رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۳۱ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر از انتخاب۱۲ شرکت به عنوان شرکت غزال داد که به اولین شرکت و ۱۰ هزارمین شرکت این گروه به صورت نمادین جایزهای داده میشود. معاونت علمی ریاستجمهوری مفهوم غزال را جایگزین مفهوم جهانی یونیکورن کرده است.
به گزارش پیوست، معاون علمی وفناوری ریاست جمهوری در این نشست اعلام کرد: یک خط ویژه اعتباری برای شرکتهای غزال در نظر گرفته خواهد شد.
روحالله دهقانی فیروزآبادی گفت: شرکتهای غزال شرکتهای کوچک و متوسطی هستند که نرخ رشد بالا نسبت به سایر مجموعهها دارند. غزال فناوری یک مفهوم جهانی است و در بسیاری کشورها استفاده میشود و با تلاش معاونت توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، این مفهوم و شاخصها مشخص شده است.
طبق گفته او: نیروی انسانی بیشتر از ۲۰۰ نفر، فروش دانشبنیان حداقل ۵۰ میلیارد تومان، میزان صادرات و رشد فروش را از شاخصهای معیارهای بررسی شرکتهای غزال دانشبنیان است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور درباره تسهیلات حمایتی از این شرکتها ادامه داد: یک خط اعتباری ویژه برای شرکتهای غزال ایجاد میشود که این خط ویژه شامل پیگیری مسائل شرکتها، تسهیلات، اعتبار مالیاتی، استفاده از فرصتهای تبادلات بینالمللی و امتیازات سربازی میشود. یکی از ویژگیهای باشگاه غزالهای دانشبنیان این است که مسائل هر شرکت حائز شرایط، به صورت ویژه بررسی و متناسب با شرایط و نیازهای شرکت، حمایت دریافت میکند. بنابراین حمایت از هر غزال دانشبنیان منحصر بهفرد و بهشکل ویژهای اختصاص پیدا میکند. مسائل و مشکلات هر شرکت غزال ابتدا با مدیر شرکت بررسی و پس از آن یک بسته حمایتی ویژه به مدت ۳ تا ۵ سال برای هر شرکت طراحی میشود.
او با اشاره به برگزاری جشن غزالهای دانشبنیانهای ایرانی گفت: قرار است در این جشن که با حضور معاونان علمی ۴ دوره گذشته برگزار می شود، ۱۲ غزال دانشبنیان معرفی و به اولین شرکت و دههزارمین شرکت دانشبنیان به شکل نمادین جایزهای اعطا شود.
فیروزآبادی با اشاره به اینکه برای غزال دانش بنیان دبیرخانه تخصصی ایجاد شده است توضیح داد: در حال حاضر ۱۲۱ شرکت غزال دانشبنیان شناسایی شده است و این شرکتها میتوانند از خط اعتباری ویژهای بهرهمند شوند.
معاونت علمی با هدف ایجاد فضای عادلانه و ارائه خدمات و تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان، سامانه یکپارچهای را تحت عنوان سامانه نویان راهاندازی میکند. این سامانه در قالب اپلیکیشین موبایل در دسترس شرکتها قرار میگیرد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور، سامانه رویان را طراحی کرده است که به صورت یکپارچه با ایجاد شفافیت از ناعدالتی در ارائه خدمات به شرکتهای دانشبنیان جلوگیری شود. از طریق این سامانه تمام خدمات معاونت علمی در قالب یک میکروسرویس در اختیار شرکتها قرار میگیرد. این سامانه د ر۱۴ روز آینده رونمایی میشود.
به گفته فیروزآبادی، در موضوع نظام ارزیابی، شناسایی و حمایتهای شرکتهای دانشبنیان یک بحث ناتمامی وجود دارد. شرکتها بر مبنای سه شاخص فناوری، گردش مالی و اشتغال تخصصی به سه دسته نوپا، نوآور و فناور تقسیم میشوند. در حال حاضر کارگزارانی وجود دارند که چند سال با معاونت همکاری کردهاند و کار ارزیابی شرکتها را انجام میدادند که در حال حاضر به دلیل انتقاداتی مثل نبود تخصص و تضاد منافع تغییر پیدا کرد. در نظام ارزیابی جدید، شرکتهای نوپا توسط کارگزاران ارزیابی نمیشوند، بلکه توسط داوران انتخابی توسط خود شرکتها انتخاب میشوند.
او با اشاره ارزیابی سایر شرکتها ادامه داد: سیستم ارزیابی شرکتهای بزرگتر از نظام کارگزاری است اما با استانداردهای درست. هر شرکتی که علاقهمند باشد میتواند کارگزار ارزیابی معاونت علمی شود و با گذراندن کلاسهای خاص وارد باشگاه ارزیابان میشود، از همین طریق انحصار در کارگزاری از بین میرود.
در نهایت دهقانی فیروزآبادی، با تاکید بر ویژگیهای معاون جدید معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: پشنهاد میدهم که معاون جدید چهار ویژگی شاخص داشته باشد؛ اول اینکه جوان باشد تا با نسل جدید ارتباط برقرار کند. به نظرم معاون علمی باید شخصیت غیرسیاسی باشد زیرا موضوع علمی نباید به سیاست گره بخورد. همچنین معاون علمی از آنجایی که با پژوهشگران، استادید دانشگاه، محققان و غیره ارتباط دارد، بهتر است دارای مدرک استاد تمام باشد و در نهایت معاون علمی در زیستبوم علم و فناوری فعالیت کرده باشد و به این حوزه آشنا باشد.