skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

چالش سامسونگ در بازار نیمه‌رسانا؛ اهمیت مشتریان چینی و لزوم پیروی از قوانین آمریکا

۱۴ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

گزارشی از فایننشال تایمز می‌گوید شرکت سامسونگ الکترونیکس، غول فناوری کره‌ای، برای حفظ جایگاه خود در صنعت نیمه‌رسانا به سراغ مشتریان چینی رفته است. این اقدام را در حالی شاهد هستیم که شب گذشته دونالد ترامپ با اعمال تعرفه‌های جدید علیه چین و دیگر کشور‌ها باعث ریزش ارزش شرکت‌های بزرگ فناوری شد و سامسونگ علیرغم سرمایه‌گذاری چند ده میلیارد دلاری در تاسیسات تولید تراشه آمریکا، همچنان در جذب مشتریان بزرگ آمریکایی با مشکل مواجه است.

به گزارش پیوست، ارزش صادرات سامسونگ به چین در سال ۲۰۲۴ طبق گزارش‌ها نسبت به سال قبل ۵۴ درصد افزایش یافته است. این افزایش ناشی از آن است که شرکت‌های چینی به دلیل محدودیت‌های صادراتی دولت آمریکا در حال ذخیره تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی هستند.

یکی از معاملات مهم که پیش از این افشا نشده بود، فروش بیش از سه سال موجودی لاجیک ویفر‌های سامسونگ به شرکت Kunlun، واحد طراحی نیمه‌هادی‌های شرکت بایدو چین، در سال گذشته است. این معامله بخشی از روند همکاری فزاینده سامسونگ با شرکت‌های چینی است و آنهم در شرایطی که این شرکت با تنش‌های فزاینده تجاری میان واشنگتن و پکن دست و پنجه نرم‌ می‌کند.

سرمایه‌گذاری کلان سامسونگ در آمریکا و چالش‌های پیش رو

سامسونگ سال گذشته اعلام کرد که ۴۰ میلیارد دلار برای توسعه تاسیسات پیشرفته تولید و بسته‌بندی تراشه در تگزاس سرمایه‌گذاری خواهد کرد. این پروژه با ۶.۴ میلیارد دلار یارانه فدرال توسط دولت آمریکا حمایت می‌شود.

با این حال، کسب‌وکار تولید تراشه‌های قراردادی سامسونگ برای جذب مشتریان بزرگ آمریکایی با مشکل مواجه شده و سهم بازار خود را به شرکت تایوانی TSMC واگذار کرده است.TSMC نیز در همین دوره خبر سرمایه‌گذاری گسترده‌ای را منتشر کرده است و قصد دارد حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار در تاسیسات تولید تراشه در ایالت آریزونای آمریکا سرمایه‌گذاری کند.

اهمیت بازار چین برای سامسونگ

برخی تحلیل‌گران معتقدند که سامسونگ و چین به یکدیگر نیاز دارند. سی‌دبلیو چانگ، رئیس تحقیقات سهام آسیا-اقیانوسیه شرکت امور مالی نومورا، می‌گوید: «سامسونگ و چین به یکدیگر نیاز دارند. مشتریان چینی برای سامسونگ اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند اما تجارت با آن‌ها آسان نخواهد بود.»

یکی از حوزه‌های مشکل‌ساز برای سامسونگ، بازار حافظه‌های با پهنای باند بالا یا HBM ها است که یکی از اجزای کلیدی تراشه‌های هوش مصنوعی محسوب می‌شود. شرکت SK Hynix، رقیب داخلی سامسونگ، اکنون بزرگ‌ترین تأمین‌کننده حافظه‌های HBM برای شرکت انویدیا است. بدست آوردن همین جایگاه باعث شده است تا سود عملیاتی فصلی SK Hynix برای نخستین بار در تاریخ، از سامسونگ پیشی بگیرد.

به گفته تحلیل‌گران، شرکت‌های چینی فرصتی برای خرید حافظه‌های HBM از SK Hynix ندارند، زیرا تمام ظرفیت تولید این شرکت را غول‌های آمریکایی مانند انویدیا، AMD، اینتل و برادکام پیش‌خرید کرده‌اند. از سوی دیگر، سامسونگ هنوز در تامین این محصول با مشکل روبه‌رو است و حافظه‌هایی که به چین می‌فروشد، از نظر کیفیت در سطح پایین‌تری قرار دارند، اما برای شرکت‌های چینی که جایگزینی ندارند، همچنان ارزشمند هستند.

اما تجارت میان سامسونگ و شرکت‌های چینی تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا با مشکلاتی روبرو است. بر اساس گزارش‌ها، سامسونگ بزرگ‌ترین تامین‌کننده حافظه‌های HBM برای چین است که از آن در تراشه‌های هوش مصنوعی سری Ascend 910 هواوی استفاده می‌شود. علاوه بر این، سامسونگ با شرکت Kunlun همکاری دارد که در تولید تراشه هوش مصنوعی Core P800 که در فوریه امسال عرضه شد، نقش‌آفرینی کرده است.

با این حال، محدودیت‌های جدید آمریکا که از ژانویه اعمال شدند، این همکاری را با مشکل مواجه کرده‌اند. بر اساس قوانین جدید، عملکرد تراشه‌های هوش مصنوعی که کارخانه‌های خارجی برای شرکت‌های چینی تولید می‌کنند، باید در سطح مشخصی محدود شود. این قوانین سخت‌گیرانه پس از آن اعمال شد که بررسی‌ها نشان داد شرکت TSMC به‌طور ناخواسته تراشه‌هایی را برای چندین شرکت صوری که به نمایندگی از هواوی فعالیت می‌کردند، تولید کرده است.

یک منبع آگاه در سامسونگ می‌‌گوید برنامه همکاری با Kunlun برای تولید یک تراشه پیشرفته‌تر، به دلیل این محدودیت‌ها متوقف شده است و طبق گفته او، سامسونگ به‌دنبال کسب انعطاف‌پذیری بیشتر از مقامات آمریکایی است.

پیامدهای استراتژیک و نگرانی‌های آمریکا

به گفته تحلیل‌گران، هنوز مدرکی مبنی بر نقض قوانین آمریکا توسط سامسونگ وجود ندارد، اما ادامه این وضعیت باعث افزایش نگرانی مقامات آمریکایی در مورد افزایش تولید تراشه‌های پیشرفته برای چین می‌شود.

جیمی گودریچ، مشاور ارشد موسسه تحقیقاتی RAND، در این خصوص می‌گوید: «شرکت‌های چینی فرصتی برای خرید چیپ‌های HBM شرکت SK Hynix را ندارند زیرا تمام عرضه آن را تولیدکنندگان پیشتاز چیپ جهان از جمله انویدیا، AMD، اینتل و برادکام، خریداری کرده‌اند. آنچه سامسونگ تولید می‌کند نمونه‌های ضعیف‌تری است اما همچنان برای چینی‌ها خوب است زیرا هنوز جایگزین HBM داخلی وجود ندارد.»

او افزود:  «تولید چیپ بسیار رقباتی از سوی سامسونگ برای بایدو این سوال را ایجاد می‌کند که آیا آستانه محدودیت های عملکردی ایالات متحده را باید مجدد تنظیم کرد یا خیر- هرچه مقامات آمریکایی بیشتر صبر کنند، تعداد بیشتری از این چیپ‌ها برای چین تولید می شود.»

شرکت سامسونگ اما در واکنش به این مسائل اعلام کرده است که «به‌طور کامل از قوانین صادراتی تعیین‌شده توسط دولت آمریکا پیروی می‌کند»، اما از اظهار نظر در مورد روابط تجاری خود با مشتریان خاص خودداری کرد.

با این حال می‌توان گفت که سامسونگ در شرایطی دشوار از لحاظ روابط تجاری قرار دارد. سرمایه‌گذاری کلان در آمریکا و تلاش برای جذب مشتریان آمریکایی از یک سو و وابستگی فزاینده به بازار چین از سوی دیگر باعث شده تا  این شرکت را در موقعیت حساسی قرار گیرد. فشارهای تجاری و محدودیت‌های صادراتی آمریکا، مانعی برای توسعه روابط سامسونگ با مشتریان چینی شده است.

با توجه به سرعت رشد بازار هوش مصنوعی و رقابت شدید میان غول‌های فناوری، سامسونگ باید استراتژی خود را به‌گونه‌ای تنظیم کند که هم سهم خود را در بازار جهانی حفظ کند و هم از درگیری‌های تجاری بین آمریکا و چین آسیب نبیند.

 

https://pvst.ir/krb

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو