skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

درخواست بخش خصوصی: دولت ابر داده را در اختیار مدل‌های هوش مصنوعی قرار دهد

۷ آذر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

عربستان زیرساخت‌های فناورانه مانند رایانش ابری، انترنت اشیا و فناوری 5G و به زودی استفاده از 6G را برای توسعه اولویت خود در دنیای تکنولوژی و صنعت یعنی هوش مصنوعی فراهم کرده است. برای مسئله اساسی مدل‌های هوش مصنوعی عربستان شبکه ابری داده‌های خود را ایجاد کرده است که برای توسعه این حوزه مانعی ایجاد نشود. رشد شتابان کشورهای منطقه در مواجه و به‌کارگیری هوش مصنوعی موجب شده است تا فعالان این حوزه در ایران نگران وضعیت توسعه و استفاده از آن در ایران شوند.

به گزارش پیوست، از همین فعالان صنعت و فناوری در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران، به مقایسه وضعیت هوش مصنوعی ایران در منطقه خاورمیانه پرداختند.

محمدرضا طلائی، رئیس هیئت مدیره فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، گفت: ایجاد فرهنگ استفاده از فناوری و نوآوری در ابعاد مختلف صنایع قدم مهمی است که برای توسعه هوش مصنوعی کشور باید ایجاد شود. کشورهای خاورمیانه مانند امارات متحده و عربستان با درآمد ناشی از استخراج منابع‌شان روزبه‌روز هزینه‌های هنگفتی در هوش مصنوعی می‌کنند تا به قدرت‌های برتر دنیا در این حوزه تبدیل شوند. امارات متحده به عنوان ابرقدرت این حوزه در منطقه و حتی به عنوان یکی از بازیگران اصلی در دنیا، با راه‌اندازی سیلیکون Oasis همین قصد را داشته است. این منطقه سیلیکون امارات در پذیرش صنایع در برابر این فناوری و بهره‌بردن از آن برای توسعه آن صنعت نقش بسیاری داشته است؛ ساختارهای سنتی این کشور را تشویق کرده است باید متناسب با هوش مصنوعی تغییر کنند.

او گفت: یکی از موانعی که برای توسعه فناوری هنگام ورود به ساختار صنعت کشور ما همواره وجود داشته است، مقاومت صنایع برای جا گرفتن نوآوری و تکنولوژی بوده است. درحالی که امارات به عنوان کشوری مشابه ما در منطقه خاورمیانه است و درآمدهای منابع مشابهی را دارد هزینه‌های چشم‌گیری را در این حوزه کرده است و ۵۲ میلیارد دلار را صرف کرده تا در تمام وزارتخانه‌های خود به رسمیت شناخته شود. تا سال ۲۰۳۰ قصد دارد ۱۶ درصد از درآمد تولید ناخالص خود را در حدود ۹۶ میلیارد دلار به سرمایه‌گذاری هوش مصنوعی اختصاص دهد. به دنبال این است که ۳۳ درصد نسبت به وضعیت هوش مصنوعی کنونی خود رشد پیدا کند و به رتبه اول منطقه و رتبه ۱۰ در دنیا تبدیل شود.

طلائی ادامه می‌دهد: در کشور باید نقاط ضعف و قوت خودمان را ارزیابی کنیم. امارات با نقاط قوت خود مانند دولت هوشمند،‌ دارایی صنعتی و نوآورانه و اشتراک‌گذاری داده‌هایش سبب شده است به این جایگاه فعلی دست پیدا کند. شاید بهتر است در این دوره برحسب وعده آقای وزیر که اشتراک‌گذاری داده‌ها را در سرویس‌های مبتنی بر ابر یعنی کلود دیتاست‌ها صورت بگیرد. تا برای توسعه مدل‌های هوش مصنوعی توسط کسب‌وکارهای بخش خصوصی و ارتقا جایگاه ما حداقل یکی از موانع مهم رفع شود.

پوریا حداد، مدیرعامل فیلاگر و فعال هوش مصنوعی، گفت: ایران اگر قرار است به رتبه‌ای که در برنامه‌های دولت مطرح شده است برسد، باید در ارائه آمار مربوط یه پارامترهای سنجش وضعیت هوش مصنوعی تلاش کند. هرچه شفافیت بیشتری وجود داشته باشد احتمال دارد به واسطه استعدادهای خوب حتی در بعضی موارد جایشگاه بهتری کسب کند. عربستان و امارات در ۲۰ کشور برتر دنیا هستند چون آمادگی و حمایت دولت از نظر معیارسنجی حتی از آمریکا هم بهتر است.

او در ادامه گفت: تصمیم‌گیرندگان اصلی در کشور باید بپذیرند؛ تغییراتی که در انقلاب صنعتی چهارم با پیشرفت فناوری هوش مصنوعی ایجاد می‌شود چیزی فراتر از انقلاب‌های صنعتی دوره‌های دیگر است. یک پارادایم شیفت عجیبی قرار است اتفاق بیفتاد که از ۳ سال اخیر تا ۳ سال آینده قابل مشاهده خواهد بود اما حداقل در این بازه باید برای این اتفاق آمادگی‌های به دست آوریم.

او اضافه کرد: سم آلتمن با توییت her قصد داشت بیان کند که ما به محصولی نزدیک شده‌ایم که مشابه سیستم عامل می‌تواند رابطه عاشقانه برقرار کند. در رونمایی از نسخه جدید Chat GPT و فیلم تبلیغاتی آن به خوبی مشهود است که به چه سطح از عواطف و احساسات انسانی نزدیک شدند. هنگامی که  با انسان ارتباط برقرار می‌کند، می‌تواند احساس هیجان و خوشحالی را درمیون بگذارد.  این مورد خودش موضوعی است که شاید کمتر تصور می‌شد به این زودی دست پیدا کنند. وقتی انتظارات مشخص‌تر شود، به این روش می‌توانیم به کاربردهای آن بهتر پی ببریم

حداد گفت: در واقع آینده نسل جدید ارتباط با این مدل هوش مصنوعی است به طور مثال آنها با معلمانی که هیچ محدودیت زمانی و حتی محدودیت دانشی ندارند، در ارتباط هستند و یاد می‌گیرند. او صبر و حوصله بیشتری برای دانش آموزان به خرج می‌دهد و شاید می‌توان گفت عملکرد یاد گیری را بهبود و بازدهی آنهارا افزایش میدهد.

او گفت: هوش مصنوعی برای تغییر یک عکس یا یک صدا نیست، بلکه قرار است بسیاری از مشاغل در هر حوزه‌ای مانند سلامت، لجستیک و تجارت الکترونیک را دگرگون کند. حتی کارکرد آن در دنیای پزشکی اینگونه است؛ با دستیابی به طراحی و بازآفرینی پروتئین‌های بدن انسان، ما را با عمرهای ۳۰۰ ساله مواجه می‌کند. حتی دغدغه برای اسنادی که تصور می‌کنند باید از کتابخانه‌ها در راستای ارتقا دانش استخراج شود. تنها کافی است نسخه پی‌دی‌اف آنها در پی‌دی‌اف جی پی تی آپلود شود و اطلاعاتی که شما میخواهید را در اختیارتان قرار دهد.

https://pvst.ir/jld
برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو