رئیس قوه قضاییه: میتوان اینترنت را در مقاطع حساس قطع کرد اما راه حل اساسی نیست
رئیس قوه قضاییه گفت در مقاطعی مانند آنچه در ۱۴۰۱ یا ۱۳۹۸ رخ داد، میتوان…
۵ دی ۱۴۰۳
۵ دی ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
عضو هیات رئیسه مجلس اعلام کرد در حال حاضر مجلس طرح یا موضوعی برای ساماندهی فضای مجازی در دست ندارد و برخی موضوعات به دلیل اختیارات شوراهای بالادستی به مجلس مربوط نمیشود.
مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس و نماینده اهواز در گفتگو با پیوست درباره رفع فیلترینگ واتسآپ و گوگلپلی و نیاز به ساماندهی فضای مجازی در دوران رفع فیلترینگ گفت: کلاهبرداری در فضای مجازی در کشورهای غربی قابل پیگیری است و فرد متخلف جریمه میشود، باید در ایران نیز این امکان فراهم باشد تا کسی نتواند از کاربران سواستفاده کند. برخورد با متخلفان فضای مجازی یا به تعبیری دیگر ساماندهی فضای مجازی، بیشتر در اختیار شورای عالی فضای مجازی و رئیس جمهور است. در حال حاضر مجلس طرح یا موضوعی برای ساماندهی فضای مجازی در دست ندارد. برخی موضوعات به دلیل اختیارات شوراهای بالادستی به مجلس مربوط نمیشود.
یوسفی ادامه داد: زمان تصمیمگیری حاکمیت برای رفع فیلترینگ میتواند با تنبیه و جریمه کردن فیلترشکن فروشها همراه باشد. زمان آن است که گردش مالی فیلترشکنفروشها مشخص، اطلاعات و حوزه حریم خصوصی افراد در مورد دادهها و موضعات شخصی باید رعایت شود و دسترسی به این اطلاعات حفاظت شود. فضای مجازی تبدیل به فضای حقیقی شده است و معیشت، ارتباطات و علم مردم به فضای مجازی گره خورده است. باید در اقصی نقاط کشور دسترسی به اینترنت باکیفیت فراهم شود. در عین اینکه نباید از واقعیتها فاصله بگیریم و ظرفیتهایی که امروزه وجود دارد را باید مد نظر قرار دهیم.
او ادامه داد: برخی علاقمند هستند فضا را دوقطبی کنند. شفافیت و در اتاق شیشهای گذاشتن مسئولین واجب است و هر مسئول باید در مقام پاسخگویی قرار بگیرد. رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی از جانب حاکمیت به منظور خدمت به مردم است و باید با متخلفین برخورد شود و به مردم معرفی کنند.