افزایش تهدید سایبری تماسهای رباتی: ۵ راهکار برتر برای محافظت از خود
کلاهبرداریهای تلفنی خودکار سالها مشکل جدی بودهاند، اما اخیراً این حملات پیچیدهتر و خطرناکتر شدهاند.…
۲۳ بهمن ۱۴۰۳
آسیبپذیری CVE-2025-1094 در پایگاههای داده PostgreSQL به مهاجمان امکان دسترسی به کل دادهها و سیستمعامل را میدهد و تمامی نسخه های قبل از PostgreSQL 17.3, 16.7, 15.11, 14.16, 13.19 تحت تاثیر این آسیبپذیری هستند.
به گزارش روابط عمومی آروان کلاد، در تاریخ ۱۳ فوریهی ۲۰۲۵ آسیبپذیری جدیدی با نام CVE-2025-1094 برای پایگاه داده PostgreSQL اعلام شد که میتواند به دسترسی مهاجمان به کل دیتابیس و سیستمعامل آن منجر شود. آروانکلاد این آسیبپذیری را شناسایی و با بهرهگیری از ویژگی Automatic Update/Upgrade، بدون ایجاد اختلال در سرویس کاربران دیتابیس ابری این آسیبپذیری را رفع کردهاست.
این آسیبپذیری بر مبنای این تصور اشتباه بود که «هنگامی که با استفاده از توابع PostgreSQL String Escaping مانند PQescapeString ورودیهای یک کاربر (یا مهاجم) امن سازی شد دیگر امکان وقوع حملات SQL-Injection از این طریق وجود ندارد».
اما در این آسیبپذیری مشخص شد در حالتی که ورودی مورد نظر با استفاده از ابزار PSQL روی سرور اجرا شود این حملات همچنان امکان پذیر و دادهها در خطر است.
ریشهی این مشکل نیز در نحوهی برخورد توابع نامبرده با کاراکترهای غیرمجاز UTF-8 و همچنین نحوهی پردازش رشته بایتهای غیرمجاز داخل این کاراکترها توسط ابزار PSQL قرار دارد، که مهاجم با استفاده از این دو مشکل میتواند حملهای از نوع SQL-Injection انجام دهد.
همچنین مهاجمی که از این حفرهی امنیتی استفاده میکند میتواند با استفاده از تواناییهای ابزار PSQL برای اجرای Meta-Commandها -که کامندهایی برای گسترش قابلیتهای این ابزار هستند- به Arbitrary Code Execution (ACE) نیز دست پیدا کند. یکی از خطرناکترین این کامندها، !\ است که توانایی اجرای OS Shell Commandها را فراهم میکند و به مهاجم امکان کنترل کامندهای اجرا شده از این طریق را نیز میدهد؛ که این به معنای نفوذ و دسترسی در سطح سیستم عامل است.
تمامی نسخه های قبل از PostgreSQL 17.3, 16.7, 15.11, 14.16, 13.19 تحت تاثیر این آسیبپذیری قرار میگیرند.
کاربرانی که از دیتابیس ابری آروانکلاد استفاده نمیکنند، برای حل این مشکل باید کدهای مربوط به استفاده از توابع PostgreSQL String Escaping را اصلاح کرده و از نحوهی Encoding اطمینان پیدا کنند. راهحل دیگر ارتقای ورژن دیتابیس به یکی از ورژنهای 17.3, 16.7, 15.11, 14.16, 13.19 است.
همچنین کاربران دیتابیس ابری آروانکلاد، بدون انجام روشهای بالا میتوانند از این آسیبپذیری مصون بمانند. ویژگی Automatic Update/Upgrade دیتابیس ابری آروانکلاد بدون هیچگونه اختلال در عملکرد سرویس و ایجاد Downtime یا Data Loss بهشکل خودکار بهروزرسانیهای مورد نظر را انجام میدهد.
در محصول دیتابیس ابری آروان کلاد، در تاریخ 17/02/2025 این بهروزرسانی بهشکل اتوماتیک انجام شده است. با توجه به اهمیت بالای این آسیبپذیری، پس از اعلام شناسایی آن، به سرعت مقدمات انجام این بهروزرسانی فراهم و سپس انجام شد. دیتابیس ابری آروان کلاد با داشتن ویژگی Automatic Update/Upgrade این امکان را برای کاربران فراهم کرده است که بدون نیاز به داشتن دغدغه در رابطه با آپدیتهای مهم، بهویژه موارد مهم امنیتی، روی توسعهی کسبوکار خودشان تمرکز کنند. از مزیتهای مهم Automatic Upgrade دیتابیس ابری آروان کلاد، انجام بهروزرسانی بدون ایجاد اختلالی در سرویس است؛ بهطوری که Upgrade دیتابیس بدون Downtime، بدون Data Loss و همچنین بدون نیاز به مداخلهی کاربر انجام می شود.