skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

در بیستمین رویداد فیناپ‌ مطرح شد: کسب‌وکارهای نوین بانکی در سطح مطلوب نتوانستند برای مردم خلق ارزش کنند

۱۳ مهر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

کارشناسان حوزه فناوری‌های نوین بانکی معتقدند کسب‌وکارهای فین‌تکی نتوانسته‌اند در سطح مطلوب برای مردم به خلق ارزش کنند. اما در طرف دیگر برخی از صاحب‌نظران جاماندگی در خلق ارزش را حاصل دیدگاه‌ها و سیاست‌گذاری‌ها عنوان کردند.

به گزارش پیوست، در بیستمین رویداد فیناپ‌ پنلی با عنوان «نئواپ‌‌ها: آیا حساسیت‌ رگولاتور کاهش می‌یابد؟» برگزار شد. در این پنل محمد حق‌دادی، معاون فناوری اطلاعات بانک اقتصاد نوین درباره میزان شهامت بانک‌ها برای انتقال سرویس‌ها بر روی موبایل گفت: ما باید احراز هویت چند مرحله‌ای، رمزنگاری، توکن‌سازی تراکنش‌ها را باید انجام دهیم. معتقدم اگر  استراتژی امنیت با معماری مناسبی پیش برود، حتی شرایط فعلی می‌تواند این سرویس‌ها به طور کامل بر روی موبایل ارائه شود.

محمد حق‌دادی، معاون فناوری اطلاعات بانک اقتصاد نوین(عکس‌ها از مهدی برهمندپور و میلاد برق‌تیاری)
محمد حق‌دادی، معاون فناوری اطلاعات بانک اقتصاد نوین (عکس‌ها از مهدی برهمندپور و میلاد برق‌تیاری)

محمدحسین محمودی، مدیر امور فناوری اطلاعات بانک ملت درباره ضرورت حرکت بانک‌ها برای ارائه سرویس‌ها و خدمات بر روی موبایل عنوان کرد: در حال حاضر، جامعه در استفاده از موبایل و خواست خدمات بر روی موبایل پیشرو است. این نیاز فعلی جامعه است و در این فضا بانک‌هایی که سنتی عمل می‌کنند، از بازار عقب خواهند ماند. بانک‌ها برای ارائه خدمات بر روی موبایل ناگریزند و بایستی اجابت‌ ذائقه کاربر را به شکل امن انجام دهند.

محمدحسین محمودی، مدیر امور فناوری اطلاعات بانک ملت
محمدحسین محمودی، مدیر امور فناوری اطلاعات بانک ملت

محمدمهدی تقی‌پور مدیرعامل به‌پرداخت ملت درباره تهدیدهای امنیتی شبکه بانکی و پرداختی گفت: تهدید همه جا هست، اما من بیشتر امنیت را در لایه معماری می‌دانم. بایستی از معماری‌هایی با ساختار متمرکز فراتر برویم و سرویس‌ها را از نظر امنیت رتبه‌بندی کنیم.

محمدمهدی تقی‌پور، مدیرعامل به‌پرداخت ملت
محمدمهدی تقی‌پور، مدیرعامل به‌پرداخت ملت

مسعود وکیلی‌نیا، مدیرعامل ارتباط فردا درباره امکان توقف کامل سرویس‌ها در زمان‌های حساس و پرمخاطره گفت: جریان به سمت امنیتی‌تر شدن است و حساسیت‌ها نیز بالاتر رفته است. امنیت بالاتربرود، ریسک کاهش می‌یابد. اما این فضا خلاقیت و‌ نوآوری را کندتر می‌کند و امیدوارم این فضا آسیبی برای کسب‌وکارهای فین‌تکی ایجاد نکند.

مسعود وکیلی‌نیا، مدیرعامل ارتباط فردا
مسعود وکیلی‌نیا، مدیرعامل ارتباط فردا

مهران محرمیان معاون سابق فناوری‌های نوین بانک مرکزی عنوان کرد: بانک‌ها ذاتا‌ ریسک‌پذیر هستند، تمام خدمات به سمت الکترونیکی شدن رفته است. سرجمع شبکه بانکی نمره قبولی می‌گیرد. این ریسک‌پذیری در آینده تغییر نخواهد کرد. اما نکته مهم این است که مردم اصل کسب‌وکار هستند، اصالت برای مردم است. ریسک‌پذیری با افزایش سطح بلوغ تنظیم‌گری بیشتر خواهد شد و ریسک‌ها را بهتر می‌توان مدیریت کرد. امید داریم با بلوغ در تنظیم‌گری به حذف ریسک‌ها اقدام نکنیم.

مهران محرمیان معاون سابق فناوری‌های نوین بانک مرکزی
مهران محرمیان معاون سابق فناوری‌های نوین بانک مرکزی

محمودی، مدیر فناوری اطلاعات بانک ملت گفت: حرکت به سمت نوآوری برای بانک‌ها گریزناپذیر است و بایستی خدماتشان را در سطح سوپراپ‌ها برای مردم ارائه کنند. بانک‌ها سنتی هم همزمان با تاسیس سوپراپلیکیشن‌ها به سمت مذاکره و ارائه خدمات رفته‌اند و این حرکت نتایجی نیز به همراه داشته است. اما نوآوری با خط‌شکنی جوان‌ها و استارت‌آپ‌ها رقم می‌خورد و مدیران سنتی بانک‌ها می‌تواند حامی این جریان باشند. 

تقی‌پور‌ عنوان کرد: عقیده من این است سوپراپ‌ها مدیریت کانال انجام می‌دهند. ما در سکه نیز با تعریف نوعی سکو به سمت ارائه سرویس‌های مشارکتی رفته‌ایم. 

وکیلی‌نیا درباره شکل رقابت نئواپ‌ها با نئوبانک‌ها گفت: این دو متفاوت از همدیگر هستند و زمین رقابت متفاوتی هم دارند. گام بعدی نئوبانک‌ها می‌تواند سوپراپلیکیشن‌های نئوبانک‌ باشد. اگر رگولاتور اجازه بدهد، ما در ایران از لحاظ تکنولوژی درمنطقه در سطح بالایی قرار داریم و سرعت گردش پول به شدت بالا است. این مساله فرصتی برای استفاده بهتر از این فضا به دست می‌دهد.

محرمیان درباره عوامل تاثیرگذار بر نوآوری در لایه سیاست‌گذاری پولی عنوان کرد: در مساله نوآوری، تاثیری که آن نوآوری بر سیاست‌های پولی کشور دارد، عاملی برای ورود یا عدم ورود تنظیم‌گر است. به ویژه تاثیر آن نوآوری بر دو سمبل سیاست پولی یعنی تورم و قیمت ارز. اگر نوآوری این حوزه را تحتتاثیر قرار دهد و ریسک بیشتری ایجاد کند، تنظیم‌گر ورود خواهد کرد. توصیه من این است که بنا به شرایط کشور کسب‌وکارها سرویس‌ و خدمات خود را با معیار خیر عمومی و فایده آن برای مردم پیش ببرند.  به نظرم اگر با این نگاه پیش برویم آن زمان می‌توان با تعامل با بانک مرکزی کار را پیش برد.

تقی‌پور عنوان کرد: قطعا سرویس نوآورانه ایجاد شود، قرار است ساختار عوض شود. اما در ایجاد نوآوری خوداظهاری نداریم، چراکه می‌خواهیم فضا جدید ایجاد کنیم. ابتدا به ساکن به سمت رگولاتوری نمی‌رویم.

حق‌دادی  ادامه داد: بانک ذاتا محافظه‌کار است. اگر بلوغ آن سرویس مشخص شود، بانک‌ها به این سمت حرکت می‌‌کنند. معتقدم ریسک‌ خدمات دیجیتال نداریم اما باید این فضا تقویت شود.

محمودی درباره میزان تحمل ریسک نوآوری از سوی بانک‌ها گفت: بانک قدرت خلق پول دارد، اما در نئوبانک از چه طریق می‌توان کفایت سرمایه را رصد کرد؟ قانون بانک مرکزی و فرایندهای نظارتی را به شکل مشخص بانک‌ها را رصد می‌کنند. به همین دلیل نئوبانک‌ها به عنوان شعبه دیجیتال تعریف شدند. ما باید در مسیری حرکت کنیم که ثبات مالی جامعه آسیب نبیند و در خطر نیفتد.

وکیلی‌نیا درباره امکان ارائه کلیه خدمات بانکی در شعب دیجیتال و نئوبانک‌ها گفت: از نظر رگولاتوری ما مانعی ندیدیم؛ دیجیتال بانک‌ها تقریبا به اندازه یک شعبه می‌توانند خدمات ارائه کنند. در آبانک به اندازه۵۰ درصد شعب بانک آینده افتتاح حساب داشتیم اما تعدد رگولاتورها سبب شده سرعت توسعه مختل شود.

محرمیان درباره مساله خلق ارزش در توسعه نوآوری گفت: در حوزه تکنولوژی نگرانی ندارم اما  علی‌رغم کارهای خوبی که انجام شده است، ما خیلی نتوانستم برای مردم خلق ارزش کنیم. باید پرسید چه ارزشی در حوزه نئوبانک خلق کرده‌‌ایم؟  نئوبانک یک در زیباست اما پشت آن مانند یک بیابان است. اگر ارزش خلق شود مردم به سمت استفاده از سرویس‌ها می‌آیند.

تقی‌پور ادامه داد: خلق ارزش در کنار یک بانک بزرگ بسیار سخت است. ما ابتدای مسیر هستیم و تلاش کردیم ازفضای کلاسیک فاصله بگیریم. عقب‌افتادگی از جنس تفکر و تلاش برای محصولی جدید است.

حق‌دادی گفت: از نظر تکنولوژی وضعیت ایران مناسب است. از نظر سیاست‌گذاری و تفکر جاماندگی داریم.

محمودی عنوان کرد: خلق ارزش را باید به عنوان یک مساله بررسی کرد. با دیجیتالی‌سازی فرایندهای سنتی خلق ارزشی نکرده‌ایم. با تحلیل داده‌ها باید به خلق ارزش پرداخت. باید بانک نامرئی شود و در پشت سر کسب‌وکارها قرار بگیرد.

وکیلی‌نیا درباره خلق ارزش عنوان کرد: خلق ارزش را باید به عنوان ایجاد راه‌حل‌ برای موضوعی جدید دانست. این مساله در فضای بین‌بانکی‌ رخ می‌دهد. نئوبانک‌ها در حال تکمیل سرویس‌ها و محصول‌های کنونی بانک‌ها هستند. نسل Z نیزمی‌خواهد این خدمات را به شکل دیجیتال دریافت کند. مسیر خوبی طی شده است اما نئوبانک‌ می‌توانست مستقل از بانک‌ها باشد. معتقدم در مواجهه با رگولاتوری راه‌حل‌های مناسبی ارائه نکرده‌ایم.

https://pvst.ir/j4d

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو