استفاده از VPNها بحران امنیت سایبری ایران را به فاجعه تبدیل کرده است
به گزارش کسپرسکی شرکت نرمافزاری امنیت و اینترنت، در ۳ سال پیاپی و تا سال…
۲۴ آبان ۱۴۰۳
۲ آبان ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
رئیس سازمان پدافند غیرعامل از آمادهباش دستگاههای اجرایی برای مقابله با حملات سایبری خبر داد.
به گزارش پیوست، غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل در نشست خبری این سازمان با تاکید بر استفاده از فناوریهای بومی در تجهیزات گفت: «تجربه انفجار پیجرها در لبنان اثبات کرد که ما نمیتوانیم به فناوریهای حساس امنیتی خارجی متکی باشیم و معمولا اگر دقیق بررسی کنیم در همه این فناوریها لایههایی از دسترسی، نفوذ و احتمالاتی از تهدید وجود دارد که بهترین راهحل استفاده از سامانه بومی است.»
به گفته جلالی حملات سایبری در سال گذشته بزرگ نبوده اما احتمال وقوع آنها جدی است و دستورالعملهایی برای مقابله با آنها آماده شده است. او در این باره گفت: « در حملات سایبری ما یک منشا حمله داشتیم که رژیم صهیونیستی بود. در حملات ۷ اکتبر و طوفان الاقصی واحدهای پدافندی دشمن ضربه اساسی دیدند. از سویی آمادگیهای خوبی در بخش اجرایی کشور ایجاد و دنبال شده است که ما شاهد افول حملات دشمن هستیم و حوادث کوچکی اتفاق میافتد. ما حملات بزرگی در یک سال گذشته در این زمینه نداشتیم اما احتمال وقوع آن جدی است.»
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: «وظایف اصلی در دستگاههای اجرایی است برای اینکه آنجا آسیبپذیری وجود دارد. ما دستورالعملی به نام سرلشکر علی زاهدی به عنوان دفاع لایه به لایه سایبری و پدافند سایبری با رویکرد پیشگیری تهیه و ابلاغ کردهایم که الان در همه دستگاهها اجرا میکنیم. امیدواریم با همکاری دستگاهها شاهد حادثهای نباشیم.»
به گفته جلالی این سازمان توانسته از الگوهای هوش مصنوعی در رصد و شناسایی تهدیدات و آسیبپذیریها استفاده کند. او در این باره گفت: «در حوزه رصد و شناسایی تهدیدات و آسیبپذیریها، پاسخ به تهدیدات سایبری و سایر حوزههای امنیتی که هوش مصنوعی میتواند به ارتقای آنها کمک کند، از آن استفاده کردهایم.»
جلالی درباره استفاده از ظرفیتهای داخلی در این حوزه گفت: «خوشبختانه دستگاههای شرکتهای دانشبنیان کشور که عمدتا توسط نهادهایی از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت میشود، با حمایت مادی و معنوی سازمان پدافند غیرعامل پروانه بهرهبرداری گرفتهاند. این محصولات مورد کنترل و ارزشیابی آزمایشگاهی و تخصصی قرار گرفتهاند و سلامت، کیفیت و دقت آنها تایید شده است.»
او درباره استفاده از سرورهای خارجی در دستگاههای اجرایی کشور گفت: «در بازار عمومی کشور ما، ۹۰-۹۵ درصد سرورها از یک برند خاص و تحت تسلط و انحصار شرکتهای خارجی هستند. ما امسال توسط چند شرکت دانشبنیان، فعال و بسیجی شاهد تولید سرور بومی بودیم.»
به گفته او سرور بومی نقش اساسی در امنیت و دفاع سایبری دارد. رئیس سازمان پدافند غیرعامل اضافه کرد: «سرور بومی امن میتواند در امنیت و دفاع سایبری کشور کمک کند. ما این اقدام را موثر، جسورانه و با شهامت ارزیابی میکنیم و انتظارمان از همه دستگاههای اجرایی این است که از هیچ سرور خارجی استفاده نکنند و بر استفاده و حمایت از سرور داخلی متمرکز شوند.»
او افزود: «ما در حوزه فایروالهای نسل جدید مبتنی بر هوش مصنوعی نیز محصولات خوبی تولید کردهایم. نزدیک به ۳ محصول با برندهای مختلف تولید شده است و از آنها استفاده میشود.»