مدیرعامل گروه توسعه فناوری زعیم: ایجاد سند هوش مصنوعی، اقدامی عجولانه بود
مدیرعامل گروه توسعه فناوری زعیم معتقداست هوشمصنوعی به مفهوم جهانی در ایران ایجاد نشده است.…
۲۲ شهریور ۱۴۰۳
وضعیت و جایگاه فعلی اپراتورهای تلفن همراه، موانع پیشپای توسعه آنها و راهکارهای برونرفت از تنگناها در ارائههای تخصصی دومین روز از نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی ایران مطرح شد. همچنین در این ارائهها از پایین ماندن تعرفه خدمات مخابرات انتقاد شد.
به گزارش روابط عمومی همراه اول، کارگاههایی با محوریت سرویسهای حوزه مالی و بانکی در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی ایران (بورس، بانک و بیمه) از سوی این اپراتور برگزار شد. در دومین روز از برگزاری این نمایشگاه (۲۰ مرداد) و در بخش اول، کارگاه «بررسی شرکتهای ICT از نگاه یک سرمایهگذار بورسی» برگزار شد و مهدی سوری، کارشناس و مدرس بازارهای مالی ضمن تشریح جایگاه فعلی اپراتورهای ارتباطی کشور در اقتصاد، توصیههایی برای بهبود وضعیت آنها داشت.
او با مرور شاخصهای مالی و عملکردی همراه اول، مواردی نظیر پایین بودن تعرفههای ارتباطی به نسبت سایر اپراتورهای ارتباطی دنیا را دلیلی بر وضعیت موجود کیفیت اینترنت دانست.
به گفته سوری در حوالی سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ نزدیک به ۸۰ درصد از درآمدهای همراه اول مربوط به مکالمات صوتی بود و حدود ۲۰ درصد را اینترنت و پیامک شامل میشد؛ اما روند استفاده از پیامک و اینترنت در سال ۱۳۹۷ حدود دو برابر رشد کرد و امروز بیش از دو برابر درآمد تماسهای صوتی را شامل میشود.
او مباحثی نظیر بسط اجرای فیلترینگ در فضای مجازی کشور را بسیار تأثیرگذار در کاهش درآمد اپراتورهایی نظیر همراه اول برشمرد و این نکته را متذکر شد که در دنیا معمولا در مواجهه با چنین شرایطی، اپراتورها به سمت ارائه خدمات ارزش افزوده برای جبران کاهش درآمدی خود سوق داده میشوند.
سوری در خلال صحبتها و توصیههای خود، همراه اول را برای رفتن به سمت مطالبهگری تجدید ارزیابی با هدف حفظ ارزش بازار تشویق کرد.
در بخش دوم ارائههای کارگاهی نیز نماینده شرکت کسبوکارهای نوپای حرکت اول اقدام به معرفی کسبوکارهای موجود در سبد سرمایهگذاری این شرکت کرد و مروری بر چشمانداز سرمایهگذاریهای آن داشت.
در این ارائه بخش مربوط به حرکت اول در گزارش سالانه هیات مدیره همراه اول به مجمع سهامداران مرور شد.
در این گزارش به مواردی نظیر سرمایهگذاری این شرکت در ۱۵ کسبوکار و ۳ صندوق، ۳ برابر شدن ارزش پرتفوی حرکت اول، اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم برای بیش از ۳۸ هزار و ۷۰۰ نفر و همچنین ۱۲ قرارداد سرمایهگذاری به شرح ۳۸۲ میلیارد تومان توسط حرکت اول و ۱۲۳۷ میلیارد تومان توسط سایر سهامداران شد.
در این ارائه به ۱۲۲۵ طرح و ایده بررسی شده توسط این شرکت پرداخته و نیز گفته شد که ۱۱۳۱ طرح مربوط به کسبوکارهای داخلی و ۹۴ طرح مربوط به کسبوکارهای خارجی با فراوانی ۸۵ درصد مربوط به کشور ترکیه بوده است.
حرکت اول به عنوان هلدینگ سرمایهگذاری خطرپذیر گروه همراه اول با شناسایی کسبوکارهای نوپا، تأمین سرمایه، شبکهسازی و ایجاد همافزایی در خانواده بزرگ همراه اول در جهت رشد و توسعه اکوسیستم نوآوری کشور فعالیت میکند.
مأموریت این شرکت «توانمندسازی اکوسیستم در نقش سرمایهگذار خطرپذیر» و چشمانداز آن «تبدیل شدن به بازیگر برجسته در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر در کشور» است.