skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

معاون اول رئیس‌جمهوری: محدودیت در فضای مجازی هیچ اثری ندارد

میثم قاسمی تحریریه

۱۰ شهریور ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ شهریور ۱۴۰۳

معاون اول رئیس‌جمهوری در مراسم تودیع و معارفه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد از شیوه فعلی حکمرانی فضای مجازی، محدودیت‌های موجود را بی‌اثر دانست و خواستار تدوین هرچه سریع‌تر سند حمکرانی در فضای مجازی شد.

به گزارش پیوست، امروز (۱۰ شهریور) مراسم تودیع و معارفه وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری، و مدیران دولتی و خصوصی صنعت ICT برگزار شد. نکته پررنگ این مراسم تاکید وزیر ارتباطات دولت چهاردهم و معاون اول رئیس‌جمهوری بر ناکارآمدی شیوه فعلی حکمرانی در فضای مجازی بود.

معاون اول رئیس‌جمهوری با تاکید بر لزوم تدوین هرچه سریع‌تر سند حکمرانی در فضای مجازی گفت: محدودیت‌ها در فضای مجازی هیچ اثری ندارد. این یک واقعیت است. تنها کاری که می‌کند افزایش هزینه مصرف‌‌کننده و افزایش فرارهای امنیتی است.

او افزود: ما بدون تعارف، اشراف امنیتی را یک اصل می‌دانیم اما برخی کارهایی که به دلیل عدم شناخت انجام می‌گیرد، به امنیت هم آسیب می‌زند و من تعجب می‌کنم در مورد این محدودیت‌ها نهادهای امنیتی اعتراض نمی‌کنند. شرکت‌های تامین‌کننده VPN جایگزین نهادهای امنیتی شده‌اند. متاسفانه در طول این چهار دهه قوانینی تصویب شده که همه اذعان دارند باید لغو شود؛ اما هیچ‌کس جرات نمی‌کند پا پیش بگذارد.

محمدرضا عارف سرویس بی‌کیفیت و بدبینی مردم و تشویق به تمرد از قانون را از دیگر آثار فیلترینگ به شمار آورد و افزود: آنتن ماهواره ممنوع است اما کدام خانه است که نداشته باشد؟ چه‌کار می‌خواهید بکنید؟ من خواهش می‌کنم هرچه سریع‌تر سند راهبردی فضای مجازی تدوین شود. هر اتفاقی در فضای مجازی می‌افتد که ارتباطی هم به فیلترینگ ندارد گردن فیلترینگ می‌اندازند.

تدوین سند اقتصاد دیجیتالی، تکمیل شبکه ملی اطلاعات، توسعه زیرساخت‌های ارتباطاتی، دستیابی مردم به خدمات الکترونیکی، افزایش امنیت سایبری، افزایش سرمایه‌گذاری فناورانه دولت، توجه به تولید داخل، جوان‌گرایی و انتصاب مدیران زن در بخش‌های میانی و ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از جمله دیگر موضوعاتی بودند که معاون اول رئیس‌جمهوری بر آنها تاکید کرد.

عارف همچنین گفت: راهبرد ما تقدیر از همه وزرا و دولت‌های گذشته است و بنا نیست در رسانه‌ها وارد فضای نقد شویم.

او در عین حال از وزیر ارتباطات خواست تا ۱۰ روز آینده گزارشی از وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور آماده کند تا مشخص شود چه وضعیتی تحویل گرفته شده است و بر اساس آن تصمیم‌گیری شود.

فیلترینگ به نفع هیچ‌کس نیست

در این مراسم، ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم نیز از وضعیت فیلترینگ انتقاد کرد.

هاشمی گفت: واقعیت آن است که هم باید با کمک نهادهای قانون‌گذار از طریق وضع قوانین روزآمد حکمرانی خوب داشته باشیم و هم خوب حکمرانی کنیم: یعنی قوانین را با شیوه‌های روزآمد، دقیق و شفاف به بهترین شکل اجرا کنیم و کاری کنیم که مردم از حکمرانی ما راضی باشند.

او افزود: اگر این اتفاق رخ دهد، همواره سرمان برای قانونمند کردن این فضا در برابر مردم عزیز بالاست و برای سوالات آنها همیشه پاسخ خواهیم داشت. باید بپذیریم که یکی از ویژگی‌های حکمرانی دیجیتال، قانون‌گذاری و اجرای آن در اتاق شیشه‌ای است. یعنی افکار عمومی همیشه دارند ما را می‌بینند، قضاوت می‌کنند و به آن واکنش نشان می‌دهند؛ خدا نکند این واکنش موجب سلب اعتماد جامعه از تصمیمات ما بشود.

وزیر ارتباطات اضافه کرد: وظیفه ما به عنوان حاکمیت این است که بهترین شرایط زندگی دیجیتال را برای مردم فراهم کنیم، به آنها آگاهی بدهیم، کیفیت کاربری را بالا ببریم و ایران آینده را برای آنها که قصد و هدف‌شان ناامن کردن برای اقشار مختلف جامعه به خصوص کودکان و نوجوانان است، ناامن کنیم.

هاشمی گفت: توسعه شبکه ملی اطلاعات از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم است که معتقدیم در هر گام برنامه‌های طراحی‌شده باید به آنچه اسناد بالادستی از ما می‌خواهد بیش از گذشته جامه عمل بپوشانیم.

او در خصوص فیلترینگ نیز توضیح داد: فیلترینگ در وضعیت فعلی به نفع هیچ‌کس نیست؛ هم حاکمیت ما را نقض کرده، هم امنیت سایبری را زیر سوال برده، هم امنیت خانواده‌ها را دچار مشکل کرده، هم کسب‌وکارها آسیب دیدند و هم مردم ناراضی شدند. این چیزی نیست که اسناد بالادستی و رهبری انقلاب از ما خواسته بودند. باید با در نظر گرفتن مصالح ملی و سیاست‌های کلی، شرایط موجود را به نفع رشد کسب‌وکارها و جلب رضایت مردم تغییر داد.

هاشمی اضافه کرد: بار دیگر اعلام می‌کنم که به بندبند اسناد بالادستی از جمله سیاست‌های حاکم بر برنامه هفتم پیشرفت پایبندم و فرمایشات رهبر عزیز انقلاب را سرلوحه اصلی کار خود در این وزارت مهم و حیاتی می‌دانم.

در این مراسم، وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشین به جز محمد سلیمانی و محمدجواد آذری جهرمی حضور داشتند.

https://pvst.ir/itw
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو