skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل گوگل از ادغام هرچه بیشتر قابلیت‌های هوش مصنوعی در موتور جستجو می‌گوید

۱۷ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل در تماس درآمدی شرکت با سرمایه‌گذاران از تمرکز بیشتر بر هوش مصنوعی و ادغام آن با موتور جستجو در سال ۲۰۲۵ خبر داد. به نظر روندی که از سال ۲۰۲۲ با عرضه ChatGPT و تلاش رقابتی گوگل آغاز شد، در سال جدید میلادی شدت بیشتری می‌گیرد. این اقدام ممکن است نحوه دسترسی به جستجو را دگرگون کند و بر کسب‌وکارهای وابسته به ترافیک گوگل تاثیرگذار باشد.

به گزارش پیوست، صحبت‌های پیچای نشان می‌دهد که پروژه Astra، سیستم هوش مصنوعی چند وجهی گوگل، که ویدیو گرفته شده از دوربین یا صفحه کامپیوتر را پردازش می‌کند و قابلیت Deep Research،‌ یک عامل هوش مصنوعی برای پژوهش و گزارش، در این مسیر نقش مهمی ایفا می‌کنند. او همچنین به نقش پروژه Mariner، عاملیت هوش مصنوعی برای انجام کارهای اینترنتی به نمایندگی از کاربران، در تجربه جستجو اشاره کرده است.

فاز جدید ادغام هوش مصنوعی در موتور جستجوی گوگل

طبق گزارش تک‌کرانچ، پیچای در تماس خود با سرمایه‌گذاران گفت: «همینطور که هوش مصنوعی جهان پرسش‌هایی که مردم می‌توانند مطرح کنند را گسترش می‌دهد، سال ۲۰۲۵ به یکی از بزرگترین سال‌ها برای نوآوری جستجو تبدیل خواهد شد.»

پیچای در تماس خود به فاز بعدی از برنامه‌های گوگل برای ادغام جستجو با قابلیت‌های هوش مصنوعی دیپ‌مایند، آزمایشگاه هوش مصنوعی این شرکت، اشاره کرد. به نظر می‌رسد که موتور جستجوی گوگل با گذشت زمان بیشتر به یک دستیار هوش مصنوعی شبیه خواهد شد که صفحات وب را جستجو کرده و پاسخی در اختیار کاربر می‌گذارد.

پروژه Astra

پیچای می‌گوید در همین باره به سیستم پروژه Astra اشاره کرده است. پیچای می‌گوید «شما می‌توانید آینده‌ای را به همراه پروژه Astra تصور کنید.» علاوه بر گوگل دیگر شرکت‌های بزرگ فناوری نیز برای استفاده از قابلیت‌های تفسیر داده‌های ویدیویی و دیداری با استفاده از هوش مصنوعی تلاش می‌کنند که البته نگرانی و انتقاد‌هایی را در زمینه حریم خصوصی به دنبال داشته است.

مایکروسافت پیشتر با عرضه نسخه اولیه قابلیتی به نام Recall برای ویندوز ۱۱ رویکردی تقریبا را در پیش گرفت که براساس آن هوش مصنوعی با تفسیر اسکرین‌شات‌هایی از صفحه نمایش کاربر به او با جستجو و یا تفسیر محتوای آنها کمک می‌کند. این قابلیت با نگرانی‌های بسیاری از سوی کاربران و حامیان حریم خصوصی همراه شد.

پژوهش عمیق با جمنای

پیچای همچنین براساس گزارش تک‌کرانچ به نقش احتمالی قابلیت Gemini Deep Research در تحول بخش جستجو اشاره کرده است. این عاملیت هوش مصنوعی که حالا رقیبی با نام مشابه از سمت اوپن‌ای‌آی دارد، چند دقیقه برای جستجو و ارائه یک گزارش تحقیقی براساس نتایج جستجو زمان می‌گذارد.

پیچای می‌‌گوید ماهیت جستجو در حال تغییر است و برخی از سوالات را نمی‌توان در لحظه پاسخ داد و نیاز به کمی زمان دارد، و به گفته او «این‌ها همه حوزه‌هایی برای اکتشاف هستند و خواهید دید ما تجربه‌های جدیدی را در طول سال ۲۰۲۴ پیش روی کاربران می‌گذاریم.»

پروژه Mariner

پروژه Mariner یکی از اولین عاملیت‌های هوش مصنوعی گوگل است که پیچای در یک اشاره کوتاه به نقش آن در تجربه آینده کاربران از بخش جستجو اشاره کرده است. با اینکه پیچای جزئیات بیشتری از نحوه استفاده از این عامل در آینده اشاره نکرد اما نسخه اولیه Marnier که در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۴ توسط گوگل دیپ‌مایند رونمایی شد می‌تواند کنترل مرورگر کروم را برای انجام کارهای مورد نظر کاربر برعهده بگیرد. این عامل می‌تواند موس را روی صفحه حرکت دهد، روی دکمه‌ها کلیک کند و فرم‌ها را به نمایندگی از کاربر پر کند.

تاثیر بر کسب‌وکارهای وابسته به ترافیک گوگل

تغییرات احتمالی گوگل و ادغام هرچه بیشتر هوش مصنوعی که ممکن است که این موتور جستجو را به طور کلی نسبت به گذشته خود متحول کند می‌تواند تاثیر عمیقی برای عملکرد و وضعیت کسب‌وکارهای وابسته به ترافیک گوگل بگذارد.

با اینکه ابزارهای هوش مصنوعی از جمله جمنای و ChatGPT هنگام جستجو و ارائه پاسخ به کاربران به منبع پاسخ خود نیز اشاره می‌کنند اما از آنجایی که کاربر ضرورت چندانی برای ورود به وبسایت و مطالعه منبع به طور کامل نمی‌بیند، ترافیک ورودی وبسایت‌ها با حرکت در چینی مسیری بدون شک کاهش می‌یابد.

نحوه برخورد با تولید محتوا نیز ممکن است در آینده دست‌خوش تغییر شود. فعالانی که پیش از این بر بهینه‌سازی محتوا برای همخوانی با موتور جستجو یا SEO تمرکز داشتند باید به فکر بهینه‌سازی محتوای خود برای هوش مصنوعی نیز باشند و حتی با وجود پیشرفت در چنین مسیری، انتظار نمی‌رود که کاربران به همان اندازه که به لینک‌های گوگل برای مطالعه محتوا مراجعه می‌کردند، به منابع ارائه شده توسط هوش مصنوعی نیز مراجعه کنند.

همچنین کسب‌وکارهایی که برای انتقال ترافیک از تبلیغات موتور جستجوی گوگل استفاده می‌کردند هم شاید بازدهی کمتری را نسبت به وضعیت امروز تجربه کنند. با این حال گفته‌های پیچای نشان می‌دهد که گوگل نسبت به پیشروی در این مسیر و تغییر تجربه جستجوی کاربران مصمم است.

رقابت با اوپن‌ای‌آی

عرضه ChatGPT از اوپن‌ای‌آی که در سال ۲۰۲۲ به زنگ خطری برای گوگل بدل شد را می‌توان اصلی‌ترین تلاش‌های هوش مصنوعی گوگل دانست.

چت‌بات ساخته اوپن‌ای‌آی از همان ابتدا به عنوان رقیبی برای سلطه گوگل بر بازار جستجو شناخته می‌شد و حالا این شرکت از ابزاری ویژه برای جستجو نیز رونمایی کرده است. تقریبا تمامی قابلیت‌هایی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم رقیبی از سوی اوپن‌ای‌آی دارند و ChatGPT براساس آخرین گزارش‌ها حدود ۳۰۰ میلیون کاربر فعال را جذب خود کرده است.

به نظر می‌رسد که شرکت تحت رهبری پیچای با ادغام قابلیت‌های هوش مصنوعی در موتور جستجو به دنبال حفظ بیشمار کاربر خود در سراسر جهان است، هدفی که به نظر تنها با تمرکز بر چت‌بات هوش مصنوعی این شرکت یا جمنای به تنهایی امکان‌پذیر نیست.

با این حال اولین گام‌های گوگل به موفقیت چشمگیری منتهی نشده‌اند. زمانی که گوگل برای اولین بار از AI overviews یا چکیده‌های هوش مصنوعی در موتور جستجوی خود رونمایی کرد، گزارش‌های بسیاری از ارائه اطلاعات نادرست و توهم هوش مصنوعی در این ابزار منتشر شد و گوگل اعتراف کرد که این قابلیت به کار بیشتری نیاز دارد.

با اینکه چنین معایبی در دیگر ابزارهای هوش مصنوعی نیز به چشم می‌خورند اما هرگونه آسیب به تجربه کاربران در پر ترافیک‌ترین موتور جستجوی جهان،‌ فرصتی برای رقبای این شرکت است تا سهمی از میلیارد‌ها جستجوی روزانه را از آن خود کنند. باید دید گوگل چگونه معایب را برطرف و تجربه‌ای بهتر با هوش مصنوعی رقم می‌زند.

https://pvst.ir/k8t

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو