skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سلامت دیجیتال حوزه منتخب سرمایه‌گذاری؛ نوش دارو به ساخت هوش مصنوعی

۲۶ آبان ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

انتخاب حوزه سرمایه‌گذاری از سمت VCها و CVCها متاثر از عوامل و دلایل مختلفی است که همسو با محور فعالیت آنها صورت می‌گیرد. اما نکته حائز و قابل اهمیت در این تصمیم‌گیری، ترندهای جهانی است که خواسته یا ناخواسته جهت انتخاب زمینه سرمایه‌گذارها را تا حد بسیاری تحت تاثیر قرار می‌دهد. در حال حاضر و با توجه به اهمیت و نفوذ عمیق هوش مصنوعی در ابعاد گسترده و سطوح مختلف زندگی، این فناوری تبدیل به بخش جدایی ناپذیر حوزه‌های سرمایه‌گذاری شده است. تلفیق هوش مصنوعی با حوزه سلامت از برجسته‌ترین اولویت‌های شرکت‌های سرمایه‌گذاری است که از ابعاد گوناگون تشخیص، پیشگیری، درمانی و حتی نگاه سرمایه‌ای بیش از گذشته اهمیت یافته است.

به گزارش پیوست، علاوه‌بر فناوری هوش مصنوعی که همه سرمایه‌گذاری‌ها ناگزیر به لحاظ آن هستند، حوزه سلامت، محیط زیست به‌ویژه مباحث انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های مالی در صدر لیست حوزه‌های منتخب سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران قرار دارد.

فرشید اردوانی، مدیرعامل فینووا، هوش مصنوعی، سلامت دیجیتال، انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های مالی را چهار حوزه سرآمد و جذاب کنونی برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری نام برد. او آینده سرمایه‌گذاری در این زمینه‌ها را برای VCها و CVCها  روشن خواند.

محسن صدری، مدیرعامل برسام‌تک معتقد است که تمایل و انتخاب‌ها برای سرمایه‌گذاری همواره پیرو اتفاقات روز دنیا بوده است. او افزایش سرمایه‌گذاری روی موضوعات سلامت و افزایش طرح و برنامه‌ها در این موضوع را در زمان همه‌گیری ویروس کرونا نمونه‌ای از تاثیر ترند و موضوعات جهانی بر تصمیمات سرمایه‌گذارها مثال زد.

او علاوه‌بر اینکه هوش مصنوعی را عنوان اصلی و به‌روز برای آغاز برنامه‌های سرمایه‌ای برشمرد، حوزه سلامت معطوف به پیش‌بینی و پیشگیری از بیماری‌ها و همچنین آب و محیط زیست را از دیگر نمونه‌های باقابلیت و مستعد سرمایه‌گذاری نام برد.

شکل‌گیری گسترده استارت‌آپ‌ها در چند سال اخیر و افزایش حوزه‌های سرمایه‌گذاری از نظر اردوانی یکی از تغییرات و دگرگونی‌های چشمگیر این سال‌های اکوسیستم است که در ادامه، تنوع فرصت‌های سرمایه‌گذاری را به دنبال دارد.

افزایش قابل توجه، حجم و میزان سرمایه در گردش مالی VCها و CVCها از دیگر نکاتی است که مدیرعامل فینووا به عنوان تغییر عمده و موثر در اکوسیستم از آن یاد کرد.

انتخاب اول سلامتی است؛ هوش مصنوعی برای درمان

صدری هوش مصنوعی را ترند اول دنیا خواند و گره خوردن سایر حوزه‌ها با این فناوری را شکل جدیدی از فعالیت قلمداد کرد. او با تاکید بر اهمیت حوزه سلامت در عصر دیجیتالی که روزانه میزان فراگیری آن بیش از پیش می‌شود این حوزه را با محوریت هوش مصنوعی در راستای پیش‌بینی و پیشگیری از بیماری‌ها اولویت شرکت‌های سرمایه‌گذاری و فعال سلامت دانست.

به نظر او موضوعات آب و هوایی و در نگاه کلان، محیط زیست به سبب مسائل بحرانی از جنس آلودگی و تغییرات اقلیمی که مشکلات عدیده‌ای را به وجود آورده است توجه و گام نهادن در مسیر استفاده از تکنولوژی برای حل و برطرف کردن این بحران‌ها از کمبود منابع آب شیرین گرفته تا بحث بازچرخانی آن می‌تواند از اولویت‌‌های بعدی سرمایه‌گذاران باشد.

صدری معتقد است طراحی و توسعه پلتفرم‌ها برای کارکردهای گوناگون و بازار خرده‌فروشی آنلاین و همچنین حوزه‌های مهندسی صنعتی از جمله انتخاب‌هایی است که دیگر به اندازه موارد ذکر شده برای سرمایه‌گذاران جذاب به‌شمار نمی‌روند. طبق گفته او حضور برندهای به شدت معروف در کشور در زمینه بازار خرده‌فروشی آنلاین یکی از دلایلی است که هم دایره رقابت را تنگ کرده و هم تمایل سرمایه‌گذار را با این شرایط کاهش داده است.

اردوانی کاربردهای گسترده و نیاز روز هوش مصنوعی در عناوین گوناگون را برای حرفه‌های مختلف به‌ویژه تشخیص پزشکی، کشاورزی هوشمند و تولید محتوا جذاب دانست. او بازار فناوری‌های مالی از جمله پرداخت‌های الکترونیکی، بانکداری دیجیتال، بیمه آنلاین، وام‌دهی آنلاین و سایر خدمات اینچنینی را پررونق دانست که هنوز هم ادامه دارد.

فرشید اردوانی، مدیرعامل فینووا

مدیرعامل فینووا در رابطه با بحث تلفیق خدمات حوزه سلامت با هوش مصنوعی گفت: بحث Tele Medicin ، سلامت الکترونیکی، تجهیزات پزشکی هوشمند و سایر خدماتی که مبتنی بر فناوری‌های این حوزه است جدیدا در حال رشد است.

به نظر مدیرعامل فینووا انرژی‌های تجدیدپذیر از دیگر گزینه‌هایی است که اهمیت آن بسیار است. با توجه به اهمیت انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر و سیاست‌های دولت در این زمینه، تصمیم سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری حول محور این موضوعات را افزایش داده است.

او معتقد است که تجارت الکترونیکی با لحاظ این موضوع که کسب و کارهای اینترنتی به سرعت درحال رشد هستند موجب پدید آمدن شاخه‌های مختلف کار و فعالیت مانند بازاریابی دیجیتال، InMarcketing و تولید محتوا شده است.

تغییر رویکرد برای رشد

قابلیت‌ بالا و زمینه رشد این حوزه‌ها که ممکن است در آینده بازار بزرگی به دست آورد از دلایل اصلی و محوری انتخاب سرمایه‌گذرای به حساب می‌آید. طبق گفته اردوانی علاوه‌بر علل ذکر شده برای جذابیت سرمایه‌گذاری در حوزه‌های نام‌برده، تقاضا و نیاز روز جامعه و بازار نیز مولفه حائز اهمیتی است.

علاقه و تمایل استعدادهای جوان برای فعالیت در این زمینه‌ها هم نشان از تغییر تفکر و سبک کاری در نسل جوان است و هم بیانگر جذابیت این حوزه‌ها برای موج جدیدی از نیروی کار.

اردوانی، حمایت‌های دولت تحت عناوین مختلف و سیاست‌های وضع شده برای تسهیل سرمایه‌گذاری را از جمله مواردی دانست که با حذف برخی موانع، بستر بهتری برای کار و فعالیت را تا حدودی مهیا کرده است.

آثار و پیامدهای تورم بر اکوسیستم موضوع غیرقابل انکاری است که موجب احتیاط حداکثری شرکت‌های VC شده است. همین عامل منجر شده تا بسیاری از VCها قید نگاه بلندمدت به سرمایه را بزنند و در بازه زمانی کوتاهی سرمایه خود را خارج کنند. به گفته مدیرعامل برسام‌تک، در حال حاضر سکوهای تامین مالی جمعی عمده بار تامین مالی را برعهده دارند.

محسن صدری، مدیرعامل برسام‌تک

او مشوق‌هایی مانند اعتبار مالیاتی را نقطه مثبت و امیدوارکننده در مدیریت منابع و همچنین اضافه شدن منابع دیگر دانست که رعایت احتیاط در این زمینه نیز شرط است.

قرارگیری در جای درست CVCها و همچنین همکاری مناسب با VCها با در نظر گرفتن این نکته که بازیگر بعدی استارت‌آپ رشدیافته خودشان هستند در توسعه کار و تقویت بدنه اکوسیستم موثر است.

تلاش‌ها برای رقابت در منطقه

مدیرعامل برسام‌تک، کمبود منابع مالی را از مهم‌ترین چالش‌های موجود در اکوسیستم خواند که بخش بزرگی از آن به علت مشکلات مالی و کاهش ارزش پولی کشور است.

البته یکی دیگر از مواردی که موجب دشوارتر شدن مسائل مالی در این زمینه می‌شود، حباب‌ قیمت‌گذاری استارت‌آپ‌هاست. به زعم ورود تعداد قابل توجهی از استارت‌آپ‌های جدید به عرصه، سنگین بودن میزان سرمایه در این اکوسیستم و افزایش مستمر آن در راندهای جذب سرمایه، هم روند پیشبرد استارت‌آپ‌ها را با چالش مواجه کرده و هم باعث شده سرمایه‌گذاران در شرایطی که راهی برای ورود به بورس ندارند، به چشم یک معضل به اگزیت نگاه کنند.

صدری با رویکردی دیگر این چالش را زمینه‌ساز ایجاد فرصت‌هایی برای همکاری، تعامل و اشتراک نه تنها منابع مالی بلکه حتی شبکه ارتباطی معرفی کرد و در این باره گفت: در گذشته نگاه VCها به یکدیگر رقابتی بود اما حالا با توجه به شرایط موجود گویا بلوغی شکل گرفته و شرکت‌ها با همکاری یکدیگر به‌دنبال انتخاب تیم و فعالیت مشترک هستند.

او چالش دشواری و تغییر رویکرد به سرمایه‌گذاری را علاوه‌بر بهره‌مندی شرکت‌ها از مزایا و ارتباطات یکدیگر راهی در جهت رسیدن به حضور در سطح بین‌المللی دانست.

در نگاه قیاسی به وضعیت اکوسیستم کشور و استارت‌آپ‌های بین‌المللی، اعداد و ارقام و به عبارتی جریان مالی کنونی با سطح بین‌المللی فاصله‌دار است. طبق گفته مدیرعامل برسام‌تک وقتی این اعداد کنار یکدیگر قرار می‌گیرند معنای هنوز ناقص ولی نسبی پیدا می‌کنند تا استارت‌آپ‌ها به یک رشد خوبی برسند و توان رقابتی داشته باشند. یکی از درجاتی که رسیدن به آن برای استارت‌آپ‌های کشور اهمیت قابل توجهی دارد و شاید بتوان گفت پرفایده‌تر و دردسترس‌تر باشد، حضور استارت‌آپ‌های ایرانی در میدان رقابتی استارت‌آپ‌های حاشیه منطقه خلیج فارس است.

صدری معتقد است همکاری استارت‌آپ‌ها بدین صورت، شکلی است که طی ۴-۵ سال آینده رخ خواهد داد تا وارد بازار منطقه شوند و رشد پیدا کنند.

اردوانی در کنار دشواری‌های اگزیت که پیچیده و زمان‌بر است، کمبود نیروی متخصص، نبود قوانین و مقررات شفاف و همچنین ریسک‌پذیری را از دیگر چالش‌های فعلی اکوسیستم استارت‌آپی کشور برشمرد.

مدیرعامل فینووا نیروی انسانی متخصص و بامهارت را محرک اصلی تولید فنی و حرفه‌ای خواند که کمبود این نیروها و محدودیت در این زمینه پیامدهای قابل توجهی را متوجه اکوسیستم می‌کند.

به اعتقاد اردوانی، هرچند کار و فعالیت تحت عنوان استارت‌آپ ذاتا با ریسک همراه است اما این وضعیت در کشور با لحاظ شرایط خاص سیاسی و اقتصادی متاثر از تحریم‌ها متحمل ریسک اضافه‌تری است.

مسیر با همه سختی‌ها در جریان است

اردوانی حوزه‌‌های نام برده را شامل بازار و فرصت رشد مناسب در آینده دانست که هم برای سرمایه‌گذارها جذاب است و هم میزان تقاضا برای آنها قابل توجه است.

او برخورداری کشور از استعدادهای برتر و توانمند در این زمینه را فرصت ویژه‌ای خواند که شاید تعداد آنها چندان زیاد نباشد اما قابلیت‌هایی برای تبدیل این افراد مستعد به متخصصان وجود دارد.

او تاثیر و اهمیت تصمیمات، سیاست‌ها و اقدامات دولت در راستای حمایت از استارت‌آپ‌ها را در چگونگی طی شدن مسیر رشد و توسعه آنها مهم توصیف کرد.

او همچنین افزود: توسعه زیرساخت‌های فناوری مانند اینترنت پرسرعت و تلفن هرچند در ایران با محدودیت‌هایی رو به رو است اما جزو فرصت‌هایی است که ایران می‌تواند روی آنها کار کند تا آنها را به سطوح بالاتری برساند.

صدری درباره فرصت‌های پیش روی استارت‌آپ‌ها و حوزه‌های نام برده گفت: من فرصت‌ها را از جنس ترندهای جهانی می‌بینم. باید TeamSetupهایی انجام شود تا استارت‌آپ‌ها بتوانند در بازار جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند. که این فرصت را عملا با همکاری شتابنده‌ها می‌بینیم. زیرا شناخت دقیق آنها از بازارهای جهانی در تحقق این فرصت‌ها می‌تواند مفید باشد.

 

https://pvst.ir/jhj

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو