کاهش شکاف قیمتی تتر و دلار؛ قیمت تتر به ۱۰۳ هزار تومان رسید
قیمت هر واحد تتر در صرافیهای ارزدیجیتال داخلی به ۱۰۳ هزار تومان رسید. به گزارش…
۹ فروردین ۱۴۰۴
۱۰ اسفند ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گزارش جدید شرکت امنیت بلاکچین Chainalysis نشان میدهد که ۴۰ میلیارد دلار دارایی دیجیتال در سال ۲۰۲۴ به آدرسهای غیرقانونی منتقل شده است، علیرغم اینکه این سال یکی از مهمترین سالها از نظر پذیرش نهادی ارزهای دیجیتال بود اما همچنان فعالیتهای مجرمانه در جهان کریپتو در حال افزایش است.
به گزارش پیوست به نقل از Coindesk، چینآلیسیس میگوید این رقم یک برآورد اولیه است که احتمالا در سال ۲۰۲۵ افزایش خواهد یافت، زیرا اطلاعات بیشتری در مورد جرایم گذشته آشکار خواهد شد. این گزارش نشان میدهد که بیشتر این وجوه غیرقانونی از طریق کلاهبرداری، بدافزارها، فیشینگ و فعالیتهای غیرقانونی در وب تاریک به دست آمدهاند.
در حالی که در سال ۲۰۲۳ مجموع تراکنشهای غیرقانونی ۴۶.۱ میلیارد دلار بود، چینآلیسیس انتظار دارد که با توجه به وضعیت موجود، آمار نهایی سال ۲۰۲۴ از ۵۱.۳ میلیارد دلار فراتر رود. همچنین، در این گزارش تصریح شده است که تراکنشهای مربوط به قاچاق مواد مخدر و پولشویی که در آنها از ارزهای دیجیتال بهعنوان وسیله پرداخت استفاده میشوند، در این آمار لحاظ نشده است.
با این حال، نسبت جرایم کریپتویی به کل حجم تراکنشهای ارز دیجیتال کاهش یافته است. در سال ۲۰۲۳، تراکنشهای غیرقانونی ۰.۶۱ درصد از کل تراکنشهای کریپتو را تشکیل میدادند، اما این رقم در سال ۲۰۲۴ به ۰.۱۴ درصد کاهش یافته است که تا حدی میتوان این مساله را به افزایش حجم معاملات سازمانی پس از تایید ETFهای بیتکوین در ایالات متحده نسبت داد که باعث شده تا سهم تراکنشهای معتبر و قانونی افزایش یابد.
نکته قابل توجه در این گزارش تغییر الگوی استفاده مجرمان از رمزارزها است. در سال ۲۰۲۱، بیش از ۷۰ درصد از تراکنشهای غیرقانونی با بیتکوین (BTC) انجام میشد، اما اکنون این روند معکوس شده و رمزارزهای پایداری بیشترین سهم را دارند. طبق آمار جدید، ۶۳ درصد از تراکنشهای غیرقانونی با استفاده از رمزارزهای پایدار انجام شدهاند، در حالی که سهم بیتکوین به ۲۰ درصد کاهش یافته است.
علاوه بر این، رمزارز Monero (XMR) نیز به دلیل استفاده گسترده در بازارهای دارکنت همچنان در این فهرست حضور دارد. مونرو به دلیل ماهیت متفاوتش که بر حفظ حریم خصوصی تاکید دارد، علیرغم کاربردهای معتبر و مفید، به ابزاری برای سو استفاده تبهکاران نیز تبدیل شده است. آلتکوینها در مجموع حدود ۱۰ درصد از تراکنشهای غیرقانونی را به خود اختصاص دادهاند.
گفتنی است که آمار جرایم کریپتویی در سال ۲۰۲۵ نیز احتمالا در نتیجه هک ۱.۵ میلیارد دلاری صرافی بایبیت که در ماه فوریه رقم خورد و به بزرگترین سرقت تاریخ بدل شد، تحت تاثیر قرار گیرند.
هک صرافی بایبیت باعث خروج میلیاردها دلار دارایی دیجیتال از این صرافی مستقر در دبی شد و پس از آن ارزش بازار کریپتو تا حد قابل توجهی سقوط کرد. افبیآی به تازگی کره شمالی و هکرهای مرتبط با دولت این کشور را مسئول این حمله بزرگ اعلام کرده است.