skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شبکه‌های اجتماعی از اینفلوئنسر اشباع شده‌اند؛ سهم حساب‌های بزرگ از تبلیغات در حال به کاهش است

۹ آبان ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

گزارشی از اکونومیست می‌گوید طی چند سال گذشته شبکه‌های اجتماعی میزبان تعداد بسیاری زیادی اینفلوئنسر یا افراد تاثیر گذار با دنبال‌کنندگان قابل توجه هستند. براساس برآورد سال گذشته بانک گلدمن ساکس، حدود ۵۰ میلیون اینفلوئنسر در پلتفرم‌های مختلف جهان فعالیت دارند و شرکت‌ها نیز اینفلوئنسر مارکتینگ را به بخش مهمی از کارزار تبلیغاتی خود تبدیل کرده‌اند. اما روند جدیدی در این بازار باعث شده تا سهم اینفلوئنسر‌های بزرگ (با ۱۰۰ هزار دنبال کننده و بیشتر) از مخارج تبلیغاتی کاهش یابد و در عوض حساب‌های کوچکتر و کمتر از ۲۰ هزار دنبال کننده سهم خود را افزایش دهند.

به گزارش پیوست، داده‌های اکونمویست نشان می‌دهد که از سال ۲۰۲۱ تا به امروز سهم اینفلوئنسر‌های بزرگی که بیش از ۱۰۰ هزار دنبال کننده دارند از مخارج تبلیغات از ۴۷ درصد به ۳۰ درصد کاهش یافته اما کمتر آنهایی که کمتر از ۲۰ هزار دنبال‌کننده دارند حالا به جای ۲۰ درصد از مخارج، ۴۵ درصد را از آن خود کرده‌اند.

بیشمار گزینه پیش روی برند‌ها است

فعالیت اینفلوئنسری به یکی از اهداف محبوب در بین نسل جوان تبدیل شده است. نظرسنجی شرکت Morning Consult نشان می‌دهد که ۵۷ درصد از نسل زد آمریکا دوست دارند اینفلوئنسر شبکه اجتماعی باشند و ۵۳ درصد نیز این گزینه را یک حرفه معتبر و پرآوازه تعریف می‌کنند.

با توجه به استقبال روز افزون نسل جوان افزایش چشمگیر تعداد اینفلوئنسر‌ها، شرکت‌هایی که به دنبال تبلیغات برای محصولات خود هستند گزینه‌های بیشماری را پیش روی خود دارند. شاید همین مساله باعث شده تا این شرکت‌ها مخاطبان خاص‌تری مثل توصیه‌های مد برای بالای ۶۰ ساله‌ها را هدف کارزار‌های تبلیغاتی خود قرار دهند.

بزرگترین حساب‌های شبکه اجتماعی نیز در همین دوره به دنبال همکاری انحصاری با یک برند خاص یا راه‌اندازی و فروش محصولاتی با برند خود را در دستور کار قرار داده‌اند.

اکونومیست می‌گوید با وجود اینکه اینفلوئنسر‌های بسیار مشهور برای آگاه‌سازی از برند یا تغییر برداشت خریدار گزینه مناسبی هستند، اما برای ترغیب به خرید، شرکت‌ها به سراغ حساب‌هایی می‌روند که دنبال‌کننده محدود اما پرتعاملی دارند. آژانس‌های بازاریابی در مدیریت این قرارداد‌ها به شرکت‌ها کمک می‌کنند و گاه از هوش مصنوعی برای تشخیص اینفلوئنسر مناسب کمک می‌گیرند.

تهدیدی از جنس AI

با وجود استقبال روز افزون شرکت‌ها و برند‌ها از تبلیغات اینفلوئنسری، درآمد تعداد کمی از فعالان این حوزه به سطح قابل قبول در کشور‌های جهان اولی می‌رسد. براساس داده‌های گلدمن ساکس، تنها ۴ درصد از اینفلوئنسر‌ها سالانه ۱۰۰ هزار دلار یا بیشتر از این حرفه درآمد دارند و هوش مصنوعی نیز می‌تواند شرایط را دشوار‌تر کند.

پدیده جدیدی به نام «اینفولئنسر‌های مجازی» که به تازگی به شهرت رسیده و بخش قابل توجهی از مخاطبان را جذب خود کرده است می‌تواند هدف بعدی شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری تبلیغاتی و یا بومی‌سازی اینفلوئنسر مارکتینگ باشد.

براساس یک نظرسنجی از شرکت تحقیقاتی Influencer Marketing Hub، حدود ۸۶ درصد از برند‌های جهان در سال جاری برای بازاریابی اینفلوئنسری برنامه‌ریزی می‌کنند در حالی که در سال ۲۰۱۷ این نرخ تنها ۳۷ درصد بود. حدود یک چهارم از شرکت‌ها نیز قصد دارند تا بیش از ۴۰ درصد از بودجه بازاریابی خود را به کارزارهای اینفلوئنسری اختصاص دهند.

اما مساله دیگر برای فعالان شبکه اجتماعی و شرکت‌هایی که به سراغ اینفلوئنسر مارکتینگ می‌روند، تغییر نگاه مصرف‌کننده به روند‌های رایج تبلیغایت است.

نگاه مصرف‌کننده در حال تغییر است

طبق اعلام اکونمویست، تعداد روز افزونی از مصرف‌کنندگان از تبلیغاتی که در قالب سرگرمی منتشر می‌شوند اظهار بیزاری می‌کنند.

براساس نظرسنجی سال گذشته مکینزی، ۶۸ درصد از مصرف‌کنندگان سراسر جهان از میزان محتوای اسپانسری در شبکه‌های اجتماعی اظهار نارضایتی کرده‌اند.

آنیتا بالچندانی، تحلیلگر مکینزی، می‌گوید یکی از دلایل شهرت اولیه اینفلوئنسر‌ها این بود که مردم آنها را «افراد قابل اعتماد» می‌دانستند. از این رو آنها برای حفظ نفوذ خود باید بین کسب درآمد و اعتماد سازی با دنبال‌کننده‌ها تعادل درستی ایجاد کنند.

https://pvst.ir/jd4

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو