skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل فنحاب: ساختار کاری فنحاب رقابتی نیست

۱۲ تیر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

رئیس مرکز فناوری اطلاعات بیمه مرکزی معتقد است فنحاب در جایگاه نظارت و تنظیم‌گری قرار دارد و حوزه بخش خصوصی ورود نمی‌کند و از طرف دیگر، مدیرعامل فنحاب نیز تاکید دارد ساختار کاری فنحاب رقابتی نیست و تسهیل‌گری و تنظیم‌گری اکوسیستم بیمه وظیفه اصلی این شرکت است. همچنین مدیر اداره کل نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای نوین بیمه مرکزی از تایید اولیه سه طرح برای پذیرش در سندباکس بیمه مرکزی خبر می‌دهد.

به گزارش پیوست، مهدی مختاری رئیس مرکز فناوری اطلاعات بیمه مرکزی درباره ضرورت علت تاسیس هلدینگ فناوری اطلاعات بیمه مرکزی گفت: مجموعه بیمه مرکزی به عنوان سیاست‌گذار و ناظر صنعت بیمه نیازمند تجمیع تمام داده‌ها و اطلاعاتی بود که در صنعت بیمه تولید می‌شود و در گردش است تا بخشی از نظارت بیمه مرکزی و مقررات‌گذاری و تنظیم‌گری کسب‌وکارهای صنعت بیمه را از طریق تبادل داده پیش ببریم.

او ادامه داد: ساختار دولتی بیمه مرکزی و محدودیت‌های مرکز فناوری ما را به این نتیجه رساند که بایستی یک هلدینگ فناوری اطلاعات تشکیل دهیم. در واقع، باتوجه به گستردگی صنعت بیمه و نیاز به توسعه و نظارت در این صنعت و همچنین حمایت از فناوری در اکوسیستم بیمه اقدام به تشکیل یک هلدینگ فناوری اطلاعات کردیم.

مختاری درباره جایگاه فنحاب گفت: سیاست بیمه مرکزی این است که در جایی که بخش خصوصی می‌تواند فعالیت کند به هیچ عنوان ورود نکند. فنحاب در جایی قرار می‌‎گیرد که داده مربوط به بخش دولتی است و می‌خواهد از این طریق می‌خواهد تنظیم‌گری و نظارت را انجام دهد.

مدیرعامل شرکت فنحاب: ساختار کاری ما رقابتی نیست

سعید الماسی مدیرعامل شرکت فنحاب گفت: ما به عنوان شرکت فناوری اطلاعات انحصاری بیمه مرکزی در تلاشیم خدمات الکترونیکی و فناوری اطلاعات را در اکوسیستم بیمه توسعه دهیم و در حال حاضر، با یک گستردگی در سطح خدمات روبه‌رو هستیم و امیدواریم مجموعه خدمات خودمان را به سطح استاندارد بین‌المللی برسانیم. ما تلاش کردیم یک نظام خدمات الکترونیکی تعریف کنیم و به‌زودی اسناد آن را منتشر خواهیم کرد. در حال حاضر، در حال اخذ مجوزهای لازم برای این مجموعه خدمات و سرویس‌ها هستیم. همچنین برای افزایش کیفیت داده‌ها از فناوری به‌ویژه فناوری ساختارهای توزیع‌شده مثل بلاک‌چین استفاده خواهیم کرد. امیدواریم در یک بازه شش‌ماهه این نظام سرویس‌دهی و خدمات نهایی شود.

او درباره امکان وجود تعارض منافع با بخش خصوصی تاکید کرد: شعار ما در مجموعه فنحاب این است که به هیچ وجه با بخش خصوصی رقابت نکنیم و می‌کوشیم صنعت بیمه را در همکاری با بخش خصوصی توسعه دهیم. همچنین تلاش داریم دو وظیفه تنظیم‌گری و تسهیل‌گری را که بیمه مرکزی بر عهده ما گذاشته است بر بستر پلتفرمی و ابزارهای فناوری اطلاعات به بهترین شکل پیش ببریم. سعی می‌کنیم کیک صنعت بیمه بزرگ‌تر شود و برای انتخاب شریک تجاری و فنی رویکرد انحصاری نداریم. ساختار کاری ما رقابتی نیست و به عنوان بازوی اجرایی بیمه مرکزی فعالیت می‌کنیم. اما اینکه ما در فضای درآمدی نباشیم، کارمزد یا تعرفه تعیین نکنیم امری خارج از منطق است.

الماسی ادامه داد: کارمزد برای بقای سیستم است. شرکت فنهاب شرکتی شکل گرفته بر اساس قانون تجارت است و شاید در آینده طی فرایندی این شرکت دولتی شود در این صورت معادلات متفاوت خواهد بود. اما در فضای فعلی با توجه به سرویس‌های ارزش‌افزوده تمایل به تعامل به اکوسیستم بیمه داریم. تلاش داریم نگاه انتفاعی یکپارچه نباشد و به فضای اشتراکی فکر می‌کنیم. در حال حاضر، درآمد ما برای توسعه به کار گرفته می‌شود. معتقدیم مسیر اطلاعات و داده‌ها باید تبادلی باشد.

مدیرعامل فنحاب درباره وضعیت اتصال کسب‌وکارهای آنلاین بیمه به سوییچ  یمه مرکزی گفت: تمام کارگزاری‌های آنلاین برای آنکه بتوانند از سبد خدماتی که بیمه مرکزی در حوزه فناوری اطلاعات ارائه می‌دهد، بهره‌مند شوند باید به سوییچ بیمه مرکزی متصل شوند. در حال حاضر، پنج کارگزاری بیشترین اتصال میزان اتصال را به سوییچ بیمه مرکزی دارند و به‌رغم برخی مشکلات آنها با سفارش برخی دوستان سرویس‌های آنها را قطع نکرده‌ایم. تمایل ما این است که کارگزاری‌های آنلاین بیمه با توجه به خطر تغییر راه‌حل‌ها و مناسبات بازار و کاهش بازار آنها تمایل داریم از سرویس‌های ما استفاده کنند.

۳ طرح در سندباکس بیمه مرکزی تایید اولیه گرفته‌اند

امیر صفری مدیر اداره کل نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای نوین در بیمه مرکزی درباره روند پذیرش کسب‌وکارهای اینشورتک در بیمه مرکزی گفت: در بیمه مرکزی این دیدگاه نبوده که اجازه ندهد اینشورتک‌ها فعالیت کنند بلکه تاکید داشته که این کسب‌وکارها فعالیت غیرقانونی و مغایر با قانون انجام ندهند. در حال حاضر، منع فعالیت برای کسب‌وکارهای استارتاپی، دانش‌بنیان وغیره وجود ندارد، مشروط به اینکه مجوزهای لازم آن حوزه (اگر آن حوزه نیاز به مجوز داشته باشد) را اخذ کنند. همچنین اگر فعالیت در آن حوزه نیاز به مجوز نداشته باشد و قوانین و مقررات موجود به صراحت به این نکته اشاره کرده باشند، اینشورتک‌ها می‌توانند در آن حوزه فعالیت کنند.

صفری تشکیل اداره کل نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای نوین در بیمه مرکزی را نشانه‌ای از توجه این رگولاتور دانست و گفت: حضور ما در نمایشگاه الکامپ و همچنین فلسفه شکل‌گیری اداره کل نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای نوین در توجه به اینشورتک‌ها بوده است. هدف ما تسهیل نوآوری در صنعت بیمه است. بنابراین تشکیل این اداره در بیمه مرکزی یک گام ساختاری و قانونی در فضای کسب‌وکارهای نوین بیمه است. در همین راستا تصویب آیین‌نامه ۱۰۵ از سوی شورای عالی بیمه و ایجاد اداره کل نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای نوین یکی از اقدمات بیمه مرکزی در این زمینه بوده است. ما از شکل‌گیری اینشورتک‌ها و توسعه فناوری در صنعت بیمه استقبال می‌کنیم.

مدیر اداره کل نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای نوین درباره حوزه فعالیت اینشورتک‌ها گفت: نیازها و اولویت‌های فعالیت نوآورانه در صنعت بیمه از سوی بیمه مرکزی اعلام شده است اما فعالیت اینشورتک‌ها اصلا محدود به این اولویت‌ها نیست. هر ایده و طرحی در این زمینه برای ما ارسال شود در بیمه مرکزی بررسی می‌شود و منعی در این زمینه نداریم. بنابراین اگر اینشورتک‌ها طرح و ایده‌ای (در قالبی که اعلام شد) دارند برای ما ارسال کنند و بررسی خواهد شد.

او درباره سندباکس بیمه مرکزی توضیح داد: سندباکس یک محیط آزمون برای ایده‌ها و طراح‌های جدید از سوی اینشورتک‌هاست. ما در این فضای آزمون اجازه فعالیت به این طرح‌‎ها و ایده‌ها می‌دهیم. سندباکس جایی برای کسب‌وکارهایی است که حوزه فعالیت آنها با فقدان مقررات و نبود قوانین صریح و شفاف مواجه است فضا را برای فعالیت در یک محیط محدود آزمایشی فراهم می‌کنیم. در واقع، خروجی این دوره آزمایشی می‌تواند منجر به ایجاد، تغییر و اصلاح مقررات و در نتیجه فعالیت کسب‌وکارها در حوزه مقررات‌گذاری‌شده شود.

صفری درباره تعداد طرح‌های ارسال شده به سندباکس بیمه مرکزی گفت: در حال حاضر، طرحی در سندباکس بیمه مرکزی قرار نگرفته است اما تا این لحظه ۲۹ طرح دریافت کرده‌ایم. از این طرح‌ها سه طرح در کمیته ارزیابی بررسی اولیه شده و بعد از آن در یک جلسه در کمیسیون راهبری- که مرجع نهایی تصمیم‌گیری است- درباره این سه طرح بحث شده است. در جلسه بعدی کمیسیون راهبری تکلیف نهایی این سه طرح مشخص خواهد شد. در صورت تایید کمیسیون این طرح‌ها در محیط سندباکس پذیرفته خواهند شد.

مدیر اداره کل نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای نوین افزود: از ۳ طرح یادشده یک طرح در حوزه کشف تقلب، یک طرح در حوزه فروش بیمه‌نامه و طرح دیگر، در حوزه ارزیابی خسارت با روش‌های هوش مصنوعی است. در جلسه اول کمیسیون راهبردی یک تایید اولیه با این سه طرح صورت گرفته است.

https://pvst.ir/iam

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو