skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی: باید درباره جایگاه خودمان تصمیم بگیریم

۷ آذر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی ایجاد وابستگی تکنولوژی در زنجیره جهانی هوش مصنوعی را امر مهمی قلمداد کرد و تصمیم‌گیری برای تعریف موقعیت را در بازتعریف موقعیت جهانی کشورها پس از هوش مصنوعی گام نخست تاثیرگذاری دانست.

به گزارش پیوست، در دومین روز رویداد هفته ایران دیجیتال که به همت گروه علمی-تحلیلی طیف برگزار شد، محمدسعید سرافراز، رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی، هوش مصنوعی را پدیده‌ای خواند که سرعت بسیار بالا و نقش تحول‌برانگیز آن، دنیا و همچنین وضعیت کشورها را تغییر می‌دهد. تبدیل شدن کشورها به کشور قطب و مصرف‌کننده نتیجه پیش‌بینی شده از تاثیرات این فناوری است.

او تاکید کرد برای اینکه بتوان از مسیر پیشرفت جهانی این فناوری عقب نماند و حداکثر بهره‌مندی را از آن داشت ابتدا باید تصمیم گرفت. توسعه هوش مصنوعی، تربیت نیروی انسانی و کسب درآمد از این فناوری از جمله انتخاب‌هایی است که در ابتدا باید به آن اندیشید.

سرافراز در رابطه با ماهیت هوش مصنوعی گفت که این فناوری از منظر مبانی دانشی جدید نیست اما سرعت پیشرفت آن موجب ایجاد تغییرات گسترده جهانی در یک دهه اخیر هستیم.

او اشاره کرد که رقابت سر این موضوع در مقیاس جهانی بسیار بالاست و از طرفی گفته می‌شود گسترش استفاده از این پدیده منجر به دگرگونی ماهیت ۲۰ الی ۴۰ درصد مشاغل خواهد شد.

رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی با برشمردن چالش‌های مربوط به توسعه این فناوری، محدودیت منابع، تحریم‌ها و مساله داده‌ها را عواملی خواند که روی توسعه این فناوری تاثیر گذاشته است بنابراین پخش منابع در راهبردهای مختلف باعث می‌شود به نتیجه و وضعیت خوبی نداشته باشیم.

او درباره اهمیت داده، اشاره کرد که داده باید به دارایی تبدیل شده و برمبنای آن کسب و کار نیز تعریف شود.

سرافراز و وضعیت ایران در ارائه خدمات سرویس‌های دیجیتالی و تاسیس شرکت‌های بزرگ با نقش این فناوری را در قیاس با جهان گفت: فاصله معناداری نداریم.

او تاکید داشت بازارهای بالقوه منطقه فرصت مناسبی است برای حضور و فعالیت بازیگران داخلی به‌منظور درآمدزایی از این فناوری که کمتر به آن پرداخته شده است.

سرافراز لازمه فعالیت فرامرزی را حرکت به سمت بنگاه‌های اقتصادی و میدان دادن به شرکت‌های بزرگ برای حضور در عرصه بین‌المللی دانست.

رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی در رابطه با تعریف جدید موقعیت کشورها با ورود فناوری به بازار جهانی گفت: اگر  فقط مصرف‌کننده باشیم نمی‌توانیم بازی تعریف کنیم. باید در این زنجیره جهانی ارزش یک وابستگی تکنولوژی به خودمان ایجاد کنیم.

او وضعیت کشور را از جنبه نیروی انسانی برخوردار و خوب دانست که نگه داشت این سرمایه چالش اصلی است که باید بر آن غلبه کرد.

او درباره نقش سازمان ملی هوش مصنوعی گفت که تلاش‌ها بر آن است تا این سازمان با نقش تسهیل‌گری سیاست‌گذاری ایجاد کند تا مسیر توسعه به درستی طی شود.

https://pvst.ir/jle

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو