skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش برای تحول در آموزش می‌خواهد از متاورس استفاده کند وعده‌های «علیرضا کاظمی» برای آموزش دیجیتال

۲۳ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

معرفی «علیرضا کاظمی» به عنوان وزیر پیشنهادی مسعود پزشکیان برای پست آموزش و پرورش هر چند انتقادهای زیادی را به‌دنبال داشت اما  او با ارائه برنامه‌های خود به مجلس وعده داده تا از ظرفیت‌های متاورس، هوش مصنوعی، ابزارهای واقعیت مجازی برای آموزش و پرورش استفاده کند.

به گزارش پیوست، یکی از عناوین ذکر شده در برنامه پیشنهادی علیرضا کاظمی، تقویت و توسعه فعالیت‌های فرهنگی، پرورشی مبتنی بر فناوری‌های نوین است که در آن به‌طور مشخص برنامه‌هایی برای استفاده از تکنولوژی‌ در راستای ارتقای آموزش و رشد دانش‌آموزان آمده است.

راه‌اندازی ابر ملی دانش‌آموزی برای ذخیره و بازیابی اطلاعات آموزشی و فرهنگی، راه‌اندازی سکوهای بازی‌های رایانه‌ای و هوش مصنوعی مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و دسترسی رایگان دانش‌آموزان و معلمان به آن، طراحی و ایجاد سازوکارهای لازم برای جمع‌آوری داده‌های حجیم، ایجاد شبکه دانشی، تحلیل داده‌ها و استفاده از هوش مصنوعی به منظور بومی‌سازی تجربیات، بازمهندسی سیاست‌ها و اصول حاکم بر برنامه‌های درسی و تربیتی در سطح ملی و بین‌المللی و تدوین سامانه‌ای برای اجرای فعالیت‌های آموزش و پرورش بر مبنای ماده ۹۲ قانون برنامه هفتم توسعه از پیشنهادات کاظمی در این بخش است.

کاظمی در ابتدای طرح پیشنهادی خود، ناکارآمدی نظام آمار و اطلاعات و یکپارچه نبودن سامانه‌ها و داده‌های بزرگ در وزارت آموزش‌وپروش و همچنین ضعف در زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جهت توسعه فناوری اطلاعات و
ارتباطات و فناوری‌های نوین را از کاستی‌های این وزارتخانه عنوان کرده و در ادامه پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت آورده است که ایجاد «بانک جامع سوابق فرهنگی، تحصیلی، آموزشی، ورزشی و مهارتی برای دانش‌آموزان در قالب «پرونده الکترونیکی آموزشی، رشدی و تربیتی» از جمله این موارد است.

پیش از این، در مهرماه سال گذشته وزارت آموزش‌و‌پرورش ملزم شده بود تا بر اساس بند ت ماده ۸۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، نسبت به ایجاد «بانک جامع سوابق فرهنگی، تحصیلی، آموزشی و مهارتی» برای دانش آموزان در قالب «پرونده الکترونیکی آموزشی- رشدی- تربیتی » باهمکاری دستگاه های مربوط از جمله سازمان ثبت احوال، وزارتخانه های بهداشت و ارتباطات اقدام کند.

در دیگر بخش‌های این برنامه هم پیشنهادهایی آمده که مستقیم و غیرمستقیم به استفاده از فضاهای جدید و پیشرفت‌های روز اشاره می‌کند؛ مانند: راه‌اندازی بازار مجازی و غیرمجازی نوجوانان کارآفرین در راستای بهینه‌سازی دوران نوجوانی و هویت بخشی به آنها، توسعه هنرستا‌ن‌ها و رشته‌های فنی و حرفه‌ای با مشارکت پارک‌های علم و فناوری، برخورداری بیشتر دانش‌آموزان از سواد رسانه‌ای و دیجیتالی. او همچنین برای تحول در گفتمان آموزش‌و‌پرورش و ارتقای تعلیم و تربیت، استفاده از هوش مصنوعی، متاورس و ابزارهای جدید مثل واقعیت مجازی (VR)، واقعیت افزوده (AR) و ترکیب این دو واقعیت (MR) یا واقعیت گسترده (XR) را پیشنهاد کرده است.

برنامه تحول دیجیتالی آموزش‌و‌پرورش و هوشمندسازی مدارس از نیمه دهه هشتاد در دست اقدام است و مشخص نیست وزیر آینده چه میزان در این مسیر موفقیت کسب خواهد کرد.

گزینه پیشنهادی پزشکیان برای تصدی وزارت آموزش‌و‌پرورش، پیش از این در دولت دوم حسن روحانی به عنوان معاون پرورشی و فرهنگی این وزارتخانه فعالیت کرده بود و علاوه بر آن، مدیر کلی آموزش و پرورش خراسان رضوی و قائم مقامی ستاد مبارزه با مواد مخدر را  نیز در کارنامه خود دارد.

برنامه کامل این وزیر پیشنهادی را می‌توانید در اینجا بخوانید.

https://pvst.ir/ioc

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو