وزیر ارتباطات: ماموریت وزارت ارتباطات بررسی فروش فیلترشکن نیست
وزیر ارتباطات با بیان این نکته که ماموریتکاری وزارت ارتباطات، بررسی مبادی فروش فیلترشکنفروشها نیست،…
۲۶ دی ۱۴۰۳
۱۹ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
۵۵ درصد خدمات در کشور الکترونیکی است اما از این عدد ۱۴ درصد خدمات هوشمند شده است. به گفته معاون توسعه شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات، تا آخر سال این عدد باید به ۲۰ درصد برسد.
به گزارش پیوست، جواد موحد، معاون توسعه شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات در پنل دولت هوشمند گفت: حدود ۵۵ میلیون مخاطب در پنجره ملی دولت حضور دارند البته از این عدد افراد زیر ۱۸ سال را باید حذف کرد. ۱۴ درصد خدمات در کشور هوشمند است اما براساس ماده ۱۱۰ تا سال آینده این عدد باید باید به ۲۰ درصد برسد.
در این پنل مسعود بیگلریان، مدیر کل مدیریت و توسعه ابر دولت درباره بند (الف) ماده ۱۰۷ قانون برنامه هفتم گفت: وزارتخانهها و موسسات دولتی موظف هستند مراکز داده اصلی و پشتیان خود را به زیرساخت یکپارچه ابری هوشمند متصل کنند. همچنین وزارت ارتباطات موظف است زیرساخت یکپارچه را مستقر کند و باید با همکاری نهادهای دیگر در ۱۲ همین ماه به دستگاهههای اجرایی ابلاغ میکرد.
به گفته بیگلریان، منظور از زیرساخت ابری دولت هوشمند، مجموعه یکپارچه و متصل شامل زیرساختهای ارتباطی، اطلاعاتی، امنیتی و سکوهای ارائهدهنده خدمات ابری و فضای کسبکاری است که بتوانند خدمات ابری را به صورت امن ارائه دهد. او گفت: زمانبندی اقدامات بسیار مهم است. اولین وظیفه هم برعهده دستگاههای اجرایی مشمول آییننامه است. درواقع مهلت این کار تا ۱۲ دی ۱۴۰۳ است.
او ادامه داد: این زیرساخت باید در مراکز داده متصل و یکپارچه دولت مستقر شود؛ یعنی تمامی مراکز داده که به هر نحوی دادههای مرتبط با مراکز اجرایی را نگهداری و پشتیبانی میکنند. درواقع همه مراکزی که دادهها را نگهداری میکند مشمول قانون میشوند.
در ادامه حامد منکرسی، معاون تنظیمگری و توسعه سکوهای دیجیتال توضیح داد: در بخشی از بند(الف) ماده ۱۰۷، به ارزیابی مراکز داده پرداخته شده است. هدف اصلی ارزیابیها، رتبهبندی مراکز داده برای تشکیل و تکمیل پروژه دولت است. همچنین شناسایی ظرفیت پردازشی، ذخیرهسازی و خدمات ابری در دستگاههای اجرایی از اهداف دیگر است.
به گفته منکرسی از ۱۲ دی ۱۴۰۳ تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۳، ارزیابی مراکز دادهها شروع میشود. و درنهایت از مراکز دادهها بازدید حضوری میشود.
رضا باقری اصل، رئیس مرکز تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات سازمان برنامه و بودجه گفت: هنوز بدهکاری و آییننامههای اجرایی قانون بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ کماکان باقی مانده است. از کارگروه تعاملپذیری درخواست میکنم که اینها را احصا کنند. اگر این تکالیف اجرا نشود بحث توسعه دولت هوشمند رشد نمیکند و نمیتوانیم رتبه توسعه دولت الکترونیکی(EGDI) را رشد دهیم. در دورههایی رشد میکنیم و در دورههایی افول. با این وضعیت بعید نیست که در ارزیابی ۲۰۲۶ هم این اتفاق بیفتد و وضع ما بدتر شود.
به گفته او، یکسری برنامهریزی در دولت الکترونیکی صورت میگیرد اما آن برنامهها اعمال نمیشود و دوباره برنامهریزی از اول انجام میشود. اگر تکلیف اشتباه بوده باید اصلاح شود، اگر درست بوده باید ادامهدار شود.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات برنامه و بودجه ادامه داد: زمانی که رشد اقصادی ۸ درصد نباشد، هر چند امکان ایجاد ۲۰ میلیون پورت وجود دارد اما در نهایت به اتصال نمیرسد. در ماده ۶۵ و ۶۶ به بحث شبکه ملی اطلاعات اشاره شده و در ماده ۱۰۷ به بحث هوشمندسازی پرداخته شده است.
باقری اصل در آخر اشاره کرد که انتقال داده به همین راحتی که در نوشتهها میآید نیست. به صورت کلی مهاجرت برای تحول دیجیتال سخت و دردآور است اما انجام میشود.
در ادامه حمیدرضا احمدیان، مدیر امور هوش مصنوعی، و توسعه دولت هوشمند گفت: در این حوزه چالش سختافزار و زیرساخت و از طرفی نیروی انسانی و مهارت داریم. سه مرحله دولت الکترونیکی شکلگیری، رشد و بلوغ است. اکنون در مرحله رشد هستیم و درحال کسب تجربه. مرحله شکلگیری تبدیل کاغذ به کامپیوتر بود اما در مرحله رشد، چالشها و موارد قانونی وجود دارد.
او تاکید کرد که نمیتوانیم بخش خصوصی را رها کنیم زیرا به قابلیتهای بخش خصوصی نیاز داریم. وقتی درباره ابر دولت حرف میزنیم باید به بخش خصوص توجه کنیم.
حسین بابایی مجرد، رئیس اندیشکده حکمرانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ادامه گفت: دولتها ارائه خدمات و فرآیندها را هوشمند میکنند اما نیاز است سایر کارکردهای دولت نیز هوشمند شود. باید خطمشی، تنظیم، تسهیل و بازسازی و تنظیم هوشمند شود. در برنامهنویسی در این حوزه، دولت چیزی در اینباره نگفته است بلکه باید ادبیات هوشمندسازی مشخص شود.