skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مصاحبه نیل موهان، رئیس یوتیوب با فایننشال تایمز: از هوش مصنوعی تا سیاست و رقابت

۱۶ دی ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

نیل موهان، رئیس یوتیوب، در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز به تاثیر هوش مصنوعی در این پلتفرم ویدیویی اشاره کرده است. به گفته موهان این پلتفرم در ابتدای راه بهره‌گیری از این فناوری جدید است و ابزارهای هوش مصنوعی به عنوان مکملی در خدمت تولیدکنندگان محتوا قرار می‌گیرند و جایگزین انسان‌ها نیستند. به گفته او یوتیوب حدود ۵۰ میلیارد دلار در سال برای آلفابت درآمد دارد و ویژگی Shorts این پلتفرکه برای رقابت با تیک‌تاک راه‌اندازی شد روزانه ۷۰ میلیارد دلار بازدید دارد.

به گزارش پیوست، موهان دو دهه پیش و زمانی که یوتیوب یک پلفترم مستقل بود با آن آشنا شد و دو سال بعد پس از خرید یوتیوب و شرکت تبلیغاتی توسط گوگل، او برای کمک به تبلیغات این کسب‌وکار به غول جستجو پیوست. او که از سال ۲۰۲۳ رهبری این پلتفرم را برعهده گرفته است در این مصاحبه به بحث استفاده از هوش مصنوعی مولد به عنوان ابزاری برای کمک به تولیدکنندگان محتوا پرداخته است.

او همچنین با رد انتقادات حامیان دونالد ترامپ از سوگیری چپ این پلتفرم از همکاری با ترامپ و لزوم پیروی از چارچوب‌ها توسط تمامی اعضا می‌گوید.

از استارت‌آپ ۱.۶۵ میلیارد دلاری تا درآمد سالانه ۵۰ میلیارد دلار

گوگل پلتفرم یوتیوب را سال ۲۰۰۶ به قیمت ۱.۶۵ میلیارد دلار خریداری کرد. موهان نیز همان سال به عنوان بخشی از پلتفرم تبلیغاتی DoubleClick که با قیمت ۳.۱ میلیارد دلار خریداری شد به گوگل پیوست.

امروز یوتیوب که با رهبری موهان فعالیت می‌کند سالانه ۵۰ میلیارد دلار برای آلفابت، شرکت مادر گوگل، درآمد دارد. در حال حاضر خدمات این پلتفرم فراتر از میزبانی محتوای ویدیویی است و موضوعاتی مثل استریم موسیقی، تلویزیون، پخش زنده رویداد‌های ورزشی و تقسیم درآمد با تولیدکنندگان محتوا را در خود جای داده است.

درآمد تبلیغاتی یوتیوب پس از کاهش در سال ۲۰۲۳،‌ در ۹ ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۴ با رشد ۱۵ درصدی به ۲۵.۷ میلیارد دلار رسید. گوگل همچنین حدود ۱۴۴ میلیارد دلار از تبلیغات بخش جستجوی خود درآمد دارد.

ابتدای مسیر هوش مصنوعی

موهان معتقد است که پلتفرم پول‌ساز تحت رهبری او در ابتدای مسیر هوش مصنوعی است. او می‌گوید:‌ «ما هنوز نوک این کوه یخی که استفاده از فناوری‌هایی مثل هوش مصنوعی مولد باشد، لمس نکرده‌ایم.»  موهان با تاکید بر خوش‌بینی به آینده یوتیوب گفت این اولین یا دومین تلاش ما در این حوزه است.

یوتیوب در حال حاضر حال ابزارهایی مثل Dream Screen و Dream Track را در اختیار کاربران خود قرار داد هاست که امکان تولید متن، ویدیو و موسیقی را از پرامپت متنی فراهم می‌کنند. او معتقد است که این ابزارها نه یک جایگزین، بلکه کمکی برای انسان‌ها هستند.

یوتیوب همچنین با قابلیت دوبله خودکار خود ویدیو‌های انگلیسی را به هشت زبان زنده دیگر ترجمه می‌کند تا موانع زبانی را برای رشد تولیدکنندگان محتوا کنار بزند.

موهان ۵۱ ساله که در سال ۲۰۲۳ و پس از پنج سال فعالیت به عنوان مدیر ارشد محصولی به ریاست یوتیوب رسید و در حال حاضر سعی دارد با راه‌اندازی محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی، جهش بعدی را برای یوتیوب رقم بزند اما به دنبال ایجاد تعادل بین ارائه امکانات هوش مصنوعی و تضمین امنیت تولیدکنندگان محتوا است.

او با تاکید بر اهمیت تولیدکنندگان محتوا در استراتژی خود می‌گوید این پلتفرم طی سه سال گذشته حدود ۷۰ میلیارد دلار درآمد اشتراک و تبلیغاتی را به شرکای خود پرداخت کرده است.

ترامپ و تیک‌تاک

موهان در این مصاحبه به جنجال‌های حذف دونالد ترامپ از پلتفرم نیز اشاره کرده است. ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، به مدت دو سال در سال ۲۰۲۱ پس از تشویق به خشونت از این پلتفرم حذف شد.

ترامپ و متحدانش پلتفرم‌های شبکه اجتماعی و یوتیوب را به سوگیری چپ و حذف صدای محافظه‌کاران و طیف راست سیاسی متهم کرده‌اند.

مارک اندرسن، میلیاردر و فعال سرمایه‌گذاری جسورانه و از چهره‌های نزدیک به ترامپ و ایلان ماسک، خواستار دسترسی به داده‌های داخلی گوگل در سبکی شبیه به فایل‌های توییتری شده است که طبق ادعای او سوگیری علیه محافظه‌کاران را در مدیریت سابق توییتر تایید می‌کند.

با این حال موهان می‌گوید مدت‌ها است از طرق مختلف با ترامپ و تیمش همکاری دارند. او می‌گوید: «ما تا همین امروز به مدت چهار سال با ترامپ به طرق کارآمد متعددی در این لحظات حساس همکاری کرده‌ایم… به طریقی که آزادی بیان و دیدگاه‌های مختلف حفظ شوند.» او با وجود تاکید بر آزادی بیان می‌گوید، قرار نیست همه چیز مجاز باشد.

موهان‌ می‌گوید سرمایه‌گذاری بسیار گسترده‌ای را در بحث نظارت انسانی و مبتنی بر هوش مصنوعی رهبری کرده است.

یوتیوب همچنین تحت رهبری موهان برای نفوذ به بازارهای تازه‌ای تلاش می‌کند. این پلتفرم با قابلیت Shorts به رقابت با تیک‌تاک، پلتفرم چینی ویدیو‌های کوتاه، رفته است و مواهان می‌گوید این قابلیت روزانه ۷۰ میلیارد بازدید دارد.

افزون بر این، در حال رشد‌ترین بازار یوتیوب مربوط به تلویزیون‌های متصل به اینترنت است که روزانه یک میلیارد ساعت محتوا را استریم می‌کنند.

این پلتفرم همچنین یکی از بزرگترین سرمایه‌گذاران در حوزه تولید محتوای اصیل محسوب می‌شود و پس از دیزنی و کام‌کست در جایگاه سوم قراردارد. یوتیوب در نیمه اول سال ۲۰۲۴ حدود ۲۰ میلیارد دلار برای تولید چنین محتوایی هزینه کرده است.

این پلتفرم همچنین طی یک قرارداد هفت ساله ۱۴ میلیارد دلاری، حق پخش رویدادهای ورزشی فوتبال آمریکایی را به دست آورده است.

 

https://pvst.ir/jyp

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو