مدیرعامل توسنتکنو: بانکها در استفاده از هوش مصنوعی محافظهکارند
مدیرعامل توسنتکنو معتقد است فینتکها و کسب و کارهای جدید انعطاف بیشتری در مقایسه با…
۷ آذر ۱۴۰۳
مدیران پلتفرم اعتباری باروک معتقدند، تریدتک بهعنوان یکی از شیوههای نوظهور پرداخت نقش یک اهرم جدی برای رشد کسبوکارهای عرصه FMCG (خردهفروشی و کالاهای تندمصرف) را دارد و میتواند آینده پرداخت معاملات تجاری در ایران باشد.
به گزارش روابط عمومی باروک، در دومین روز همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت فرهنگ شریفی؛ نائب رئیس هیئت مدیره باروک و امیر مسعود پورهاشم؛ مدیرعامل باروک درباره تریدتک صحبت کردند و این روش نوظهور پرداخت را یک مدل نوین، جسورانه و توانمند برای رشد کسبوکارها معرفی کردند.
در این نشست که عنوانش «سمفونی باروک: چگونه از خارک تا تایباد بازارگاه اعتباری ساختیم؟» بود، داستان باروک و نقش آن در توسعه اکوسیستم اعتباری ایران توضیح داده شد.فرهنگ شریفی، نائب رئیس هیئت مدیره باروک در ابتدای این نشست حول ضرورت توسعه اکوسیستم اعتباری ایران بحث خود را پیش برد و بیان کرد: تریدتک دستاوردهای جذابی داشته؛ از جمله اینکه معاملات غیر نقد را تسهیل کرده و دیگر لازم نیست که تراکنشها در شبکه بزرگ پرداخت انجام شود. در واقع یک سری ابزارهای مالی که از قبل در اقدامات مالی روزانه کسبوکارهای خرد مهجور مانده، همچون ابزار فکتورینگ یا السی در تریدتک دوباره زنده شده است. بنابراین تریدتک، ابزارهای بانکی را که با پیچیدگی در شعب بانکها فقط قابل انجام بود، در دسترس همه کسبوکارها در هر نقطه جغرافیایی گذاشته است.
او ادامه داد: با همین ایدهها و شناخت هم بود که باروک شکل گرفت. ما در 3 سال گذشته سعی کردیم این مدل معاملات را بشناسیم، قوانین مربوط به آن را بسنجیم، زیرساخت آن را فراهم کنیم و پلتفرم اعتباری باروک را در اختیار کسبوکارهای خرد قرار دهیم.
به گفته او باروک یک پلتفرم اعتباری است که با هدف فکتورینگ، بازیگران اقتصادی خردهفروشی را زیر چتر انجام معامله اعتباری آورده است. بانک تجارت هم بهعنوان شریک تجاری باروک جسورانه پذیرفته در مسیر فراگیرشدن تریدتک بهعنوان ابزار نوین پرداخت همراه شود.
در ادامه این نشست امیر مسعود پورهاشم، مدیرعامل باروک درباره چشمانداز جهانی تریدتک صحبت کرد و با ارائه آمارهایی از شاخصهای اقتصادی ایران توضیح داد چرا رفتن به سمت تریدتک یک ضرورت برای رشد اقتصاد ایران است.
او با بیان اینکه در دنیای امروز، مدیریت جریان نقدینگی و کاهش ریسک، حکم اکسیژن برای کسبوکارها را دارد، توضیح داد: طی چند سال اخیر ما شاهد تغییرات جدی در بازار FMCG بودیم؛ یک دورهای تب صندوقهای فروشگاهی داغ بود، بعد از آن پلتفرمهای حوزه ایکامرس شکل گرفت و بهنوعی به مرور رقیب واحدهای صنفی کوچک شدند. در همین دوره تعداد زیادی فروشگاههای زنجیرهای راهاندازی شد که در ادامه تعطیلی خیل عظیمی از فروشگاههای عادی رخ داد. باید چه میکردیم؟ واحدهای صنفی خرد بهلحاظ اجتماعی، اشتغال و اقتصادی تاثیر شگرفی روی جامعه دارد.
پورهاشم ادامه داد: در این سالها بانکهای ما به سراغ تحول دیجیتال رفتند. اما یک واقعیتی در این میان وجود داشت و آن هم این بود که شبکه اعتباری بانکی ما چندان علاقهای که کسبه خرد آن هم خصوصا کسبه فعال در حوزه کالاهای تند مصرف نداشت و مثلا آن جایگاهی که یک طلافروش برای بانک دارد، یک سوپرمارکتی نداشت. درحالی که ما با مطالعاتی که داشتیم متوجه شدیم مسئله اصلی واحد صنفی کالاهای زود مصرف دشوار بودن تامین مالی بود. این واحدها نیاز داشتند به یک تحول دیجیتالی که فرایند انجام معامله تجاری و تامین کالایشان تسهیل شود.
به گفته پورهاشم از سوی دیگر شرکتهای پخش که تامین کننده اصلی کالای این خردهفروشان است، با کمبود تقاضای جدی در سالهای اخیر مواجه است. تا جایی که به قول یکی از مدیران این شرکتها ۷۰ درصد از کامیونهای شرکتهای پخش هوا جابهجا میکنند.
بنابراین به گفته مدیرعامل باروک با توجه به این نیاز بازار باروک شکل گرفت تا تحول دیجیتال و فراگیری ابزارهای مالی را به بخش خرده فروشی اقتصاد ایران هم برساند.
باروک با تامین اعتبار به پشتوانه بانک تجارت نقش تسهیلگر برقراری معامله میان خردهفروشان و شرکتهای پخش را فراهم کرده است.
پورهاشم توضیح داد که آن قدر نیاز بازار خرده فروشی به تامین اعتبار آسان و در دسترس زیاد بود که به فاصله 5 ماه ۱۰ هزار فروشگاه در سراسر ایران به باروک پیوستند. همچنین از فروشندگان مسن متولد دهه ۱۳۱۰ تا جوانان پرشور دهه ۸۰، جزو متقاضیان اعتبار از طریق باروک بودهاند.
در ادامه مدیرعامل باروک آماری از نقش باروک در ترید تک ایران ارائه کرد که براساس آن باروک توانسته با تخصیص ۵ همت اعتبار برای اولین بار ترید تک را وارد اقتصاد ایران کند و فروشگاهها با دریافت اعتبار بتوانند کالاهای خود را تامین کنند.
او عنوان کرد: ما در باروک توانستیم بیش از ۲۰۰ برند را برای مغازهداران دسترس پذیر کنیم و بیش از ۲ هزار SKU در این مدت در این پلتفرم فروخته شده است.