهد.
بر اساس تحلیل کارشناسان، سامسونگ ممکن است بهعنوان بخشی از استراتژی میانمدت و بلندمدت خود، به تنوعبخشی در پایگاههای تولیدیاش بپردازد، اما نمیتوان در کوتاهمدت چنین هدفی را محقق کرد. در صورتی که تعرفههای سنگین بر دستگاههای الکترونیکی مصرفی پابرجا بمانند، احتمالا تقاضای مصرفکننده کاهش خواهد یافت.
در بخش تولید قراردادی یا همان ریختهگریهای تراشه نیز انتظار میرود که به دلیل نبود سفارشات کلان، سامسونگ احتمالا راهاندازی کارخانه جدید خود در آمریکا را از سال ۲۰۲۴ به ۲۰۲۷ موکول کند. سود عملیاتی بخش نیمهرساناهای سامسونگ در سهماهه اول ۱.۷ هزار میلیارد وون برآورد شده است که کمتر از ۱.۹ هزار میلیارد وون سال گذشته است. در مقابل، بخش موبایل و شبکه این شرکت با افزایش محمولههای گوشیهای هوشمند و تضعیف ارزش پول کره که به افزایش درآمدهای دلاری منجر شده، سودی معادل ۳.۷ هزار میلیارد وون را پیش روی خود دارد که در مقایسه با ۳.۵ تریلیون وون سال گذشته افزایش خواهد یافت.