ترمز هوش مصنوعی ایران کجاست؟ زیرساختهای فنی یا دادههای جامع
علیرغم رتبه مناسب ایران در بحث علمی هوش مصنوعی، ایران در زمینه کاربردیسازی هوش مصنوعی…
۸ دی ۱۴۰۳
۷ دی ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
عباس آشتیانی رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در یادداشتی نسبت به مسدودسازی درگاه پرداخت صرافیهای رمزارزی واکنش نشان داده است. او در این یادداشت آورده است:
بیانیه ۵۰ کسب و کار فعال حوزه تبادل رمزدارایی را خواندم و برایم تعجب داشت که چرا باید پنجاه شرکت یعنی حدود ده هزار نفر که خرج خانواده میدهند اینگونه اعتراض کنند؟ مگر نه اینکه وقتی اینها رشد کنند کیک اقتصاد بزرگتر شده و با مالیات عملکرد آنها، بیت المال پر میشود؟ قبلا در مقالات متنوع اشاره شده است که نرخ ارز معلول پارامترهای اقتصاد کلان و رشد نقدینگی نامتناسب با بودجه است و برای افزایش نرخ ارز نیازی به تراشیدن دلیل دیگر نیست. بانک مرکزی با علاقه زیاد به گزینه کاهش سرعت گردش پول در حال ضربه زدن همزمان به رشد اقتصادی است و دلیلی که تراشیده میشود بازی با کلمات زیبایی مانند نرخ ارز است.
او ادامه داده است: این همه حرکت خلاف جهت تمام کشورهای دنیا چه معنی میدهد؟ دهن کجی بانک مرکزی بدون توجه به منافع ملت و دولت و نظرات مجلس و شورای عالی فضای مجازی در راستای چه چیزی است؟ این اقدامات برگشت ناپذیر چه لطمهای به امنیت روانی کاربران پلتفرم های بومی میزند؟ سیاستگذاری اشتباه در حوزه استخراج آن را زیرزمینی کرد و کشور را از فرصت نوسازی زیرساخت تبدیل و تولید انرژی محروم کرد و حالا گویا همین بنا برای بازار با عمق مناسب رمزدارایی.ها نیز در حال انجام است. وضع ما تا هفته گذشته شاید آرزوی خیلی از کشور های همسایه ما بود ولی امروز آیا همان وضع حفظ شده است؟
صدای فعالان را بشنوید و آنقدر به بهانه ریسکهای یک حوزه بر طبل تمامیت خواهی و بیزینسسازی نکوبید.
او توضیح داده است: اگر وقت مدیران این ۵۰ کسب و کار به جای نگارش بیانیه و نگرانی از زنده بودن، معطوف به توسعه ابزارهای مناسب نظارتپذیر برای کاهش ریسکهای جرائم مالی و ریسکهای خالی فروشی و ریسک تحریم رمزدارایی اختصاص یابد قطعا شاهد کنترل ریسک مناسب این حوزه خواهیم بود.
او در پایان خطاب به رئیس جمهور گفته است: آقای رییس جمهور، وقت ورود و شنیدن صدای متخصصان این حوزه فرا رسیده است اگر دیر هم نشده باشد.