skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

همسویی سیاستگذار دولتی و بخش خصوصی به اقتصاد نوآور کمک می‌‌کند

۱۶ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

همکاری بخش خصوصی و دولتی به رشد اقتصاد نوآوری کمک می‌‌کند. به گفته وزیر سابق فناوری اطلاعات و ارتباطات همسویی سیاستگذار دولتی و بخش نوآور خصوصی حلال مشکلات است و برای نگاه نوآور تهدیدات می‌تواند فرصت باشد.

به گزارش پیوست، در همایش اکوسیستم نوآوری واقعیت‌های اقتصاد ایران در اتاق بازرگانی ایران، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اقتصاد دیجیتالی هسته‌ای دارد که آن تلکام است و کشنده‌های آن باید خوب کار کند امروز کشنده‌های اقتصاد دیجیتال مشکل دارد و مبتلا به دو عارضه است؛ یک عارضه سرکوب بازار به دلیل فیلترینگ است. فیلترینگ باعث سرکوب داده در کشور شده است.

به گفته جهرمی، میزان مصرف ترافیک بین‌الملل ما در سال ۱۴۰۳ از ترافیک سال ۱۴۰۰ کمتر شده و اگر کمتر نباشد بیشتر نیز نشده است. سیاست دولت دوازدهم در توسعه اینترنت در مناطق محروم سی میلیون کاربر به اینترنت کشور اضافه کرد. امروز با سرکوب قیمتی و سرکوب ترافیکی در فضای اینترنت روبه‌رو هستیم و فعالیت اپراتورهای ما از فعالیت اقتصادی به فعالیت ایدئولوژیکی تبدیل شده و این منطق اقتصادی ندارد.

او درباره تجربه فیلترنیگ توضیح داد: فیلترینگ سه سال تجربه شد اما راه حل نبود؛ کارزار انتخاباتی سال ۱۴۰۳ ثابت کرد که همه گروه‌ها فیلترینگ را ناکارآمد می‌دانند و همه نامزدهای انتخاباتی بر ناکارآمد بودن فیلترینگ تاکید داشتند و حتی آقای جلیلی که ادامه دولت سیزدهم بودند نیز فیلترینگ را ناکارآمد دانستند. فیلترینگ در دولت سیزدهم تجربه سختی بود و به نظر می‌رسد که اجماعی برای حل این مشکل وجود دارد و دولت باید به‌زودی برای حل آن چاره‌اندیشی کند.

سیاست فیبر، سیاست کاملی نیست

وزیر پیشین ارتباطات درباره قیمت‌گذاری در اینترنت اضافه کرد: دولت باید از دخالت در قیمت‌گذاری اینترنت دست بردارد و فضای قیمتی را به فضای رقابتی تبدیل کند تا قیمت‌گذاری اصلاح شود. در اینترنت ثابت سیاست فیبر به باور من سیاست کاملی نیست، این سیاست را شرکتی کره‌ای به ما پیشنهاد کرده بود اما این را در نظر نگرفته بود که بازار مصرف کره و ایران متفاوت است و فراوانی کره را ندارد بنابراین با وجود زحمات دولت سیزدهم بسته سیاستی کامل نبوده و توسعه اینترنت ثابت سیاست زده شد است.

او درباره انحصارگرای مخابرات گفت: دولت باید جنگ با مخابرات و اعمال نفوذ در آن را پایان دهد، مخابرات سرمایه بزرگ ملی است؛ البته به این شرط که مخابرات هم دست از انحصارگرایی بردارد و شرایطی فراهم کند که بازار ثابت هم بازار رقابتی شود.

آذری جهرمی ادامه داد: به باور من تفاوت میان هزینه مکالمات ثابت و همراه باید برداشته شود و به مخابرات برای رشد، فضا داده و قیمت ترافیک داخل اینترنت هم باید مانند ترافیک بین الملل محاسبه شود.

به گفته او، بازارهای بالغ استارت‌آپی ایران مانند دیجی‌کالا، اسنپ و تپسی نیز اشباع شده است، مشتری جدید نمی‌تواند به آنها اضافه شود و توان خرید مشتری فعلی هم کاهش یافته است.

کمبود سرمایه انسانی در اقتصاد نوآوری

در ادامه برنامه، قدیر قیافه، نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران وضعیت تولید ناخالص ملی ایران را وحشتناک خواند و گفت: GDP ایران براساس آمار‌های بانک جهانی و صندوق بین‌المللی، ۴۱۳ میلیارد دلار است،‌ اما در واقعیت از ۲۵۰ میلیارد دلار هم کمتر است. اما یک کشور مجهول و غیرقانونی در دنیا ۵۳۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی، درآمد سرانه ۵۳ میلیارد دلار دارد. وضعیت تولید ناخالص ایران وحشتناک است.

قیافه با اشاره به مسئله‌ مهاجرت نیروی انسانی ادامه داد: اکنون در شرایط بسیار حساس در اقتصاد کشورمان هستیم و عبور از این شرایط دشوار فقط با استفاده از نوآوری و سرمایه‌های انسانی ممکن است. باید تلاش کنیم که جوان‌ها را داخل کشور حفظ کنیم.

در ادامه شهاب جوانمردی، بنیان‌گذار هلدینگ فناپ درباره لایه‌های اقتصاد نوآوری گفت: اقتصاد نوآوری چند لایه دارد که لایه اول اقتصاد بخش است؛ بخش زیادی از اقتصاد نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال است و سایر بخش‌ها تبلور اقتصادی جدی ندارند. در اقتصاد بخش، فراتر از توسعه زیرساخت‌‌ها، اپلیکیشن‌ها و پلتفرم‌ها نرفته‌ایم. نوآوری به سایر بخش‌ها کشور تسری پیدا نمی‌‌کند. از اقتصاد بخش باید به سمتی برویم که منجر به گره‌گشایی ملی می‌شود و برای بخش‌‌ها راه‌گشا باشد.

به گفته جوانمردی، در شبکه برق کشور حدود ۲۰ درصد انرژی تلف می‌شود و این موضوع سمت نوآوری نمی‌آید و دوباره فعالان به سمت سرمایه‌گذاری جدید می‌روند که باز هم ۲۰ درصد آن شکست می‌‌خورد زیرا از نوآوی استفاده نشده است.

جوانمردی اشاره کرد: ما هنوز برای حل مسائل جدید به دنبال راه‌حل‌های قدیمی هستیم. گاهی بازسازماندهی جوابگو نیست و نیازمند بازطراحی هستیم. تا این تغییر نگرش را ایجاد نکنیم بعید است که مسائل چندوجهی و پیچیده قابل حل باشد.

https://pvst.ir/im7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو