skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیر فناوری اطلاعات وزارت بهداشت: نگران پیشبرد پرونده الکترونیک سلامت در دولت بعد نیستم

ساجده عرفانی نویسنده میهمان

۱۲ تیر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در مورد پیشبرد برنامه‌های مربوط به پرونده الکترونیک سلامت گفت این برنامه در صورتی که هر یک از دو داوطلب ریاست جمهوری بر مسند بنشینند به راه خود ادامه خواهد داد. 

سیدرضا مظهری، رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، در گفت‌وگوی اختصاصی با پیوست درباره پیشرفت برنامه‌های مربوط به پرونده الکترونیک سلامت در دولت جدید گفت: من نگرانی‌ای درباره پیشبرد این برنامه ندارم. چون همه ‌چیز در قانون مشخص شده و قائم به شخص نیست. هر گروهی سرکار بیایند، نقشه راه برایشان مشخص است. اگر آقای پزشکیان رییس‌جهور شوند، با توجه به اینکه فردی از درون همین وزارت‌خانه هستند و خودشان در نوشتن برنامه درگیر بوده‌اند، قطعا ضرورت و اهمیت موضوع را درک می‌کنند و آن را دنبال خواهند کرد و اگر آقای جلیلی بر مسند ریاست‌جمهوری بنشیند، با توجه به سرعت بالایی که در پیشبرد برنامه توسعه دنبال خواهند کرد، احتمالا تأخیری در اجرا نخواهیم داشت.

رضا باقری اصل، معاون امور حقوقی دولت و مجلس وزارت ارتباطات، در نشستی با موضوع رگولاتوری حوزه سلامت که در غرفه اکو ایران واقع در نمایشگاه الکامپ برگزار شد، گفت: تعارض منافع در حوزه سلامت اگر بیشتر از بقیه حوزه‌ها نباشد، کمتر هم نیست. متولیان حوزه سلامت، داده‌های مربوطه را ندارند چون تعارض منافع مانع از شفاف‌سازی و تحول دیجیتال است. او افزود: رگولاتوری باید بین سه بخش حقوق اشخاص، حقوق کسب‌وکارها و حکمرانی داده باشد. باقری اصل همچنین از لایحه قانون حفاظت از داده‌های شخصی خبر داد که قرار است فردا به هیئت‌وزیران جهت ارجاع به مجلس تقدیم شود. رکن این قانون رضایت کاربر است و این مهم که محدوده رضایت او باید آگاهی و اطلاع‌اش برسد.

اگر رضایت شخص وجود نداشته باشد، طبق این قانون نمی‌توان به آن داده استناد کرد و اگر چنین کاری انجام شود، مجازات قانونی برایش درنظر گرفته شده است. رکن دوم این قانون، حق انتفاع داده برای کسب‌وکارها، حق پرداخت و ذخیره‌سازی است. رکن سوم این قانون هم حق تنظیم‌گری برای حاکمیت است. این قانون موجب می‌شود تا داده‌ها تا حد امکان، دور از دسترس افراد غیرمجاز قرار گیرد و دیگر شاهد این نباشیم که همه مردم بفهمند آقای کاظمی ساعت ۲ شب، معجون سفارش داده است!

مظهری در این برنامه، چهار معضلی که پیش‌روی نظام OPR قرار دارد را تشریح کرد. اول اینکه او گفت: فضا پیش از این رقابتی نبوده و ما باید زمینه را برای حضور مجموعه‌های مستعد رقابتی می‌کردیم. او ادامه داد: معضل دوم آن است که تا پیش از این تعاملات مالی بین کارفرما و پیمانکار بیشتر بر اساس چانه‌زنی و مذاکره بوده است. درست است که شورای صنفی داشتیم ولی خط‌کش اندازه‌گیری دقیقی درباره خرید نرم‌افزار و پشتیبانی و توسعه آن نداشتیم. نظام OPR این خط‌کش دقیق را برایمان فراهم می‌کند. مظهری مدیریت و جریان داده‌ها و عملکرد جزیره‌ای در نظام سلامت الکترونیک را به‌عنوان معضل‌های سوم و چهارم معرفی کرد و گفت مجموع این موضوعات باعث ضرورت نظام OPR شد. 

در ادامه نشست ژوبین علاقبند، مدیرعامل پیشین اسنپ و مدیرعامل گروه مدیریت سرمایه لیان، گفت: استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، قوانین و روش‌های سنتی‌ای که صنایع پیش از این با انها کار می‌کردند را به‌هم می‌زنند و باعث شکل‌گیری خلأ قانونی می‌شوند. او تأکید کرد درعین‌حال که خصوصی بودن دیتای اشخاص باید حفظ شود، امکان تحقیق و توسعه روی آنها هم نباید مغفول بماند و همچنین این امکان نباید به بخش خصوصی منحصر شود. علاقه‌مند افزود: علاوه بر اینکه باید به قوانین گشوده باشیم حواسمان باشد که رگولاتوری دولت در رقابت با بخش خصوصی قرار نگیرد.

سیدرضا مظهری در پایان نشست یادآور شد: تصور اینکه دولت قرار است داده‌ها را از بخش خصوصی دریغ کند، اشتباه است. پایگاه ملی سلامت باید داده‌ها را بگیرد و بدهد. او توضیح داد که داده‌‌ها به چندبخش تقسیم می‌شوند: یکی داده‌هایی که مربوط به حریم خصوصی اشخاص نیست و بخش خصوصی می‌تواند به آن دسترسی داشته باشد. البته محدوده این دسترسی باید در اسناد مربوط به حفظ حریم خصوصی مشخص شود. گروه دیگری از داده‌ه‌های ثبت شده در پایگاه ملی سلامت، داده‌هایی هستند که باید پردازش‌های عظیم روی آن انجام شود. ما می‌توانیم داده‌ها را بی‌نام کرده و در اختیار شرکت‌های پردازشگر قرار دهیم. دسته سوم هم اطلاعاتی است که باید با اطلاع و رضایت بیمار در دسترس سایر اپلیکیشن‌ها قرار گیرد.

https://pvst.ir/iar

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو