سپتام؛ سامانه پایش تصویری اماکن چیست و چرا برای کسبوکارها الزامی است
سامانه سپتام (سامانه پایش تصویری اماکن) توسط اتاق اصناف ایران معرفی شده است. سامانه سپتام…
۱۴ آذر ۱۴۰۳
۲۴ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
فوق لیسانس رشته بازیهای دیجیتال در چند دانشگاه از جمله دانشگاه امام حسین، دانشگاه جامع انقلاب اسلامی و دانشگاه امیرکبیر شکل گرفته است.
به گزارش پیوست، محمد صادق دهنادی، دبیر همایش هفتمین بازیهای دیجیتال در هفتمین همایش بینالمللی تحقیقات بازیهای دیجیتال گفت: اخیرا فوق لیسانس رشته بازیهای دیجیتال در چند دانشگاه در تهران شکل گرفته است. قبلتر دانشگاههای تبریز و اصفهان طلایهداران این حوزه بودند.
به گفته دهنادی، همایش امسال چند رویکرد جدید و متفاوت نسبت به دورههای قبل داشت. موضوع بازیهای رایانهای یکی از پیشرانهای ملاقات با آینده است؛ به عقیده من آدمها طوری زندگی میکنند که بازی میکنند. وقتی دانش ایرانی و تولید علم به زبان فارسی داشته باشیم در حوزه بازی دیجیتال هممیتوانیم رشد کنیم.
دبیر همایش هفتمین دوره بازیهای دیجیتال اشاره کرد: مقالات ارسالی این حوزه نسبت به سالهای گذشته ۳ برابر شده است. امسال ۱۲۷ مقاله در دبیرخانه برای همایش پذیرفته شد.
او با اشاره به اهمیت کاربردیسازی این حوزه تاکید کرد: ما فقط به دنبال رزومهسازی نیستیم دنبال این هستیم همایش را زمینه
نشر کتاب سال بازی رایانهای و پایان نامه بازی رایانهای در نظر بگیریم. بیش از ۲۰ پایاننامه در ۲ سال اخیر برای ما ازسال شد. میزبانی این همایش از طرف دانشکده ارتباطات بود.
محمد امین حاجی هاشمی، مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: امسال در تمام حوزهها از اثرها استقبال شد. بنیاد به عنوان یک نهاد فرهنگی سالهاست در کنار نهادهای علمی به حوزه بازیسازی دیجیتال میپردازد. از دور سوم جشنواره، جوایز به بازیهای جدی محدود شد اما امسال همه حوزهها در جشنواره حضور داشتند.
طبق گفته او، ۳۴ میلیون بازیکن در کشور وجود دارد که ۴ میلیون آنان حرفهای هستند. بازیکنان حرفهای روزانه ۶ ساعت بازی میکنند. او گفت: بر همین اساس این زمینه مناسبی برای استفاده از ظرفیت پژوهشی در کشور فراهم میکند.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای اشاره کرد: از جنبه طراحی بازی، دو بحث روایت و رویه به عنوان ابزار انتقال پیام وجود دارد؛ یعنی داستان بازی وچالشهایی که در بازی وجود دارد. در بازی مخاطب فعال است و متناسب با رویهای که مسیر داستان تغییر میکند، درگیر اتفاق میشود. در این درگیری تاثیرات در ذهن عمیقتر شود.
او ادامه داد: بازی به عنوان یک رسانه اثربخش، هنوز ظرفیتهای زیادی برای رشد دارد و کار علمی و پژوهشی میتواند در تبیین این موضوع موثر باشد.
در ادامه علیاصغر کیا، رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه علامهطباطبایی به عنوان یکی از میزبانهای این همایش توضیح داد: ما در دانشکده ارتباطات یک جایی را برای آزمایشگاه بازیهای کامپیوتری طراحی کردیم اما نیازمند حمایت است. ما میتوانیم مقالاتی که در این همایش پذیرفته شده را در فصلنامه رسانههای نوین منتشر میکنیم.
او ادامه داد: اگر بشود با حمایت از آزمایشگاه بازی خیلی جدیتر به آن پرداخته شود به رشد این حوزه کمک میکند. همچنین اگر بشود استودیوی صدا و تصویر دانشکده ارتباطات که برای دهه ۶۰ است را به کمک وزارت فرهنگ و ارشاد به روز کنیم میتوانم نگاه رو به جلو را پیش بگیریم.
در آخر همایش بهروز مینایی، موسس بنیاد ملی بازیهای رایانهای لوح تقدیری از طرف وزیر فرهنگ و ارشاد به دلیل فعالیت علمی در راستای بازیسازی دریافت کرد.