گزارش متا: محتوای ساخته هوش مصنوعی سهم چندانی از اطلاعات وارونه انتخاباتی نداشت
در ابتدای سال جاری بسیاری نگران هوش مصنوعی مولد و تاثیر گسترده آن بر انتخاباتهای…
۱۴ آذر ۱۴۰۳
۱۷ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
دادگاه تجدیدنظر فدرال روز جمعه قانونی که تیکتاک را مجبور به فروش فعالیتهای آمریکایی خود یا ممنوعیت در این کشور میکند تایید کرد. با توجه به حکم دادگاه، ممنوعیت این پلتفرم محبوب که حدود ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی دارد ممکن است در ماه آینده اجرایی شود. قاضی پرونده میگوید متمم اول قانون اساسی که از حق آزادی بیان شهروندان محافظت میکند مربوط به «آزادی بیانه در داخل ایالات متحده» است و بستری برای دسترسی یک شرکت خارجی به دادههای کاربران آمریکایی نیست.
به گزارش پیوست، این قانون که در ماه آوریل به امضای جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، رسید یک سال به بایتدنس فرصت داده است تا برای جلوگیری از ممنوعیت تیکتاک در آمریکا، بخش آمریکایی این پلتفرم را به فروش برساند.
این شبکه اجتماعی که در بین جوانان آمریکایی از شهرت بالایی برخوردار است و رقبایی مثل متا را در جذب نسل زد به چالش کشیده است، مدتها است به دلایل امنیت ملی هدف نقد مقامات این کشور قرار گرفته است.
دادگاه تجدید نظرخواهی منطقه کلمبیا روز جمعه در پاسخ به در خواست این شرکت اعلام کرد که قانون ممنوعیت یا فروش مبتنی بر یک رویه رگولاتوری رایج است و آزادی بیان را نقض نمیکند.
قاضی داگل گینسبرگ، قاضی دادگاه در اظهار نظر کتبی، گفت: «متمم اول قانون اساسی برای محافظت از آزادی بیان در داخل ایالات متحده است… دولت در اینجا برای محافظت از این آزادی در برابر یک دولت مخالف خارجی و محدود کردن توانایی این دولت مخالف برای جمعآوری داده مردم ایالات متحده اقدام کرده است.»
تیکتاک در مرحله بعدی در تلاش است تا درخواست تجدیدنظر خود را به دادگاه عالی ایالات متحده ببرد.
سخنگوی تیکتاک در بیانیهای گفت: «دادگاه عالی سابقه تاریخی مستندی در محافظت از حق آزادی بیان آمریکاییها دارد و ما انتظار داریم در این چالش مهم قانون اساسی هم مجدد این کار را انجام دهند.»
این بیانیه میگوید: «متاسفانه ممنوعیت تیکتاک براساس اطلاعات غیردقیق، ناقص و فرضی پایهریزی شد و پیروی کرد که باعث سانسور واقعی مردم آمریکا میشود.»
سخنگوی این شرکت افزود که اگر جلوی این اقدام گرفته نشود، این قانون «صدای بیش از ۱۷۰ میلیون آمریکایی در آمریکا و سراسر جهان را در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ خاموش میکند.»
تیکتاک میگوید شرطی که در این قانون برای جدایی از بایتدنس، مالک چینی این پلتفرم، مطرح شده است «امکانپذیر نیست: نه از لحاظ تجاری، نه از لحاظ فنی، نه از لحاظ قانونی.»
سرنوشت این اپلیکیشن حالا در دست دو رئیس جمهور فعلی و آینده آمریکا است.
بایدن میتواند فرصت فروش را تا مدت ۹۰ روز از ۱۹ ژانویه تمدید کند. با این حال مشخص نیست که آیا بایتدنس تلاش کافی در این باره داشته تا منجر به تمدید این فرصت از سمت دولت آمریکا شود یا خیر.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، که در تاریخ ۲۰ ژانویه ریاست دولت آمریکا را برعهده میگیرد اما با وجود اقدامی مشابه در دوره ریاست جمهوری پیشین خود برای اقدامی مشابه، حالا رویکرد متفاوتی را نسبت به ممنوعیت تیکتاک مطرح کرده است. او پیش از انتخابات آمریکا و در کارزار انتخاباتی خود اعلام کرد که اجازه ممنوعیت این اپلیکیشن را در آمریکا نخواهد داد.